Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Legközelebb egyeztetni kell az időpontról

A csornai képviselő-testület két jobboldali frakciójának pengeváltására került sor kedden. A rendkívüli ülés a fideszesek távollétében határozatképtelen lett.
Rendkívüli ülésre készült kedden a csornai képviselő-testület. Végül aztán elmaradt a megbeszélés, mert a plénum határozatképtelen volt. A polgármester a Fidesz–KDNP frakciót okolta ezért. Ők viszont arra hivatkoztak, hogy egyeztetés nélkül, ráadásul későn kapták meg a meghívót.

A rendkívüli ülés napirendjén többek között óvodafejlesztési pályázat benyújtása, a parkszínpad felújítási munkáihoz szükség többletforrás biztosítása, a közbeszerzési szabályzat módosítása szerepelt. Utóbbira a csapadékelvezető rendszer átépítése miatt lett volna szükség. Az ülésen a Korona egyesület képviselői jelentek meg csupán. Ha a fideszesek és a függetlenek közül már ketten elmennek a keddi ülésre, határozatképes lett volna a testület.

Turi György megnyitotta az ülést, majd be is zárta. Véleményét azért elmondta a helyzetről, illetve felolvasta Kiss Ottó (Fidesz–KDNP) frakcióvezető levelét, melyben indokolta, miért nem jelentek meg az ülésen.

Üres székek is mutatják, elmaradt a testületi ülés. Felvételünkön Klauszer Péter és Molnár Jánosné, a Korona egyesület képviselői (az előtérben) hallgatják a polgármestert.
Üres székek is mutatják, elmaradt a testületi ülés. Felvételünkön Klauszer Péter és Molnár Jánosné, a Korona egyesület képviselői (az előtérben) hallgatják a polgármestert.

A polgármester elmondta: három fontos, a határidők által sürgetett napirendje is lett volna az ülésnek. Egyik a parkszínpad felújításához többletköltség biztosítása, másik a közbeszerzési szabályzat módosítása a csapadékelvezető rendszer felújításához. Mindkét beruházás csúszhat, mivel most nem tudtak döntést hozni. Kedvezőtlen őszi időjárás esetén előfordulhat, hogy az árokrendszer javítása tavaszra tolódik. A harmadik jelentős napirendi pont az óvodafejlesztő pályázat benyújtása. Augusztus 6-tól szeptemberig lehet az igényeket leadni, az elbírálás a beérkezés sorrendjében történik. Aki tehát előbb lép, nagyobb eséllyel nyerhet. A csornai ovi akár 16 millió forint támogatást is kaphatna.

– Képviselőtársaim esküjükben azt vállalták, hogy legjobb tudásukkal szolgálják a várost. Így tesznek? – tette fel a kérdést. – Majd a választók megítélik ezt a hozzáállást. Úgy látszik, a Fidesz–KDNP frakció tagjai csak akkor mernek eljönni ülésre, ha a többségük biztosított. Most a döntésképtelenség miatt ezek a fontos beruházások késedelmet szenvednek – véli Turi György.

