Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Lelkes klub már tíz éve egymásért

Szil - Tíz éve alakult és máig sem veszített vonzerejéből az Életmódklub.
Tízéves a szili Életmódklub. Az idén jubiláló közösséget annak idején azért hozták létre, hogy könnyítsenek a faluban élő magányosok sorsán, lehetőséget biztosítsanak nekik a kikapcsolódásra, olykor fontos ismeretek megszerzésére.

– Jó tíz évvel ezelőtt az akkori polgármester vetette fel, hogy nem gondoltunk-e nyugdíjasklub alakítására – idézte fel a kezdetet Szabó Ferencné klubvezető-helyettes. – Végigjártuk a falut és azt tapasztaltuk, hogy az emberek igénylik a közösséget, hisz miként manapság, akkor is sok volt az özvegy. Végül mintegy harmincan megalakítottuk a klubot.
Szabó Ferencné szerint az idősebbek főleg a hosszú téli estéken vettek részt az összejöveteleken. Különböző programokat szerveztek, a bemutatóktól kezdve a kirándulásokon át az ismeretterjesztő előadásokig. Eleinte kéthetente, majd hetente jöttek össze, általában délután kettőtől este hatig. Nyaranta két hónap szünetet tartanak.
A klub vezetője, Dománné Varga Hermina elmondta: a közösség máig sem veszített vonzerejéből. Olykor a feleségek oldalán néhány férfiember is megjelenik. Jelenleg negyvenöten tagjai a klubnak, s várják a további jelentkezőket.

– Lelkes csapatunk van – vélekedett Dománné Varga Hermina. – Szinte minden községi megmozduláson ott vagyunk. Az önkormányzat támogatja a klubot, helyiséget biztosított számukra, és minden évben anyagi támogatást is nyújt, idén például 110 ezer forintot.
A szili Életmódklub tagjai most a július 19-re, szombatra tervezett jubileumi rendezvényre készülnek, amelyre meghívták a kistérséghez tartozó településeken működő nyugdíjasklubok tagjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorost gázolt az autó

Kapuvár, Babót - Egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó motorosbaleset történ péntek este nyolc… Tovább olvasom