Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Legöregebb, legfiatalabb

A település legfiatalabb lakója az alig egyhetes Patai Cintia, a legidősebb enesei pedig Sallai Józsi bácsi, aki márciusban ünnepelte kilencvenhetedik születésnapját.
Patai Cintia a múlt hétfőn látta meg a napvilágot. Patai László és Patai Lászlóné Fehér Rozália második gyermeküknek örülhettek. Mint az apuka elmondta, Roland, az első gyermekük immár tizenhat éves.

– Lassan újra kell tanulnunk a pelenkázást – mondta mosolyogva az apuka. A kis Cintia valamivel több mint három kilogrammosan, ötven centiméterrel született.

Patai Cintia és szülei a kórházban.
Patai Cintia és szülei a kórházban.


Enese legidősebb lakója Sallai József, márciusban töltötte be 97. életévét. Még az Osztrák–Magyar Monarchia idején született a ma Szlovákiához tartozó Negyeden. Tízéves volt, mikor a trianoni szerződés értelmében szülőfaluja az akkori Csehszlovákiához került. Magyarországra testvére révén került. Tizenhat hónapot töltött a második világháború frontjain.

Sallai József
Sallai József


Feleségét már Enesén ismerte meg. A jó kezű bognár a kónyi szövetkezetből ment nyugdíjba. Napjait jobbára pihenéssel tölti. – Szeretem a zenét, valamikor tangóharmonikán is játszottam – mesélte. Napjait egy fia mellett a két unoka és a három dédunoka teszi színesebbé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős a civil élet a településen

A község legjelentősebb civil szervezete a Derőce néptánc-
együttes. A faluban emellett sport-,… Tovább olvasom