Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Lehetőségek híján máshol szórakoznak a csornaiak

Csorna - Sivár kép fogadta Csorna polgármesterét a város szórakozóhelyein. Egy rendőri ellenőrzés során a városvezető személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a fiatalok számára nincs kulturált szórakozási lehetőség.
A minap Turi György, Csorna polgármestere Kiss József helyi rendőrkapitány meghívására, a rend őreinek társaságában részt vett egy éjszakai ellenőrzésen a város szórakozóhelyein. A polgármestert a tapasztalatairól kérdeztük.

– Pénteken este tíz után indultunk a körútra – kezdte Turi György. – Az első szórakozóhely, ahová betértünk a hatóság embereivel, eléggé foghíjas volt, a fiatalok többnyire játékgépeztek, biliárdoztak. Szerencsére a kábítószer-kereső kutya sem talált gyanús anyagot, noha alaposan átvizsgálták a helyiségeket. A következő vendéglátóhelyen még az előbbinél is gyorsabban befejeződött az ellenőrzés, hisz mindössze ketten-hárman tartózkodtak ott. De ugyanez a sivár kép fogadott bennünket másutt is, ahol megfordultunk. Rendkívül lehangoló volt a látvány az alatt a néhány óra alatt, amit az ellenőrökkel eltöltöttem. Ezúttal személyesen is meggyőződhettem arról, hogy a csornai fiatalok számára valóban nincs kulturált szórakozási lehetőség a városban. Ezért arra kényszerülnek, hogy máshová menjenek. Így szinte kiürül a város, noha abban az időben többnyire itthon vannak már azok is, akik hét közben másutt tanulnak vagy dolgoznak. Ezen a helyzeten feltétlenül változtatni kell. Emlékszem, annak idején az én korosztályom még válogathatott a zenés szórakozóhelyek között. Igaz, akkoriban még működött az azóta lebontott Korona és az Erzsébet presszó, ahol jelenleg ruhákat árusítanak.

Turi György szerint mindenképpen megoldást kell találni erre a problémára. Úgy vélte, ha valóban sikeres lesz a norvég alapra benyújtott pályázat a művelődési központ felújítására, abban az épületben majd ki lehet alakítani megfelelő helyiséget a fiatalok számára. Emellett természetesen más lehetőségek után is kutatnak.

– Sajnos majdnem minden hétvégén hallani lehet diszkóbalesetekről. Rágondolni is rossz, hogy a csornai fiatalokat maguk vagy mások pillanatnyi meggondolatlansága miatt ilyen veszély fenyegeti. Többek között ezért is lehetőséget kell teremteni, hogy itthon szórakozhassanak – mondta Turi György, hozzátéve, hogy mielőtt bármilyen döntést hoznának ez ügyben, az érintettek, tehát a fiatalok véleményét is meghallgatják és figyelembe veszik.

Néhány fiatalt arról kérdeztünk, hol szórakoznak hétvégeken.

Márk Norbert
Márk Norbert: – Jánossomorjára vagy a Csorna környéki településekre járunk a barátaimmal. Sajnos Csornán nincs szórakozási lehetőség, ezért megyünk máshová.

Lakatos Norbert

Lakatos Norbert: – Csornán nincs olyan hely, ahol szívesen szórakoznék, ezért a környező falvakba vagy például Győrbe kell elmenni.

Csonka Krisztián

Csonka Krisztián: – Bár én Farádon lakom, de szívesen jönnék Csornára, már csak a város közelsége miatt is. Sajnálatos, hogy erre nincs mód, ezért barátaimmal a közeli falvakat vesszük célba, s olykor győri diszkóba is eljutunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz–KDNP-s jelölt nyert a csornai választáson

Csorna - Kenesei Gáborné, a Fidesz és a KDNP jelöltje lett Csornán az 5-ös számú választókörzet új… Tovább olvasom