Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Laura tűri a nehéz kezelést

Csorna - Leukémiával küzd a csornai Horváth Laura. A másfél éves kislányt Budapesten kezelik. Kitartó, és édesanyja szerint jól tűri a megpróbáltatásokat. A családot sokan segítették a bajban.
Korábban beszámoltunk a csornai Horváth Lauráról, aki öt hónapja küzd betegségével. Akut limfómás leukémiája van a tizenhat hónapos kislánynak. Túl van már hetven kemoterápiás kezelésen, és édesanyja szerint nagyon erős. Lelket önt szüleibe is, amikor ők elkeserednek.

– Embert próbáló időszakon vagyunk túl, de szerencsére Laura erős – mondta érdeklődésünkre Horváthné Kontó Csilla, Laura anyukája. – A májfunkciója nem állt be rendesen, ezért a kezelések is tolódtak. Aztán hazaengedtek bennünket, de csak két napot tölthettünk otthon. Laura belázasodott, hányt, kénytelenek voltunk visszautazni a fővárosba. Ezek a napok a kislányt is megviselték, nyűgös volt. Ennek ellenére azt mondhatom, hogy Laura jobban viseli ezt az egész helyzetet, mint mi.
Ügyes és bátor. Nagy örömet szerzett azzal, hogy már elég egy kézzel vezetni és sétál.

Laura testvérével, Reginával.
Laura testvérével, Reginával.

Ezek az apró, boldog pillanatok segítenek nekünk nagyon sokat. A nagyobbik lányom, Regina is megsínyli Laura betegségét. Ő a testvéreméknél lakik most, hogy a férjem dolgozni tudjon. A pénzre nagy szükségünk van.

A Horváth családon sokan segítettek. A budapesti kezelés, az ott-tartózkodás ugyanis megterhelő anyagilag is. Gyűjtöttek közintézményekben, támogatást adtak a barátok, ismerősök. A kistérségi szociális központ jótékonysági estet rendezett.

A beteg kislány és anyukája: A kórház második otthonuk lett az elmúlt hónapokban. Fotó: Cs. K. A.
A beteg kislány és anyukája: A kórház második otthonuk lett az elmúlt hónapokban. Fotó: Cs. K. A.

– Megható volt, amikor a volt iskolámból, a Széchenyiből értesítettek. A diákok rendeztek gyűjtést nekünk és 170 ezer forintot adtak át. Mindenkinek köszönettel tartozom, aki bármilyen módon is segíteni próbált. Nem is gondoltam volna, kikre számíthatunk a bajban. Öt hónapja küzdünk a betegséggel, és a kezelésekből még négy hónap van hátra. Több mint hetven kemoterápiás kezelést kapott Laura. A kórház a második otthonunk lett sajnos. A napokban azért jó hírt is kaptam. A csontvelővizsgálat eredménye lett meg, minden negatív, ami biztató a jövő szempontjából is. Tudjuk, hogy még hosszú út áll előttünk. Mi azonban kitartunk és mindent megteszünk, hogy Laura felépüljön. Szerencsére ő is felvette a harcot a kór ellen, és jól viseli a megpróbáltatásokat – tette hozzá Horváthné Csilla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranykeresztes tűzoltóparancsnok

Csorna - Nemzeti ünnepünkön kitüntették Rácz Imre alezredest, csornai tűzoltóparancsnokot. A Magyar… Tovább olvasom