Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

˝Lehet csatornadíjat fizetni˝

Lezárult a rábatamási csatornahálózat-építés. A munkák végeztével a községi porták hetven százalékát rákötötték a rendszerre. Az elmaradt helyreállítási munkákat tavasszal pótolja a kivitelező.

Spiteller László polgármester ismertette a rábatamási szennyvízrendszer kiépítésének részleteit. Elmondta, a még a Szabó István korábbi polgármester által megkezdett program végül nettó 458 millió forintba került. Ebből 389 millió forint támogatásként érkezett a rábaközi községbe. A 2009-ben indult projekt kivitelezési munkái tavaly nyár elején kezdődtek. Ahogy Spiteller László megjegyezte, éppen jókor, mert az amúgy igencsak magas talajvízzel küszködő faluban 30 éve nem volt ilyen alacsony a talajvíz szintje.

A kivitelező Strabag MML Kft. képviseletében Légrádi László adott tájékoztatást. Eszerint a munkákra előirányzott 300 napba még a 180 napos próbaüzem lebonyolítása is belefért. A helyiek által viszonylag nagy türelemmel kísért földmunkákon túl 7000 méter gerincvezetéket és 6400 méter lekötést építettek be öt átemelő és a napi 110 köbméter teljesítményű szennyvíztelep megépítése mellett.

Utóbbit annak működtetője, a Pannon-Víz képviselője vette át a kivitelezőtől. Csongrádi Zoltán elmondta, a 468 rákötött ingatlan hetvenszázalékos rákötési arányt jelent. Ez kezdetnek jó. A Pannon-Víz szakembere hozzátette, szeretnék, ha az új rendszer nem bel-, hanem szennyvízelvezető lenne. A lakosok lehetőség szerint előbbivel ne terheljék túl a telepet és a hálózatot.

Régen várt beruházás ért véget a napokban, innentől nem kell figyelni az akna állapotát és nem kell egyezkedni a szippantókkal sem – vélik a helyiek. A Kisalföld kérdésére Légrádi László megjegyezte, a bekötések környékén még elmaradt helyreállítási munkálatokat tavasszal pótolják.
A zárórendezvény végén a kivitelező átadta működtetésre a rábatamási szennyvíztelepet a Pannon-Víz képviselőjének. Csongrádi Zoltán tréfásan meg is jegyezte: holnaptól aztán lehet csatornadíjat fizetni.

Olvasóink írták

  • 1. thermál 2013. március 29. 09:40
    „A tréfálódzást olvasva jutott eszembe, hogy 10-12 évvel ezelőtt szerveztük a faluban a csatornázást, akkor az elfogyasztott víz 70% -val népszerűsítettük a szennyvíz lakossági költségeit plusz a beugró. A jelenlegi árakat figyelembe véve, nincs kedvem tréfálkozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóhelyzet - Ilyen az út a határ két oldalán - videó

Tőzeggyármajor - pomogyi határátkelő - Pamhagen (Pomogy) között az útviszonyok videón. Tovább olvasom