Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Lehetőséget látnak a földben

Egyelőre csak kétféle kultúrával, de beindult az önkormányzati kertészet Rábapordányban. A polgármester felajánlásokkal valósította meg tervét.

Rábapordány új polgármesterének terve volt és a napokban megvalósult az önkormányzati kertészet beindítása. Két községi tulajdonú kertet vontak művelés alá: burgonyát ültettek és kukoricát vetettek. Hosszú távon számolnak a gazdasággal és fejleszteni szeretnék.

– Szerencsére nem maradtam magamra az elképzelésemmel és kaptam segítséget a kertészet elindításához – fogalmazott Visy László polgármester. – A kónyi Polgár család az ültetni való krumplit ajánlotta fel, a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. pedig a kukoricát. Az ültetésben és vetésben helyi gazdák is közreműködtek. A mozi és az idősek otthona kertjében kezdtük el a gazdálkodást. Eddig jórészt kukoricát termeltek ezeken a területeken, emiatt zöldséget egyszerre nem mertünk vállalni, de a későbbiekben arra törekszünk. Köszönöm mindenki segítségét.
Visy László hozzátette: úgy tervezik, hogy a majdan betakarítandó krumplit a községben, a helyiek között adják el. A kukoricát pedig a zrt. segítségével értékesítik.

A községi kertészet összefogással, felajánlásokkal indult. Kálmán Tibor, az önkormányzat munkatársa is kiveszi részét a gazdálkodásból.
A községi kertészet összefogással, felajánlásokkal indult. Kálmán Tibor, az önkormányzat munkatársa is kiveszi részét a gazdálkodásból.


– Még egy területünk van, az óvoda kertje, ahol gazdálkodni lehet. Parlagon van, eddig ott semmit nem termeltek. Gondozatlan, ezért kemény dió lesz feltörni, de megpróbálkozunk vele. A távlati cél ugyanis az, hogy egy, a falunknak megfelelő méretű gazdaságot alakítsunk ki. Jó volna például, ha az óvodánk zöldségszükségleteit fedezni tudnánk – jegyezte meg a rábapordányi polgármester.

A faluban egyébként jelenleg hét közmunkás dolgozik, feladatuk a parlagfű-mentesítés és a közterületek gondozása. Az elmúlt hetekben az önkormányzat igyekezett virágosítani, parkosítani a települést, fákat is ültettek. Folyamatban van a járdaépítés is a községben. Visy László elmondta: mint adósság nélküli önkormányzat kaptak 20 millió forintos támogatást. Ebből három kilométernyi járdát építenek meg, illetve az óvoda ereszcsatornáját javítják ki és a konyhában cserélik a főzőüstöt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérai cifra szoba a tánciskolában

Mérai cifra szobát rendeztek be a Timaffy László Művészeti Iskolában. Tovább olvasom