Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Laktanya- és technikai fejlesztés a kapuvári tűzoltóságnál

A kapuvári tűzoltóság idén négy pályázatot adott be laktanya- és technikai fejlesztésre. Az önkormányzat segítségével tartalék fecskendőt, kosaras emelőt és személyi technikát várnak a rábaközi kisvárosba.

Ezenkívül a laktanyát is fejlesztenék.

Önkormányzati segítséggel idén is komoly fejlesztéseket hajtana végre a kapuvári tűzoltóság. – A 2008-as évünkre mondtuk azt, hogy soha még olyan nagymérvű fejlesztés nem volt Kapuváron, mint abban az évben, amikor két új autóval is bővült a járműparkunk – mondta el portálunknak Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok.

Hangsúlyozta azonban, 2010-ben hasonló nagy volumenű technikai fejlesztés előtt áll a rábaközi kisváros tűzoltósága. A parancsnok kijelentette, a helyi önkormányzat hathatós támogatásával négy pályázatot is beadtak technikai és járműfejlesztésre, valamint a laktanya modernizációjára.

 Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok
Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok

Az első pályázat ez utóbbira vonatkozik. Molnár őrnagy hangsúlyozta, az utóbbi öt évben munkatársai segítségével szinte teljesen megújult a kapuvári laktanya, az új pályázatból egy napkollektoros melegvíz-rendszert valósítanának meg és tetőcserére is sor kerülne. A második pályázat a személyi és technikai felszerelést hivatott javítani, ebből kompresszort, motoros fűrészt és sisakokat vásárolnának a kapuváriak.

A maradék két kapuvári pályázatból a gépjárműpark modernizációját szeretnék végrehajtani. Egyikből a tartalék fecskendőt cserélnék le egy felújított autóra. – Az idei év legnagyobb pályázata egy emelőkosaras autó beszerzése lenne, mellyel leváltanánk a napjainkban matuzsálemi korú létrás autót – jegyezte meg Molnár Sándor.

A kapuvári parancsnok hangsúlyozta, ezen fejlesztésekkel lezárulhatna egy korszak a kapuvári laktanya életében, mint kijelentette, a kapuvári tűzoltók olyan felszerelés birtokába jutnának, mellyel a következő évek munkája magas színvonalon és biztonságosan ellátható lenne.

Olvasóink írták

  • 2. Dörgés 2010. május 09. 13:50
    „K/20-as. Hová lett a szakáll?”
  • 1. tber 2010. május 08. 17:42
    „Csak minden összejöjjön !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elballagtak a berges diákok is

Egy héttel a nagy ˝dömping˝ után péntek délelőtt tartotta ballagását a kapuvári Berg Gusztáv… Tovább olvasom