Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Lányával fajtalankodott egy csornai férfi

Csorna - Egy 36 éves, hétgyerekes családapát helyezett előzetes letartóztatásba a Győri Városi Bíróság. Ami biztos: a férfi 13 éves lányával fajtalankodott. Az alapos gyanú szerint közösülésre is kényszerítette. A család 1998 óta családi gondozásban van.

Tizenhárom éves lányával fajtalankodott egy rábaközi férfi. A rendőrséget az édesanya értesítette. Az apát előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság. Ami biztos: lányával fajtalankodott. És amire alapos a gyanú: közösülésre is kényszerítette. Völcsey András százados, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Kisalföldnek elmondta: a többi gyermek szeme láttára kényszerítette fajtalankodásra a kislányt apja. Egy hasonló eljárás már volt az apa ellen 2005-ben, akkor a nagyobbik lányával kapcsolatban, de felesége visszavonta a feljelentést.

A család kilenc tagja egy helyiségben alszik, így lehettek szemtanúi a botrányos tettnek. Az apa azon a bizonyos éjszakán erősen ittas állapotban tért haza. Odasimult kislányához és elkövette szörnyű tettét – tudatta a százados.

A rendőrség a kislány azonnali nőgyógyászati vizsgálatát rendelte el. A vizsgálat eredménye szerint a fajtalankodáson kívül a férfi korábban több alkalommal erőszakosan közösült is gyermekével. A gyanú megerősítésére igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot rendeltek el. Ha ez bebizonyosodik, a 36 éves családfő 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A család évek óta szenvedett a férfi viselkedésétől. 1998 óta például családi gondozásban vannak garázda, erőszakos fellépése miatt. Dr. Döbrössy Adrienn  jegyző a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a gyermekek védelmének több változata létezik. Előfordulhat, hogy a szociális intézmény bevonja az alapellátásba a gyerekeket vagy az egész családot. Ilyenkor a mindennapi gondok megoldásában segítenek nekik szakemberek. Ha a helyzet súlyosabb, esetleg gyerekek vannak veszélyeztetve, kerülhet sor a védelembe vételre.

– Ez már hatósági intézkedés, ami jegyzői hatáskör. Ekkor különböző magatartási szabályokat írnak elő a családtagok számára, a szülőknek és a gyerekeknek is, természetesen koruktól függően – tájékoztatott dr. Döbrössy Adrienn. – A szabályok betartását, életvitelüket a családgondozó rendszeresen ellenőrzi. Amennyiben a helyzet nem változik, lehet szó a gyerekek családból való kiemeléséről.

A jegyző szerint azonban ez nem gyakran fordul elő. Ha mégis, és azonnali intézkedésre van szükség, lehet szó ideiglenes elhelyezésről. Ekkor általában otthonban helyezik el a gyerekeket. A továbbiakról aztán a gyámhivatal dönt. A körülményektől függően a gyerekek kerülhetnek akár rokonokhoz, de állami gondozásba is.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Gery82 2009. június 09. 15:34
  „Az ilyen pervezz állatókat meg kellene kínozni! Remélem a börtönbe meg kapja méltó büntetését, és hasonló sors vár rá amitt elkövetett a családjával”
 • 53. Lárika 2009. február 22. 20:36
  „Farkát levágni életlen késsel! Bármilyen színű!”
 • 52. lakatos 2009. február 15. 15:04
  „MIÉRT NEM LEHET ELTÁVOLÍTANI AZ ÍLLYEN APÁT VÉGLEG ELTÁVOLÍTANI A GYEREKEKTŐL VÉGLEG? KIT IS VÉD A JOGRENDSZER? SZOMORÚ!”
 • 51. Korrekt5 2009. február 15. 13:48
  „BECSÜLETNEK egyrészben igaza van, a körülmény hozza magával a helyzetet.
  Csak azt nem értem, hogy miért most irkálnak ilyen esetröl. Mielött kijöttem több igaz-féligaz történeteket hallot az ember, föleg ha az ember szerviz féle munkával foglalkozott.

  Az egyik legklasszabb történet az volt mikor az anya mondja a férjének, na nézd meg ez a kurafi lurkó hát nem betette a monyát a p...ba. Sokszór 3-4-5-en fäküdtek egy helyen, de persze ez akkor is borzasztó csak hát az elmaradottságnak sok defektje van.
  Van magyarországon egy kis eldugott falu (.....) és az emberek nagy része mondjuk azt, hogy egy kicsit lüttyö. És miért, azért mert a faluból nem mentek el máshova párt szerezni, hogy a kis vagyon- föld ott maradjon a falu körül, meg is lett az eredménye.

