Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kutyák a porondon

Csaknem negyven kutya vonult fel és mutatkozott be a minapi tenyészszemlén Kapuváron. A két napig tartó fajtakiállításra az ország minden részéről érkeztek tenyésztők és ebek.
illusztráció
Kapuváron, a Nádasdy parkban és környékén tartott tenyészszemlét és fajtakiállítást a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) helyi szervezete. A kétnapos rendezvényre az ország különböző részeiről érkeztek tenyésztők a kutyáikkal együtt. Ez utóbbiak közül csaknem negyven be is mutatkozott az érdeklődő közönségnek.

Először a német juhászokat szemlézték. Kiss György Imre, a kapuvári ebtenyésztők titkára elmondta, a szemle sikeres volt, mivel mindegyik kutya megkapta a tenyészthető minősítést, noha sokféle feladatot kellett megoldaniuk. Például szerepelt a programban bátorságpróba, csibészelés, rejtekhely mögüli támadás, és emellett vizsgálták a kutyák küllemét, temperamentumosságát is.

Másnap került sor a német juhász kutyák fajtakiállítására, melyet a Hunnia Németjuhász Egyesülettel (HNJE) közösen rendeztek meg a kapuvári ebtenyésztők. Ez alkalommal csak a felvonultatott kutyák küllemét vizsgálták a bírálók. Nyolc kategóriában az ebek életkorának megfelelően – baby (6–9 hónap), kölyök (9–12 hónap), növendék (12–18 hónap), fiatal (18–24 hónap), felnőtt (24 hónap felett), munka (24 hónap felett) és champion osztály – vehették át a díjakat a tenyésztők.
– Szeretnénk minden évben megrendezni a tenyészszemlét és a fajtakiállítást – jegyezte meg Kiss György Imre. Kisbán Kázmér, a bírálóbizottság és a HNJE elnöke pedig azt mondta, elégedett a látottakkal, szép állomány jelent meg a versenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felértékelődhet a lótenyésztés

Egyetemisták részére szervezett bemutatót Farádon a helyi lovasegyesület. A rendezvényen tizenhét… Tovább olvasom