Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Lángolt a gabona és a tarló

A nyári mezőgazdasági munkák miatt a tűzoltóknak is egyre gyakrabban kell vonulniuk. Csütörtökön több helyre is gabona- és tarlótűzhöz riasztották a rábaközi lánglovagokat.
Ahogy az várható volt, a nyári, mezőgazdasági munkák idején jócskán akad dolguk a tűzoltóknak is. Tegnap késő délelőtt Szany határában gyulladt ki egy félig már learatott gabonatábla, ahova a csornai tűzoltókon kívül a kapuvári hivatásosok, a szanyi és szili önkéntesek is kivonultak. Oltás közben érkezett meg a pápai egység, ám rájuk szerencsére már nem volt szükség, hiszen a mintegy héthektáros területen sikerült eloltani és megfékezni a lángokat.
Az oltásban segítettek a helyi téesz munkagépei is, akik a veszélyeztetett területet szántották körbe. Az előzetes vizsgálatok szerint a tüzet a kombájnból kipattanó szikra okozta, ami a csapágy meghibásodásából keletkezett.

Ugyanebben az időben Vásárosfalu és Edve közt is lángra kapott a tarló. A területre a kapuvári és csornai tűzoltók, valamint a rábakecöli önkéntesek vonultak, itt is sikerült rövid időn belül megszüntetni a veszélyt. Ebben a tűzben körülbelül öthektárnyi tarlót égettek le a lángok. Az oltási munkát nehezítette, hogy az erős szél egy másik, lábon álló gabonatábla felé vitte a lángokat, így először az árokpartot kellett elárasztani, megakadályozva ezáltal a tűz továbbterjedését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén gyenge a búza

Gőzerővel folyik az aratás a Rábaközben. A gazdák a búzával nincsenek megelégedve, főként a… Tovább olvasom