  Sajnos az ország még átlagban is elvan maradva a vezetö Európai államoktól.
  Van egy nagyon egyszerü tünet melyen jól le lehet mérni, hogy az országban milyen nagy az ellenségeskedés csak azért mert az egyik nem ugy gondója mint a másik.
  EZ A VISSZAMARADOTTSÁG ÉS A KORLÁTÓLTSÁG TISZTA (MOCSOK) PÉLDÁJA.”
 • 50. Tisztánlátó 2009. február 15. 13:47
  „Szomorú!!!”
 • 49. Becsület 2009. február 15. 10:45
  „Amennyiben kilencen vannak egy helyiségben és nemek szerint nincsenek elkülönítve, akkor szinte óhatatlan, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik! Miért? Azért mert a felnőttek szexuálisan motiváltak és ez a többi ott élők szeme láttára történik. A mai lányok és fiúk sokkal érettebbek e tekintetben (is), mint a korábban születettek. Ebből az is következhet, hogy korábban kezd az érdeklődésük ez irányba terelődni! Tessenek csak körülnézni a környezetükben! Tessenek gondolni a szórakozóhelyeken történtekre. Természetesen nem általánosítok! Tisztelet a kivételnek! Nem is értek evvel a cselekedettel egyet!!! De azt is kell tudni, hogy bizonyos embereket (értelmi színtől függően!) az ösztönök irányítanak. A cikk szerint, már fordult elő ebben a családban ilyen a másik leánygyermekkel. Az anyuka ilyenkor mit tett? Netán végig nézte? Mert ugye, ha a leány tiltakozott , akkor az hanggal is járt. Vagy nem tiltakozott!?. Így történt meg az aktus. Az ilyen esetek elítélendők és megelőzendők!”
 • 48. stu 2009. február 15. 00:42
  „Hogy cigány nem b.sza meg a lányát meg anyját?Hát csak én rengeteget hallottam a hírekben ilyet,és a fent említett apuka is vonó.Sajnos ilyen betegagyú perverz állat minden színben van a világon mindenhol.”
 • 47. Gabika22 2009. február 14. 20:36
  „Ilyenkor mind1, hogy magyar vagy cigány??????????? Máskor..meg a büdös cigányok csak ezt értik! Na de hát...a kedves vagy kedvetlen inkább a második szüleitek erre neveltek benneteket! Ők általuk lettetek barmok ti is! A hires magyarország? Mi ez? Semmi!! Magyar-cigány? Amerikai-néger?...stb,... ember..bűntényt csinál...büntetni kell...ennyi...és amikor Budapesten egy MAGYAR csapat ( 4fő ) megvert, majd halálra vert egy 55 éves férfit, 4000 Ft-ért...huhh..de nem lett belőle semmi ügy...de az ilyeneket sorolhatnám még..csak ilyenek alig kerülnek nyilvánosságra vagy alig adnak nekik hangot! Igenis én is elítélem ezeket a cigányokat hiába vagyok az...akasztófára való a bűnös! De ugyanugy elitélem ezeket a magyarokt is! És Kedves 39...ha te ugy gondolod, hogy aluliskolázott, 3 osztályos cigány vagyok...legyen ugy..de mégis megtanultam NEM általánosítani!! Érzek toleranciát, empátiát...de ettől többet nem tudok én sem tenni!”
 • 46. Judytka 2009. február 14. 19:38
  „Elmebeteg állat!!
  9 en egy helyiségben...ez is elgondolkodtató..Ehhez képest sokáig tudott erőszakoskodni,az anyuka hol volt ilyenkor?Esetleg falazott neki?Szerintem nála is defekt van..”
 • 45. ASHER 2009. február 14. 18:45
  „45/PANCSER;
  igy igaz!!!!
  -es az ilyet tessek kasztralni is!!!!!”
 • 44. pancser 2009. február 14. 18:06
  „Teljesen feleslegesen vitatkoztok a nemzetiségen meg a bőr színén. Ez az alak nem családapa, mint ahogy a cikk írja, nem is cigány, nem is magyar, hanem egy perverz állat!”
 • 43. Totyis 2009. február 14. 15:09
  „Aki igy védi a kisebbséget az költözzön össze velük!!! Miniszterelnökúr vigyen a villájába egy egész pereputtyot és biztos, hogy másnapi sajtótájékoztatóján más hangnemben fog nyilatkozni!”
 • 42. Domestic 2009. február 14. 14:15
