Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Legfontosabb a megelőzés

A Kapuvár Lakosainak Egészségéért Közalapítványt a város képviselő-testülete alapította nyolc esztendeje. A kiemelt közhasznú alapítvány kuratóriuma az elmúlt években fő célként az egészségvédelmet, a megelőzést és egészségmegőrzést tűzte ki célul.
A Boross Jánosné vezető védőnő irányításával működő alapítvány több, a városban szervezett rendezvényen szorgalmazta az e területen dolgozó szakemberek összefogását céljaik érdekében.

A kuratórium elnöke az elmúlt évet összegezve elmondta: az ötödször megrendezett egészségvédelmi hét szervezéséből és lebonyolításából aktívan kivették részüket az alapítvány aktivistái. A rendezvényen neves előadók szóltak a daganatos megbetegedésekről s a megelőző szűrések fontosságáról. Az egyhetes rendezvény a népegészségügyi program szellemében zajlott. Előadóik kiemelten foglalkoztak a daganatos megbetegedésekkel, a korán felismert tumoros betegségek gyógyíthatóságával, valamint a test és lélek egyensúlya megbomlásának veszélyeivel, valamint a szív-érrendszeri megbetegedésekkel.
Az előadásokat, megelőző szűréseket egészségügyi dolgozók végezték, s a kiszűrteket háziorvosukhoz irányították.

Az alapítvány az elmúlt évben is eredményesen működtette ifjúsági klubját. A klub szervezésében a fiataloknak pszichológus, védőnő, közegészségügyi felügyelő, mentálhigiénés szakember, szülész-nőgyógyász főorvos tartott előadást. Az előadások témája a helyes táplálkozástól a nemi úton terjedő betegségeken keresztül a káros szenvedélyek hatásainak vázolásáig terjedt. A város oktatási intézményeinek vezetői az elmúlt évben is támogatták az ifjúsági klub munkáját, segítették tevékenységüket, hiszen a fiatalok egészséges életmódra való nevelése mindannyiuk ügye.
A közalapítvány is támogatta az egészséges táplálkozásról tartott vetélkedőt, melyen a városi és a városkörnyéki gyerekek mérték össze tudásukat. Emellett továbbra is támogatják a változókori problémákkal foglalkozó klub működését, s ezután is folytatják a helyes táplálkozást népszerűsítő programjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem veszélyeztetik a csornaiak munkahelyét

Elítéltek foglalkoztatásáról tájékoztatták a csornai önkormányzat képviselő–testületének… Tovább olvasom