Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Lelőtt a vadász egy németjuhászt

A vadász az udvarról kikergette az állatot, majd rálőtt. Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A hivatásos vadász március 30-án 11 óra körül Osli külterületén lelőtt egy németjuhász kutyát.

Az eb gazdái a közelben tartózkodtak, mikor kedvencük a nyitott kapun bement a vadászház udvarára.

Miután a vadász az udvarról kikergette, engedéllyel tartott golyós lőfegyverével az állatra lőtt, amely ennek következtében elpusztult.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. TUDODKI 2013. április 10. 19:59
  „Néhány éve pórázon kutyát sétáltattam egy kavicsos úton, ami az erdő mellett haladt. Arra járt egy vadász és elég ocsmány módon szólt hogy, ha még egyszer ott meglát lelővi a kutyámat! Mondtam neki hogy, szálljon ki a nívából és megbeszélhetjük, de ha a kutyámnak véletlen baja esik belőle is ágyelő lesz. Persze csak a port nyeltem. Azóta messziról kerül.(jól is teszi)
  Ja, mindig pórázon van a kutyám!”
 • 54. Tumbanu 2013. április 09. 08:17
  „tehát ennyi erővel, minden állatot, amelyet nem pórázon visznek agyon lehet lőni és az de jó nekünk. tudjátok mit vadászok? <moderálva>.”
 • 53. kalmani 2013. április 07. 10:18
  „Macizolinak!!!