A polgármester a fideszesek kérésének helyt adva augusztus 2-ra hívta össze az újabb rendkívüli ülést. Kiss Ottó ugyanis ezt kérte tőle levelében. A frakcióvezető még leírta: a keddi ülésre a meghívót és az anyagokat későn, hétfőn délután kapták meg. A frakció több tagjának is olyan elfoglaltsága volt ebben az időpontban, ami miatt nem tudtak részt venni az ülésen. Kiss Ottó kérte: a jövőben a rendkívüli ülésekre okot adó körülmény megjelenése után azonnal egyeztessen velük a polgármester az időpontot illetően is.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. csornafc 2012. augusztus 10. 21:23
  „21 embertelenül primitív vagy !!!”
 • 21. embertelen 2012. augusztus 08. 22:33
  „Csorna a legfideszesebb város, meg is látszik rajta!”
 • 20. csornafc 2012. augusztus 07. 13:22
  „kroly te szerencsétlen inkább menjél aztán nyálazd meg a villanypásztort!”
 • 19. kroly 2012. augusztus 07. 08:46
  „Sajnálom szegény képviselöinket nincs idejük a város ügyeit intézni.Mikor nyálaztak hogy bejuthassanak a zsirosbödön közelébe erre nem gondoltak ,hogy néha bekéne menni kicsit gyülölködni.Mert ezt amit csinálnak nem lehet vezetésnek mondani a legjobb szándékkal sem.Bella ur miért vállalta ha az ideje nem engedi az ülésre járást napközbe????Kiss úrrol meg nem is beszélve az az arogáns beszolásai ,szerintem nem vezet sehova.Ha kicsi szeretetett éreznének a város íránt már rég felálltak volna a képviselöi székböl,de az összes városvezetésre gondolok.Hol tart a város?Van még lejebb?? Viszhangzik a sajtó a csornai gyülölködéstöl ,már lassan szégyeljük hogy csornaiak vagyunk,mert hát mi választottuk ezt a ........csapatot.Szégyen ami folyik a városházán.Nem tartozom eggyik párthoz sem ,de ez a baj hogy a képviselöink elöbb a zseb érdekét majd a párt érdekét és ha van még valami kis pénz hát jöhet a város érdeke.Ugynézki kevés a pénz mert az utobbira nem kerül.További szép napot.”
 • 18. nagytibi 2012. augusztus 03. 10:54
  „Tényleg a meleg teszi :)”
 • 17. kultura 2012. augusztus 02. 22:02
  „16.csalódtam benned vagy csak a meleg teszi”
 • 16. nagytibi 2012. augusztus 02. 11:33
  „Milyen szépek így együtt a képen :)”
 • 15. kultura 2012. augusztus 01. 21:44
  „gyöngyi60 :igazad van össze kéne fogni ,de akkor a jelenlegi polgármester eredményeket mutatna fel ,sikere lenne.
  Ez nem megengedett jelenleg ,inkább vesszen a város.akkor miről szólna a következő kampány.
  Kukszika minden képviselő dolgozik, sőt ,olyanok is vannak akiknek le kell dolgozni a hiányzást,még akkor is ha igazoltan hiányoznak.Még egy sem panaszkodott.Akik nem vettek részt a rendkívülin nem tartoznak ide ,mert vagy vállalkozók/2/ vagy nyugdíjas/1/ vagy magánzók akik maguk osszák be az idejüket/1/és kettő akik cégnél dolgoznak.Ha közülük csak kettő/2/részt vett volna akkor nem lenne újabb rendkívüli másodikán.
  Az országgyűlési képviselőnk ugyan ezen a napon 14-től fogadóórát tart/ez a reklám helye/akinek problémája van keresse fel.”
 • 14. kukszi 2012. július 31. 11:27
  „Az általatok nagyon bírált képviselők minden dolgoznak valahol, tehát a munkahelytől való távol maradást egyeztetni kell . Nem lenne nehéz felvenni a telefont, vagy időben levélben értesíteni a képviselőket,ha polgármesternek ez derogál van ott beosztott bőven.
  A pályázat írást jól előre elő lehet készíteni és meg is lehet írni.
  csak hát pályázatot írni tudni kell, van rá személyzet az önkormányzatnál bőven.
  Annyian vannak, hogy tele ülik azt a hatalmas épületet,kommunista világban negyed ennyien voltak,ezen is el kellene gondolkodni ???”
 • 13. Gyöngyi60 2012. július 31. 07:54
  „Ez Csorna! Nem lehetne inkább összefogni a városért? Minek ez a sok marakodás, sértődés stb.? Azért tart itt a város ahol. Lassan a kis falvak is elhúznak mellette.”
