Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Leader-települések lettek

Bősárkány - A rábaközi vidékfejlesztési egyesület szombaton tartott ünnepségén elhangzott: egy-egy vállalkozás hét-tíz millió forintos támogatásra számíthat a következő pár évben.
– Hét-tíz millió forintra számíthat egy-egy pályázat a Leader vidékfejlesztési programból – jelentette ki Hutflesz Mihály, a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke. A szakember a szombat esti, Bősárkányban megtartott Leader-napon nyilatkozott a Kisalföldnek.
– Úgy vélem, a mostani hétvége mérföldkő a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület életében, hiszen a tervezés szakaszát lezártuk, a közeljövőben a konkrét pályázatok benyújtásán és elbírálásán lesz a hangsúly – mondta az alelnök. Hozzátette, a Leader-csoport céljainak tervezésekor a legnagyobb hangsúlyt az kapta, hogy a több mint kétszáz tag mindegyike tudjon értékes pályázatot benyújtani és azt meg is nyerni.– Nem az volt a cél, hogy kevés pályázó nyerjen nagy pénzeket, hanem az, hogy a sok kicsi vállalkozás tudjon uniós forrásokhoz jutni – jelentette ki Hutflesz Mihály. Ezért a Leader-csoport vezetése olyan – hét-tíz millió forintos – pályázati összegeket alakított ki, melyhez bármely rábaközi kisvállalkozás is hozzáférhet. Az egyesület alelnöke szerint a Rábaköz életében nem volt még olyan együttműködési készség, mint a jelenlegi.
– A tervezés szakaszában olyan átfogó fejlesztési tervet dolgoztunk ki a Rábaközre, amit még nem látott e térség történelme, Kapuvár és Csorna, valamint a környező települések még sosem dolgozták ki az együttműködés ilyen szoros formáját – hangsúlyozta az alelnök. Azt azonban fontosnak tartotta megjegyezni, bármennyire is az utóbbi évek legnagyobb fejlesztési kerete, közel másfél milliárd forint érkezik a Rábaközbe, a vállalkozásoktól némi önmérsékletet kért az alelnök, hiszen mint mondta, inkább több kisvállalkozás lépjen előre egyet, mint kevesebb cég tudjon többet, nagyobbat lépni.

Olvasóink írták

 • 5. antistar 2008. november 23. 19:20
  „Pancser! Most mondtál valamit! Valószínű ez így működik.
  Köszi!”
 • 4. pancser 2008. november 18. 22:04
  „"antistar"! Ne értsen félre senki, örülök, ha egy település pénzhez jut. Viszont ellenézéseim vannak a keveréknyelven írt táblákkal kapcsolatban. Édes anyanyelvünket muszáj kerékbe törni? Azért hogy flancosabbnak hasson? Ami a pályzatokat illeti, mondtam morgolódni lehet, de az EU-ban ez így működik. Visszásságok viszont vannak, Zuschlag ügy a bíróság előtt, de vajon hányan vannak akik megússzák? Kapásból tudok olyan képviselőt aki 200 milcsit zsebelt be. Mit tegyél a pénzért kedves "antistar"? Csapódj valamilyen nagyfejű politikus baráti köréhez! Tisztességesen és becsületesen írj egy (JÓ) pályázatot, nyerni fogsz, főleg ha pártfogód beveszed az üzletbe.”
 • 3. antistar 2008. november 18. 19:04
  „Kedves Pancser!
  Hát, most írtál valamit!
  Szeretnék hozzájutni én is vissza nem térítendő pénzhez pályázat útján. Ezek szerint te tudod a megoldást, hogy miként kell, és, hogy miként nem!
  Áruld el légyszi!
  Előre is köszönöm!”
 • 2. pancser 2008. november 18. 09:19
  „Lídör, vagy hogy mondják, engem zavar az a baromság, hogy európai falu. Eddig nem volt az? Az egész pályázati rendszer egy intézményesített korrupció. Jól megélnek belőle néhányan, akik írják meg akik kapják. Ebben az országban milliárdokat síbolnak el pályázat címén. Volt egy dán sziget, ahol se hó se hegy és mégis nyertek pénzt a hóturizmus fejlesztésére. Ilyen az EU rendszere. A pénz amit osztanak az végső soron mind az adófizetők pénze, Mire végigmegy a rendszeren több mint fele elvész Brüsszel felé vezető uton, meg visszafelé. Persze morgolódni lehet, de a rendszer ettől nem változik. Csak ne kábítsunk ostoba táblákat mutogatva, meg kirakva a falu szélére. Leader közösség táblával felszerelt faluk olyanok mint a többi magyar falu. Semmi összefüggés nem látszik a tábla meg a falu kinézete között. Miért kell angolul írni a magyar táblákon. Szarvakat a kitalálójának!”
 • 1. antistar 2008. november 18. 07:00
  „Ha ez így is lesz, ahhoz csak gratulálni tudok!!!
  Végre valami!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi választást tartanak Mérgesen

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Győr - Moson - Sopron megyei Mérgesen. A… Tovább olvasom