Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Léccel verték szét a kecske fejét - fotók

Különös kegyetlenséggel pusztítottak el egy kiskecskét a minap Csornán. A fejét verték szét egy lécdarabbal. A brutális támadás gazdája biztonságérzetét is összetörte.

Állatkínzás miatt nyomoz a csornai rendőrség. Egy kecskét vertek agyon ismeretlenek a napokban Csornán. A gazda, Horváth János nem tudja, kinek állt útjában a féléves jószág. Annyi biztos számára, hogy tanyáján nem először járhattak a „gyilkosok".

A Horváth-tanya a Bartók Béla utca „háta mögött", az úgynevezett gödrök közelében van. Néhány bárány és most már eggyel kevesebb kecske lakja. A nyugdíjas férfi hobbiból tartja őket, szabadidejét tölti el állatai között. Az egyik reggel szörnyű látvány fogadta a karámban.

A féléves kecskét kegyetlen módon ölték meg.
A féléves kecskét kegyetlen módon ölték meg.


– A kiskecske az ajtóhoz közel feküdt, rögtön láttam, hogy nem csak pihen – idézte fel a Kisalföldnek. – A lelketlen betolakodók egy lécdarabbal verték szét a fejét. Korábban is észrevettem már, hogy idegenek járnak a területen, mivel több helyen letiporták a kerítést. Kárt azonban nem okoztak, nem vittek el semmit, és se a kecskéket, se a birkákat nem bántották. Hogy most miért vadultak meg, nem tudom. Biztos, hogy kergették a többit is, de azoknak talán sikerült elbújniuk. Mindenesetre már nem olyan barátságosak, mint voltak még néhány nappal ezelőtt is.

A fejét egy lécdarabbal verték szét.
A fejét egy lécdarabbal verték szét.

Horváth Jánosnak a történtek után elment a kedve a hobbigazdálkodástól. Azon gondolkodik, hogy felszámolja az állatállományt és a kertet is eladja. Bizonyára nem kevés munkát fektetett bele, ezért nehéz szívvel válna meg kedvenceitől.

– Ezek után már nem is érzem biztonságban őket. A tettesek bármikor visszajöhetnek és az állatok védtelenek. Hiába tartok két kutyát is. Úgy gondoltam, nyugdíjasként a békét találom majd itt meg, a természetben. Most ezt a nyugalmat és biztonságérzetet törték össze – tette hozzá a gazda.

A csornai rendőrök állatkínzás miatt folytatják a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Megtudtuk: a tanyán talált lécdarabbal verték agyon az állatot. A tetem vizsgálatát elvégző állatorvos szerint koponyaűri bevérzés okozta pusztulását. Azaz, szétverték a fejét.

Olvasóink írták

 • 7. kap_ 2011. április 23. 13:32
  „És most itt olvassa az értelmi szinttel nem rendelkező állatkínzó ezt a cikket! Remélem anyád büszke rád! :S Kezdj a saját súlycsoportoddal.. vagy állatnak tartod magad? Mert akkor jól választottál! Gratulálok!”
 • 6. janika 2011. április 23. 12:20
  „No, ha a csornai rendőrség nyomoz, akkor ismét bebizonyosodik a tehetségtelenség magas foka!”
 • 5. zoli76os 2011. április 22. 17:03
  „<moderálva>
  Ki tudja,lehet legközelebb szegény embert verik halálra! Ezt meg kell akadályozni.Jobb ha golyóspuskával örködik és szó nélkül lelövi a besurranókat!”
 • 4. rafael 2011. április 22. 16:47
  „Zártosztályra kell bezáratni az ien szivtelen embereket!! aki ilyenre vetemedik agyilag nagyon beteg!! szégyelje magát aki (akik) ezt tették!! <moderálva>”
 • 3. Géby 2011. április 22. 12:32
  „Én ugyanazt tenném az elkövetővel, amit Ő tett a kis kecskével.”
 • 2. Muaddib 2011. április 22. 10:40
  „Vagy utca kölkök lehettek vagy a Gazdára haragudott valaki és így akarta megtorolni sérelmeit.
  Viszont ha ez, ha az, akkor is nagyon beteg elmére vall az ilyen cselekedet.”
 • 1. Bo9903 2011. április 22. 09:15
  „Annak verném szét a fejét egy léccel, aki ezt művelte szegény kis állattal!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németül versenyeztek

A közelmúltban rendezték meg a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központban az immár… Tovább olvasom