Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Lelkesedés és barátság a Vadvirág lelke

Tíz évvel ezelőtt egy helyi pedagógus énekelni hívta a rábaszentandrásiakat. Heten gondolták úgy, hogy örömet okoz a közös dalolás és megalakították a Vadvirág énekkart.

A lelkesedés, a közös éneklés szeretete és a barátság tartja össze a rábaszentandrási Vadvirág énekkart. Amatőr kórusról van szó, amely a napokban ünnepelte megalakulása 10. évfordulóját. A csoport vezetője Gödri Dániel, aki civilben a szanyi katolikus iskola tanára.

Egy évtizede Megyeri Edit Tünde hívta egybe a dalos kedvű szentandrásiakat. Akkoriban heten énekeltek együtt, például az első, karácsonyi műsorukon. Azóta aztán több karnagya is volt a kórusnak – Palazsnik Andrea, Halász Zsuzsanna és a Selmeczi házaspár.

A tízéves rábaszentandrási Vadvirág énekkar igazi baráti társaság. Lelkes amatőrök.
A tízéves rábaszentandrási Vadvirág énekkar igazi baráti társaság. Lelkes amatőrök.

Gödri Dániel egy éve irányítja az életüket. Ma már huszonhárman vannak. Állandó szereplői a helyi rendezvényeknek, de ha máshová kapnak meghívást, annak is örömmel tesznek eleget. Résztvevői voltak például a szanyi népzenei találkozónak is tavaly év végén.

– Leginkább népdalokat, egyszerűbb kórusműveket adunk elő – mutatta be a kart Gödri Dániel. – Repertoárunkban szerepelnek egyházi énekek is, hiszen rendszeresen fellépünk a falu evangélikus és katolikus templomában. Heti egy próbával készülünk, de ennél azért többször találkozunk. A csoport ugyanis nagyon összetartó, igazi baráti társaság.
A Vadvirág kórus működését támogatja a helyi önkormányzat, például utazásaik finanszírozásával. Ám, ha szükséges, a tagok is zsebükbe nyúlnak és nem sajnálják az anyagi áldozatot hobbijukra és mások szórakoztatására.

– Fontos hangsúlyozni, hogy nem profi énekkar vagyunk, hanem lelkes amatőrök. A lelkesedésből azonban nincs hiány és ha így is marad, akkor még sokszor tíz évet megérhet együtt a kórus – jegyezte meg Gödri Dániel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matekból versenyeztek a felső tagozatos diákok

Huszonegy éve rendezi meg a csornai Hunyadi János Gimnázium a környékbeli általános iskolák… Tovább olvasom