Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Lemondott a tárnokréti polgármester

Időközi választás lesz Tárnokrétiben, mert lemondott a polgármester. Jankovits Ferencné nehéz szívvel vált meg hivatalától, de családi okok miatt nem tudta vállalni tovább a feladatot.
Vezető nélkül maradt Tárnokréti, mert lemondott a község polgármestere. Jankovits Ferencné tegnap reggel küldte el leköszönő levelét az önkormányzathoz. Családi okokra hivatkozva vált meg hivatalától. A Kisalföldnek úgy fogalmazott: a polgármesterség teljes embert kíván, családjában viszont olyan helyzet állt elő, ami őt akadályozza a munkában.

Jankovits Ferencné azon polgármesterek közé tartozott, akik lelkesen, teljes energiájukkal a falujukat szolgálták. Ezért is lepett meg mindenkit Tárnokrétiben, hogy távozik posztjáról.

Jankovits Ferencné: „Nehéz szívvel, de döntenem kellett.
Jankovits Ferencné: „Nehéz szívvel, de döntenem kellett."

– Idős, beteg édesanyám állandó felügyeletet, ápolást igényel. Mellette a helyem – fogalmazott a Kisalföld indokait firtató kérdésére a búcsúzú polgármester. – Községvezetői feladataimat így maradéktalanul nem tudom ellátni. Nehéz szívvel válok meg az önkormányzati munkától, hiszen szívesen és talán önteltség nélkül mondhatom azt is, hogy eredményesen tettem a dolgomat. Nem így terveztem a saját jövőmet, de az élet most felülírta az én elképzeléseimet. Elsősorban a családon belüli kötelezettségemnek kell eleget tennem. Sokat gondolkodtam, töprengtem, hiszen nem hirtelen állt elő ez a helyzet. Eddig is nehéz volt a két feladatot összeegyeztetni, ezért választanom kellett. A település vezetése teljes értékű embert kíván. Különösen ebben a változó gazdasági és politikai helyzetben, amikor az önkormányzatok átszervezése is folyik. Jankovits Ferencné hozzátette: a Tárnokrétihez hasonló kisközségeknek is „mindenütt jelen kell lenniük, ha fennmaradásukat biztosítani akarják".

– Világéletemben maximalista voltam, a rám bízott és elvállalt munkát mindig igyekeztem teljes erőbedobással elvégezni. Mivel ebben most akadályozva vagyok, inkább félreállok – jegyezte meg. – Az elmúlt hat évben talán bizonyítottam, hogy Tárnokréti, a tárnokrétiek jövője és boldogulása vezérelte döntéseimet. Számos eredményt, sikert értünk el, és rendezett viszonyokat hagyok utódomra. Három folyamatban lévő dolog maradt. A tájház és a ravatalozó felújítása, melyekre a fedezet rendelkezésre áll. Harmadik a szennyvízcsatorna, amihez viszont a pénzügyi forrást központilag elvonták, a pályázatot még nem bírálták el.
Érdeklődésünkre Jankovits Ferencné kifejtette: elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer majd visszatér az önkormányzati munkához. Ha nem is polgármesterként, de képviselőként szívesen szolgálná faluját.

Olvasóink írták

  • 1. manus-Fertő 2012. július 24. 20:14
    „A fertődinek kéne lemondania.............”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúi miserend Szanyban

Búcsúra készülnek a helyiek a hétvégén. Tóth Imre szanyi plébános az ünnepi miserendről tájékoztatta… Tovább olvasom