 • 12. balassaz 2012. július 30. 15:22
  „KUKUCSKA vagy kukszi mindegy.
  A képviselőcskék azt mondják, a képviselőség a másodállásuk, hogyhogy nincs rá idejük?
  Tán engedélyt kell kérni a titkár elvtárstól, hogy ott legyenek?”
 • 11. kultura 2012. július 29. 21:48
  „Nagyokosok nem csak az óvodai pályázatról van szó, hanem a csapadékelvezető rendszerátépítéséről/gondolom nem ere laktok/ és a parkszínpad felújításáról.Az óvodai pályázatot meg is kell írni ,az elbírálás meg érkezési sorrendben történik.Természetesen Csorna beadhatja szeptember végéig csak kérdezem minek?Gondolom ti már sokat irtatok.Hiányolom a többieket,szabadságolás van?
  Az írásomat fenntartom.A székekkel és a selejtezéssel egyet értek mint sokan mások.Azok akiknek külön kérvény kell
  hogy csinálják ami a dolguk /amiért fizeti őket/meg is érdemlik,még akkor is ha késve értesítik őket a rendkívüli testületi ülésről.”
 • 10. Goldman 2012. július 29. 19:49
  „9. csornafc: végre valakinek feltünt a dátum.....csak röhögni tudok ekkora balfékeken
  gyönyörűek azok a kopott székek.....ki kellene selejtezni őket a beleülőkkel együtt”
 • 9. csornafc 2012. július 29. 17:43
  „kultúra nekem ön is jól értesültnek tűnik, de jó lenne, ha már kommentál egy cikket, akkor előbb tudná értelmezni is azt. ,,Augusztus 6-tól szeptemberig lehet az igényeket leadni",tehát nem lehet beadni a pályázatot augusztus 2-án 3-án, vagy 4-én, 6-tól lehet, a rendkívüli másodikán lesz,akkor mivel is vannak elkésve?Szövegértésből egy nagy 1-est elkönyvelhet magának ön is. Ez egy ócska hangulatkeltés a Turitól,amihez a kisalföld aszisztál!Gratulálok....”
 • 8. kultura 2012. július 29. 16:43
  „kukszi mint jól értesült..a Fidesz- KDNP szónoka legutolsó nyilatkozatában már említette hogy mindenképp lesz rendkívüli ülés, mert vannak ügyek amik nem várhatnak...dönteni kell.Hát ezek lettek volna,sőt mind tavaly több is volt.
  Úgy látszik heten csak TV előtt ,csak szóban.Ez semmi más mind erőfitogtatás és a város érdekének a semmibe vevése .
  Mi a fontos az Óvodai megnyert pályázat/ami I6 milla/vagy ahogy későn jött a meghívó.Ha két képviselő még eljön/ők tudtak a rendkívüliről egy héttel előbb/a pályázat már be van adva.A többiről nem is beszélve...ja hogy egyik sem műfüves pálya,és valami még is sikerülne ? Bocs.Azt aztán még sem.”
 • 7. Nitta20 2012. július 28. 19:35
  „Ezért rendkívüli a képviselő testületi ülés és nem rendes hiszen azok időpontja előre tudott.
  Azt hogy senki sem tudott eljönni csupán véletlen egybeesés lenne?
  A felelősség azokat terheli akik miatt fontos döntések nem születnek meg időben.”
 • 6. kukszi 2012. július 28. 09:25
  „Eddig is egyeztetni kellett volna,ad-hok nem lehet.
  Nyári időben mindenkinek van előre eltervezett programja.
  Pályázat benyújtási határidők jól előre kivannak írva, felkészülésre bőven volt idő,nem kell másra hárítani a felelősséget.”
 • 5. kultura 2012. július 27. 20:07
  „Nitta20 bocsánat tényleg nem”
 • 4. Nitta20 2012. július 27. 14:47
  „Kedves kultúra!
  Szavaimból nem érzete ki az iróniát.
  Az elszalasztott lehetőségek annyira jellemzőek Csornára
  hogy ezen már csodálkozni sem érdemes.”
 • 3. kultura 2012. július 26. 20:21
  „Nitta20 éljen mit is mutattak meg ?
  Az óvoda meg megnyerhetett volna 16 millió forintot,most már szinte nullával egyenlő az esélye.
  A többiről nem is beszélve,csak gratulálni tudok.Nehogy legyen ám itt valami,még véletlenül se.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi búcsú és falunap

Július 28-án, 29-én és 30-án rendezik a településen a búcsút és a falunapot. Szombaton este… Tovább olvasom