Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lebukott a drogdíler

Árpás - Feltehetően kábítószer-beszerzésből térhetett hazafelé a 26 éves győrszemerei H. Tamás, akinek Audi 3-asában közel ezer füves cigaretta készítésére elég cannabist találtak a rendőrök Árpásnál.
A megyei főkapitányság felderítő osztálya, a Marcal beavatkozó alosztály és a győri bűnügyi osztály összehangolt akcióban ellenőrzött egy Audi A3-as személyautót Árpás belterületén kedden késő este. Az autót – amelyet a kommandósok állítottak meg – a 26 éves győrszemerei H. Tamás vezette. A felderítők információi szerint drogterjesztéssel foglalkozó férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mivel többször indult már ellene eljárás kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Az ellenőrzés során a rendőrök a fiatalember táskájában egy nagyobb tégla méretű, 200 grammos fóliázott csomagot találtak, melynek tartalma marihuána volt. A férfi feltételezhetően kábítószer-beszerzésből tartott hazafelé, ezt az elképzelést alátámasztja, hogy a 350–400 adagba „pakettolható", közel ezer füves cigaretta készítéséhez elegendő mennyiségű cannabis még nem volt kiporciózva.

A lefoglalt kábítószer értéke mintegy 700 ezer forint. A rendőrség H. Tamást őrizetbe vette, vele szemben a büntetőeljárást a győri kapitányság bűnügyi osztálya folytatja le. A beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Amennyiben bizonyítható, hogy az elfogott férfi kábítószer-terjesztéssel foglalkozott, 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Értetlen 2008. október 14. 10:25
  „Nem értem... Azért ebben a H. Tamásban lehetne annyi, hogy idedugja az orrát, és ha már egyszer ennyi embert "egymásnak ugrasztott", akkor ideböffent valamit. Jellemző... Egyébként pedig undorító, hogy aki bűncselekményt követ el, azt kiengedik, aki meg valami hülyeségbe keveredik, azt hónapokra lecsukják.”
 • 50. negro 2008. október 09. 19:46
  „Tamás "barátunk" már kint van és vigyorog a világon! Ez az igazságszolgáltatás!!Így tovább Magyarország!!!!!”
 • 49. WhatIs? 2008. október 05. 21:19
  „Látod, látod? Ha azok, akik azt mondják, legalizálni kell szembetalálkoznak egy másik véleménnyel, akkor egyből "le kell hurrogni". Ugyanazt írtam, amit a "támogatók", csak a másik oldalról közelítettem meg. Egyébként nincs az ismerettségi körömben káb.szeres.”
 • 48. pont pont 2008. szeptember 17. 15:06
  „Üdv Mindenkinek!
  39! A rendőrségen szeretnek túlozni. 200 gramm kb. 500.000 forint, de ez változó attól is függ, hogy hol, kitől veszed.
  47! Nem gondolod, hogy más esetleg nem ezen a véleményen van? Te "megölnél" minden fogyasztót, minden terjesztőt. Csak arra vigyázz mikor meg kell húzni a ravaszt, nehogy ismerős arcok pillogjanak Rád. Vagy Téged az sem érdekelne?
  Amúgy tényleg nagyon sok olyan ember ír fel ilyen fórumokra, aki nem tudja mi van a háttérben. Én is megtartom magamba az esetleges információkat nem teszem közhírré. Viszont véleménye mindenkinek lehet, de vannak itt olyan emberek is akikre ez a mondás remekül illik. "Ha csendben maradtál volna, bölcsebb maradtál volna."
  Peace :]”
 • 47. WhatIs? 2008. szeptember 16. 13:10
  „Kedves hozzászólók!
  Néha elborzadva olvasom, ahogy egyes emberek legalizálni akarják a kábítószert. Azért, mert itt-meg-ott lehet? Akkor tessék, ahogy egy "vezető politikus" már mondta, el lehet menni! Itt, ebben az országban bűncselekmény, és mindenkire kellő szigorral kell lecsapni!
