Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Lemondott az alpolgármester Csornán

A testületi ülésen Gecsényi András alpolgármester (Korona Egyesület) bejelentette lemondását.

Esti, rendkívüli ülésén elfogadta a város idei költségvetését a csornai képviselő-testület.

Két héttel ezelőtt, a rendes ülésen még 73 millió forinttal volt kevesebb a büdzsében, az elmúlt két hét egyeztetései során faragták le az összeget. Kisebb összeggel kötnek például szerződést az önkormányzati munka nyilvánosságát biztosító vállalkozással, változott a képviselői tiszteletdíjak mértéke és a polgármesteri hivatal szerkezete is.

Döntöttek a képviselők arról is a továbbiakban, hogy az elmúlt hetek "hóhelyzete", a többletkiadások miatt pályázatot nyújtanak be a vis maior kerethez.

Elfogadták az elöljárók a Polgármesteri hivatal szerkezeti átalakításáról szóló javaslatot is.

A testületi ülésen Gecsényi András alpolgármester (Korona Egyesület) bejelentette: a város nehéz gazdasági helyzete miatt lemond alpolgármesteri tisztségéről, hogy ezzel is könnyítse az önkormányzat anyagi terheit.

Turi György polgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy eredményes volt az aljegyzői tisztségre kiírt pályázat. Hat jelentkező volt, közülük négyen vállalták a szóbeli meghallgatást is.

A négy pályázó közül Nagy Eszterre esett a választás, aki eddig a polgármesteri hivatal osztályvezetőjeként tevékenykedett. Kinevezése március elsejétől érvényes.

Olvasóink írták

 • 3. kukszi 2013. február 26. 16:16
  „Kár,hogy a másik alpolgármester is nem mondott le,hisz mindkettő alkalmatlan erre a pozícióra.
  Úgy hallottam az egyik vasutas a másik pincér.
  Azért tart itt ez a város,mert" vak vezet világtalant".”
 • 2. fatuja 2013. február 26. 13:46
  „A jegyző az a személy, aki megszervezi és vezeti a polgármesteri hivatal munkáját. A törvényesség őre, döntéseket készít elő, maga is döntéseket hoz pl hatósági ügyekben stb. stb. Távollétében az aljegyző látja el a feladatait. Hát kedves hivatali dolgozók és képviselők, nektek befellegzett!”
 • 1. Jerry 2013. február 26. 13:17
  „A testületi ülésen Gecsényi András alpolgármester (Korona Egyesület) bejelentette: a város nehéz gazdasági helyzete miatt lemond alpolgármesteri tisztségéről, hogy ezzel is könnyítse az önkormányzat anyagi terheit.
  Turi György polgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy eredményes volt az aljegyzői tisztségre kiírt pályázat. Hat jelentkező volt, közülük négyen vállalták a szóbeli meghallgatást is./ a másik kettő vajon miért nem?/
  A négy pályázó közül Nagy Eszterre esett a választás, aki eddig a polgármesteri hivatal osztályvezetőjeként tevékenykedett. Kinevezése március elsejétől érvényes.Vajon azért lett ő alkalmas,mert ingyen dolgozik,hogy ezzel könnyítsen a város terhein?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csarnokot terveznének a ˝sportos˝ adókból Kapuváron

A kapuvári vállalkozók ˝sportos˝ adójából új sportcsarnok építését tervezik a városban. Tovább olvasom