  Van fegyvertartásija vagy csak úgy csinál mint ha értene hozzá? Amúgy a tárolással igaza van . De mivel hivatásos vadászról van szó , ezért a fegyver lehetett az autóban , és megtölteni két másodperc. De szerintem hagyjuk a témát mert mindig a vadászokat szidják. Mert ugye nem mindenki vadászik , de nagyon jól tudja hogy miről szól a vadászat!!!
  Azt hiszem többet nem írok mert nagyon kiakasztott az emberek vadászellenessége.
  Üdv! egy természetvédő vadász”
 • 52. vizililiom 2013. április 06. 16:31
  „Sajnálom szegény kutyát a felelőtlen gazdája miatt, amiért így ért véget az élete, de a munkáját végző hivatásos vadászt, akit szerintem jogtalanul huzkodnak, jobban. A médiában szinte minden héten hallunk olyan esetet, mikor embereket támad meg és marcangol meg nagy testű kóbor kutya. Még szerencse hogy most csak állatok voltak veszélyben és nem ember.”
 • 51. alekínyó 2013. április 06. 13:43
  „Ha nem engedte volna szabadon a kutyáját,nem szaladt volna be az udvarra,nem lőtte volna le a vadász! Ilyen egyszerű! Én azért vettem 10 ezer ft-ért hosszú pórázt, hogy ha sétáltatom a kutyám, tudjon szaladgálni. Viszont ha kell, meg is tudom fékezni. Ez is ilyen egyszerű!”
 • 50. kalmani 2013. április 06. 11:31
  „Még valami!
  Ha jól tudom akkor köz illetve külterületen kutyát sétáltatni csak pórázon szabad. Akkor most ki is hibázott???”
 • 49. kalmani 2013. április 06. 11:28
  „Tisztelet a hozzáértő kommentelőknek. De.... Itt nagyon sok az olyan ember akik irigyek a vadászokra valamint gőzük nincs arról, hogy a vadászok nagy része erejét megfeszítve dolgozik azon, hogy a kívülállók véleménye megváltozzon a vadászokról és az igazi vadász természetvédő!!!!. Én is vadász vagyok és megrögzött természet és állatvédő. Tehát mindkét oldalról ismerem a dolgokat.Nagyon sok kutyát látok a határt járva és szinte mind kártékony a természetre nézve. Nem beszélve a macskákról. Csak egy kicsit ki kellene nyitni a szemüket és nem a meleg lakásból ítélkezni , hogy szegény " ártatlan " állatot lelőtte a vadász.Nagyon sok esetben jogos a fegyverhasználat , de ezt nem itt kell eldönteni.”
 • 48. profi10 2013. április 06. 06:33
  „Kedves kommentelők!
  Benne vagyunk az újságban néhányan. Igaz, hogy csúsztatva, de benne vagyunk.....”
 • 47. vizililiom 2013. április 05. 21:46
  „52 éves vagyok, már kisgyermek koromban kutyát kértem szüleimtől. 6. születésnapomra kaptam egy pórázt, a kutyát csak később kaptasm meg, aamikor már megtanították velem a kutyatartás felelősségét. Úgy gondolom, hogy az a kutyatartó, aki a kutyáját egy vadászterületen szabadjára ereszt, az ezzel a felelősséggel nincs tisztában. Remélem mélységes lelkiismeretfurdalást érez, mivel a kuityáját ilyen helyzetbe hozta, és amiatt is, hogy egy hivatásos vadászt, aki a vadvédelmére esküdött fel, szintén nehéz helyzetbe hozott. Egy ilyen embert csak kutyatartónak, nem pedig gazdának lehet nevezni. Köszönöm.”
 • 46. georgbob 2013. április 05. 17:39
  „45. A "mi van ha" kezdetű mondat tényektől mentes...”
 • 45. krieghofnyuszi 2013. április 05. 13:26
  „És mi van,ha nem ez az első konfliktus a kutyával és a gazdájával?
  A többszöri felszólítás ellenére sem kötötte pórázra az esetleg beoltatlan,féregható mentes kutyáját a gazdája?”
 • 44. jani1961 2013. április 05. 11:32
  „A kutya közterületen ne szaladgáljon.A gazda vigye el kutya iskolába ahol kedvére kitudja magát futkározni.Vagy sétáljon vele olyan nyugodt el dugott helyre ahol szabadon engedheti a vadak és mások zavarása nélkül.
  A vadász meg ne lőjön egyszerre mindenre a mi mozog.Puskát csak akkor vegye elő ha vadászni indul. Mi a fenének vette elő a stukkert egyszerre?Ha a szomszéd gyerek befut pl: a labdája után akkor kit lő le?A gyereket vagy a szüleit?
  Hát azért egy alapos orvosi vizsgálatot azért megérne ez az ember. Mielőtt még nincs nagy baj.”
 • 43. macizoli 2013. április 05. 09:49
  „Mankapunkának ! Ön hajlamos a szavakon lovagolni- a lóra meg fordítva ülni! Az cikkben az volt, hogy a vadász kikergette az ebet udvarról. Tehát NEM vérszomjas vadállatról van szó! A fegyverhasználat szabályait szegte meg a vadász(szerintem).
  Indoklom: A fegyvert zárható szekrényben a lőszertől elkülönítve kell tárolni! Tehát ha valaki lőni szeretne avval a fegyverrel akkor több perces procedúra előzi meg a lövést. Kulcs elővétel, szekrény nyitása, fegyver kivétele, lőszertároló rekesz nyitása, lőszer kivétele, a lőszer betárazása vagy a töltényűrbe helyezése. Mivel a vadásznál elő volt a töltött fegyver ebben az esetben lehet szándékosságról beszélni! E szerint akkor egy kutya volt az útjában. Mi lett volna ha rosszalkodó gyerekek lettek volna?”
 • 42. macizoli 2013. április 05. 09:33
  „Jogtalan fegyver használat!”
 • 41. tati 2013. április 05. 09:29
  „igen”
 • 40. Közép 2013. április 05. 08:55
  „Még annyit tennék hozzá, hogy ha épp nem lett volna közelben a gazda akkor sem lett volna joga lőni egy ártalmatlanul szaglászó kutyára. A chip kötelezővé tétele pont azt szolgálná, hogy az állat ha elkóborol, elveszik azonosítható legyen és visszakerüljön a gazdájához, nem? Minden kutyával megtörténhet, hogy elcsatangol még ha a gazda igyekszik a lehető legnagyobb gonddal eljárni, akkor is. Nincs az a kerítés ami ki ne tudna lyukadni vagy kapu ami véletlenül ki ne tudna nyílni. A helyeslők szerint akkor az ilyen kutyát mind le kellene lőni?”
 • 39. Közép 2013. április 05. 08:39
  „Az itt a nagy baj, hogy különböző problémák vannak összemosva a hozzászólásokban. A rengeteg kóbor kutya az emberi felelőtlenség és hülyeség következménye. Ezerszer volt már szó róla ugyebár, hogy ivartalanítani kell, a chip már legalább kötelező de a sok sötét gondolom inkább szélnek ereszti a kutyáját minthogy rászánja a 3500 forintot.
  Ami azonban itt történt ( és a másik eset pár napja) annak semmi köze ehhez. Itt éppen gondosan tartott, sétáltatott kutyákról volt szó. Nem ezek a kutyák azok akik emberre, gyerekre szoktak támadni, hanem azok amelyikkel nem foglalkoznak, láncon tartják stb. Egyik esetben sem volt arról szó, hogy a kutyák támadtak, vadat kergettek volna, csak egy hatalmával visszaélő magát vadásznak mondó ( mert aki igazi vadász az szerintem nem tesz ilyet) senkiházi úgy gondolta hogy... és nekiállt lövöldözni. Ha nem akarja, hogy betévedjen bárki az udvarára csukja be a kaput, ennyi. Ezeket a kutyákat épp azért sétáltatták külterületen, hogy élvezhessék a szabadságot, semmi rosszat nem tettek, ott volt a közelükben a gazda. Az a duma hogy mit szólnál, ha egy ilyen megtámadna stb. baromság. Ha öreganyám sárga volna ő lenne a villamos. Semmiféle támadás nem történt ez esetben, miért kell mindig a rosszat feltételezni? Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan. hogy ki lehet elégíteni egy kutya mozgásigényét ha örökké pórázon van tartva.”
 • 38. Mankapunka 2013. április 05. 00:49
  „Arról hol olvastál, hogy nem támadott?”
 • 37. 19 2013. április 05. 00:00
  „A regisztrált állatok (kutya, Magyarország) száma kb. 1 500 000 állat, és ez a szám napról napra folyamatosan növekszik. A számok aggodalmakra adhatnak okot, hiszen 2-2,5 millió kutya fenntartása nem kis feladatot ró az országra. : (

  A születések (ember, Magyarország) száma pedig csökken. Mivel a halálozási ráta évek óta hozzávetőelg azonos szinten van, az élveszületések száma pedig az utóbbi években egyre inkább csökken, a népesség fogy. : (”
 • 36. 19 2013. április 04. 23:43
  „http://www.felsofokon.hu/kutyak-es-emberek/2013/02/07/a-magyarorszagon-elo-kutyak-szama

  (Magyarországon az egy lakosra jutó kutyák száma a legmagasabb a vizsgált országok közül. 10 lakosra jut 2 kutya az országban. ... 21 kutya oszlik meg az ország minden négyzetkilóméterén. ... a gazdátlan ebek száma eléri a 100 000 egyedet.)”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisperjésen házakat veszélyeztet a víz

Tovább olvasom