  Engedni a frogok fogyasztását? Ez olyan, mint az, hogy mindenki tarthat magánál fegyvert, és az utcán lelőheti azt, aki nem tetszik neki. Ilyen is van, emellett miért nem "tüntettek"?
  Bár, ennek lenne egy nagy haszna. Vennék egy marha nagy MAgnumot, aztán sorban lelőnék mindenkit, aki kábítószert hazsznál, terjesz, vagy fogyaszt, aztán folytatnám azokkal, akik szerint nem bűncselekmény a kábítószerfogyasztás-terjesztés. Azt hiszem, nagyon hamar megtisztulna az ország!”
 • 46. antistar 2008. szeptember 15. 19:48
  „Kedves Mindenki!
  Akinél kábítószert találnak, legyen az eladó vagy fogyasztó, azt a helyszínen ki kell végezni, sőt messzebb megyek, aki védi őket azt is, azonnal!
  Talán rend lenne!”
 • 45. Mr. X 2008. szeptember 15. 15:50
  „Ti csak azt tudjátok szajkozni,hogy a Btk bünteti! Az a bibliátok! és akik meghozták a szabályokat azok szegik meg leginkább! Ha a kulcsárék ellopnak 8 milliérdot! Eldnak 2000 vagont4 Ahh az pitti ügy! Pedig mindenki zsebéből elvettek !Mert arra a vagonokra szügség van és lenne! és ez csak a jéghegy csúcsa! és ezek az emberek megtudják füzetni a jó ügyvédeket! Akiknek vannak olyan kapcsolataik/Politikusokkal, rendőrökkel/, hogy ejtik a vádat vagy max otthon leülik azt a 3-4évet! Ha tamás nem 200 g-vel üzletek hanem 50 kilokkal, akkor talán őneki is lenne pénze jó ügyvédre! Tanulság ha megszeged a szabály, akkor nagyon! az megéri!”
 • 44. Steffike 2008. szeptember 15. 11:19
  „Tisztelt Beuty.
  Nagyon sok ember van, aki olyan ügyesen keveri a lapokat, hogy hiába terjesztő, "csak" fogyasztóként ítélik el. Az pedig egész más, lásd a korábbi hozzászólásokat a drogprevencióról. Különben pedig senki nem tart magánál ennyit, csak azért, hogy jó hétvégéje legyen. Más! Akkor te minden fórumba beírod ezt a "mit foglalkozunk a másikkal" szöveget? Könyörgöm! Ez egy fórum, ahol az ember elmondhatja a véleményét!”
 • 43. Cady 2008. szeptember 15. 09:43
  „Hollandiában tilos a dohányzás az éttermekbe, de zöldet lehet szívni... Miért is? Mert a dohány jobban árt a szervezetnek, mint egy füves cigi... Szóval???”
 • 42. Csodabimbó 2008. szeptember 14. 23:58
  „Nevetséges. A Marcalt kiküldeni 200 g zöldre, az minősíti a megyei főkapitányságot, remélem a vezetőiken ezek a félresikerült akciók majd egyszer számon lesznek kérve. Nagyon sok pénzébe kerül ez az adófizetőknek, sok ellenséget szerez a rendőrségnek és a drog, mint probléma megoldására alkalmatlan. Ha egy komoly embert csípnének meg, azzal is csak felvernék a zöld árát, ezáltal annak a pár ezer füvesnek, akik rendesen tolják, jó pár bűncselekményt el kellene követni a szokásos adagjuk beszerzéséhez. 200 grammot 4 ember elszív egy hónap alatt, nem tudom mi ebben a komoly mennyiség. A hatóanyagtartama neccesen fogja elérni a csekély mennyiség felső határaként feltüntetett egy gramm tiszta THC-t, de maximum a duplája lesz annak, a jelentős mennyiséghez a csekély mennyiség felső határának a tízszeresét kellene elérni.
  Az én véleményem az, h megússza egy sima eltereléssel, nem fognak tudni rábizonyítani semmit. Üzenem H. Tamásnak, ha megkapja majd a toxikológiai vizsgálat számláját, ami kb. 300e-700e között lesz, azt se fizesse ki nekik, behajtani úgysem tudják, aztán majd elévül valamikor.

