Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Lemondott a Csornahő kft. ügyvezetője

Távozik posztjáról Szabó István, a Csornahő kft. ügyvezető igazgatója. A szakember ötéves megbízása december 31-én jár le.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén Szabó István ügyvezető igazgató váratlan bejelentést tett: nem kívánja tovább vezetni a Csornahő kft.-t. Úgy érzi, a polgármester és a közte kialakult jelentős nézetkülönbségek már a Csornahő kft. jövőjét veszélyeztetik.

„Tekintettel a kialakult helyzetre arra a nehezen meghozott döntésre jutottam, hogy nem kívánom tovább irányítani Csornán a távhőszolgáltatást" – fogalmazta meg döntését a Kisalföld érdeklődésére a szakember. – Huszonnyolc év munkaviszony után, egy ciklussal nyugdíjazásom előtt munkahelyet váltok – tette hozzá.

Szabó István 1985-től első számú felelőse a csornai távhőszolgáltatásnak. Hogy milyen jellegű nézetkülönbségekről van szó, azt az igazgató nem részletezte. Bejelentését a városvezetők sajnálattal, de tudomásul vették. Ma este rendkívüli ülést tartanak, a napirenden a Csornahő kft. további sorsa is szerepel. Várhatóan ideiglenesen megbíznak valakit a feladatok ellátásával, majd pályázatot írnak ki az állásra. Szabó István pedig energetikai mérnökiroda keretein belül főleg energetikai szaktanácsadóként és szakértőként képzeli el jövőjét.

– A csornai képviselő-testületnek köszönettel tartozom, hogy az elmúlt években mindig támogattak. Folyamatosan éreztem a cég felé irányuló és az engem támogató bizalmukat és pozitív hozzáállásukat. A jövőben, ha igénylik, természetesen szaktanácsadóként, szakértőként számíthatnak rám – jegyezte meg Szabó István.

Turi György polgármestert kértük, fejtse ki álláspontját az igazgató döntéséről. A polgármester azt mondta, egyelőre nem kíván reagálni. „Előbb megoldjuk a Csornahő kft. további vezetését" – jegyezte meg a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatókat keresnek Csornán

Csütörtök este fél héttől rendkívüli ülést tart a csornai képviselő-testület a városházán. Tovább olvasom