  „"Na, a magyarok meg erről híresek": Köszönjük!
  Ha a kedves agyoniskolázott, kissebbségi, vidéki honfitársainknak nem csak arra lenne sütnivalójuk, hogy harmincan megjelenjenek egy szórakozóhelyen és...., hanem azon is elgondolkodnának, hogy itt európában volt már gazdasági válság és a tömegek elszegényedését a hatalom gyakorlói egy kritikus ponton mindíg egy támadható kissebbségre szokták hárítani (mivel nem szeretnék lángokközt látni a palotáikat). Ha sikerült volna a történelem oktatás során a nyolcadikas tananyagig "kibírni" az iskola látogatását, esetleg az egész huncutság kitervelőjének eszébe juthatott volna az is, hogy talán nem szerencsés "pont most" csinálni ezt..., vagy legalább nem így! Ha az alvilág területeket akar felosztani, megfélemlíteni, akkor nem szerencsés "ilyen politikai, gazdasági helyzetben" ezt nyíltan csinálni!
  Gondoljunk bele, mekkora külpolitikai botrány lenne, ha azt a "szerencsétlen incidenst" nem ők, hanem mondjuk mi csináltuk volna!
  Szerbek, Románok...mind nagyon kedvelik a mi népünket! Most viszont rendkívül kellemetlen lehet nekik, hogy rezzenéstelen arccal kell együttérzésünket fogadniuk, mivel a napnál is világosabb, hogy nem XXX-ok csinálták, hanem a YYY-ok.
  Folytatva az első mondatom:
  Ne tetézze kedves Gabika22 az amúgyis puskaporos hangulatot ilyen beszólásokkal!
  Ez az eset enélkül is elég undorkeltő és a társadalmat irritáló. Nem kell még ehhez hozzátenni, hogy milyen bőrszínű volt a "kedves apuka"! Ez nem a YYYmaffia területszerzéséről vagy erődemonstrációjáról szól! Ez az ügy sajnos még ezeknek az "úriembereknek" a színvonalát is alulmúlja!”
 • 41. pancser 2009. február 14. 13:01
  „Teljesen feleslegesen vitatkoztok a nemzetiségen meg a bőr színen. Ez az alak nem családapa, mint ahogy a cikk írja, nem is cigány, nem is magyar, hanem egy perverz állat!”
 • 40. HarconaMarcos 2009. február 14. 10:37
  „Ez most megint az az eset, ami nem feltétlenül bőrszín kérdése.
  Gondolom még mindenki emléxik a tisztességtelenségben megőszült ám mégis köztiszteletben álló tata(bánya?)i gyerekorvosra, aki végigdugta volna az összes lányát, ha a nagyobbak a legkisebb védelmére nem jelentik fel apukát.
  ...és sajnos nagyon sok ´magyar´ családban megtörténik, csak ez nem az a téma, amivel dicsekedni szoktak.”
 • 39. albatrosz 2009. február 14. 10:17
  „1.László: elvtárs a nénikéd!”
 • 38. Scandalli 2009. február 14. 09:55
  „Te is csak 1 nagypofájú cigány vagy 3 általánossal és 4-5 gyerekkel a hátad mögött.A kolompár orbán fajtársad mellé kéne téged is csak akasztani ozt száradjatok..........”
 • 37. Gabika22 2009. február 14. 09:25
  „Igaz a cigányok korán szülnek, de a saját anyjukat, gyereküket nem ba××ák meg!”
 • 36. Gabika22 2009. február 14. 09:22
  „NA! A magyarok meg erről hiresek! A cigányok a bűnözésről a magyarok meg gyerekb××ók! Tudom nagyon jól, hogy nem mindenki, de ha már általánosítunk, akkor tegyük!”
 • 35. antilibsi 2009. február 14. 08:58
  „MTT-nek! Azt kérdezed, ki fogja etetni a gyerekeket? Aki 36 évesen alkoholista, az nem valószínű, hogy rendes apa módjára a családjára költötte a keresetét( vagy inkább segélyét?). Szerintem egyszerűen elb.szta a családi bevételt piára meg szórakozásra. A gyerekeket meg közvetve mi etettük az adónkból. És ez valószínűleg a jövőben is így marad.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörők jártak a postán és az italboltban + best of rablások

Rábapordány-Szil - Az elmúlt hónapokban ötödször helyszíneltek a rendőrök Rábapordányban. A helyi… Tovább olvasom