  Pan.cser meg már valaki1 néven is írogat, ha mégsem, akkor csak mindketten hasonló csőlátást és jelenvilágbanelnemigazodást örököltek szüleiktől és tricse is csipog, mint egy táplálékot kereső asszonypajtás... igen, biztos ebből van audija. Tudod mennyit kell ahhoz eladni? 10 kilót, azaz 10000 grammot és mindezt lent az utcán... szinte esélytelen.”
 • 41. koderka 2008. szeptember 14. 22:57
  „40!

  Részben igazad van, csak tudod az a lényeges különbség, hogy az egyiket bünteti a törvény, a másikat meg nem. Innentől kezdve lehet beadványokkal bombázni az országgyűlést, hogy változtassanak a törvényeken. Amig azonban nem változtatnak, addig a kábítószer fogyasztás és főleg a terjesztés súlyos bűncselekmény. Tehát lehet, hogy az érintett úriember úgy értékeli a saját tettét, hogy csak segíteni akart egy kis fűvel a rászorulókon, azonban elképzelhető, hogy 5 évig gondolkodhat ezen. Egyébként én továbbra is azt mondom, aki kábítószerezni akar, tegye bátran, csak azután viselje a következményeit. Ugyanúgy a dohányosok meg az alkoholt fogyasztók is.”
 • 40. hmmm... 2008. szeptember 14. 21:37
  „Májzsugor,tüdőrák,szívinfarktus,cukorbetegség,magas vérnyomás,gyomorvérzés,hasnyálmirigy gyulladás,érszükület..... hallott valaki már olyant,hogy ezt a marihuana is okozhatja? Az alkohol és a cigaretta viszont bizonyítottan igen!Szóval,kedves hozzá nem értő okoskodók,akik még arra sem vagytok képesek,hogy először tájékozódjatok arról,amiről véleményt alkottok ,ti csak öljétek továbbra is magatokat a cigivel és alkohollal ,no és persze a környezeteteket is,hisz köztudott,hogy ők is szenvednek és károsodnak az alkoholistáktól és a dohányosoktól.Tehát nem csak magukat,de másokat is bevonnak a káros tevékenységükbe ! Dutyiba velük,mert ők is bűnösök és bűnözőknek minősülnek abban az esetben,ha másnak is ártanak káros szenvedélyükkel!A "nagyon" tájékozottaknak ajánlom,hogy olvasgassa el az internet segítségével,hogy mi a különbség a könnyű és a nehéz drogok közt és utána röhögjön a saját hülyeségén,amiket itt írogatott.:)) Nem hinném,hogy 2 üveg sörnek és 2 üveg házi pálinkának ugyanaz a hatása .:))”
 • 39. hmmm... 2008. szeptember 14. 21:09
  „200 gramm értéke 700 ezer???? :)))”
 • 38. EgyLány 2008. szeptember 14. 00:56
  „Igenis büntessék meg az ilyen embereket...megérdemlik...”
 • 37. Rendpárti 2008. szeptember 13. 13:32
  „Mindenki bűnöző,aki kábítószert terjeszt és fogyaszt!a legdrasztikusabb eszközökkel kell fellépni a drogfogyasztás ellen,mert sajnos nagyon terjed a nagypolitika liberális,engedélyező hozzáállása miatt!Harcolni kell a drog,és a drogosok ellen, saját gyerekeink jövője miatt!És ugyanígy az alkohol,és a cigaretta ellen is!”
 • 36. negró 2008. szeptember 12. 22:46
  „Kedves Pudi!!
  Én is ismerem a Tamás !! Nem az irigység hanem egy szülő szól belőlem. Majd ha lesz gyereked te is másképp látod a világot.Ezen kár vitatkozni!!!!!! Mindenki vállalja a tetteiért a felelősséget!”
 • 35. beuty 2008. szeptember 12. 15:25
  „Kedves Hozzászólók!végigolvasva a hozzászólásokat,eltöprengtem:valyon mindenki figyelmesen elolvasta a cikket??vagy csak a cikk címén hirtelen fellázadva gondolt egyet,hogy ő most megírja a frankót!??ajánlom mindenki figyelmébe a cikk utolsó mondatát:"Amennyiben bizonyítható hogy a férfi kábítószer terjesztéssel foglalkozott,akkor 8 év börtönbüntetésre számíthat."Záró gondolatként még annyit:Hát ilyen a mi kis országunk,ami lassan a csőd szélén áll,(már most jobb helyzetben élnek a pár éve még messze lemaradt románok-elöbb teljesítve az uniós elvárásokat!)az átlag keresetünk lassacskán a minimálbérrel egyenlő!ja és hogy a magyarországi nyugdíjrendszer várhatóan 2015re összeomlik!De abban még mindig mi vagyunk a legjobbak,hogy a más ember dolgával foglalkozzunk,és véleményt nyílvánítsunk hozzánemértőként!”
 • 34. Silbermonder82 2008. szeptember 12. 11:53
  „Vagyis, nem bűnrészes vagy, elnézést. Hanem, ha tudomásod van egy bűncselekményről, amit nem jelentesz, akkor te magad is bűncselekményt követsz el.”
 • 33. Silbermonder82 2008. szeptember 12. 11:21
  „És azt tudod, hogy ha tudomásod van egy bűncselekményről, akkor bűnrészes vagy? Felesleges ezen ennyit rágódni. A megakadályozást, mint tág fogalmat értettem. Esetenként elég egy figyelmeztetés. Különben, csatlakozom Rendőrfeleséghez, az RTL honlapján találtam egy cikket. A terjesztés tényleg komoly bűncselekmény, melyre a törvény mindig le fog sújtani. Ha te úgy látod, hogy nem követett el bűnt, akkor... nem is tudom. Szerinted ez nem bűncselekény? Ha nem, akkor mi az? Vagy, akkor a kábítószer terjesztése hová sorolható? Senkit nem akarok megbántani, félre ne érts. Nem a munkáról, vagy annak hiányáról van szó, hanem a mellékesről. Miért nem vállal az ember másodállást, vagy keres jobbat, ha nem elég a fizetése? Amúgy pedig, ahogy elnézem, te a tipikus "itt mindenki hülye, csak én vagyok gőzmozdony" ember vagy. Mindenki bűnös, mindenki hülyeséget gondol a kábítószerről, csak Tamás ártatlan. Mert ugye, ártatlan az, aki kábítószer terjesztéssel foglalkozik. No comment.”
 • 32. pudika 2008. szeptember 12. 11:06
  „miért nem akadályoztam meg?(mit is?) mert nincs beleszólásom mások életébe csak azért. Szemembe nem követett el semmilyen bünt... a bűn nem itt kezdődik nálam. ha nem tetszik a véleményem....sorry :)
  ui: ja és dolizott....rendesen :)”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó minősítés a számvevőszéktől

Kapuvár - Kisebb javítanivalóktól eltekintve összességében jól vizsgázott a kapuvári városháza a két… Tovább olvasom