Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kútházat terveznek

Csorna - A régi, nem működő mellé új artézi kutat szeretne fúratni a csornai önkormányzat a Szent István téren. A fejlesztéshez regionális pályázaton szeretnének támogatást nyerni.
Újabb pályázatok benyújtásáról döntött a csornai képviselő-testület. A Regionális Fejlesztési Tanács által helyi önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására meghirdetett kiírásokra nyújtja be igényét a település. A remélt támogatásokból a városközpontban artézi kutat fúrnának, illetve a hivatali ügyintézés színvonalát javítanák.

A benyújtott pályázatokról Gyopáros Alpár alpolgármester elmondta: – A HÖF-TEKI jelű pályázati kiírásra az új artézi kút fúrásának támogatását kérjük. A helyiek által kedvelt, évszázados múltú a Szent István téri park területén lévő kút. Víz azonban régóta nem folyik belőle, ezért felélesztése, működtetése jogos elvárás a csornaiak részéről. Most új artézi kút létesítését szeretnénk a működésképtelen helyén vagy ahhoz közel.

A víznyerő a város találkozóhelye lehetne.
A víznyerő a város találkozóhelye lehetne.

Az új kút létesítésével azt szeretnék elérni, hogy az eredeti vízminőségnek megfelelő, ugyanazon rétegek bekötésével biztosítsa az artézi vizet a Szent István téren. Az új víznyerő fölé pavilont építenének azért, hogy a kút ismét a régi hagyományoknak megfelelően egyfajta találkozóhelye is legyen a városnak. A „kútház", a kihelyezett padok a régi idők hangulatát hozhatják vissza. A pályázattal 13 millió forint támogatást remél az önkormányzat, amihez 5,6 milliót tenne saját erőként.

– A HÖF-CÉDE jelű kiírás keretében a polgármesteri hivatal térségi és városi ügyintézésének színvonalát szeretnénk javítani – beszélt a másik lehetőségről Gyopáros Alpár. – Az önkormányzat 2008-as költségvetésében erre a célra 6,3 millió forintot elkülönítettünk, így a szükséges önrész biztosított a 14,8 millió forintnyi támogatási igény mellé. A fejlesztés elsősorban az információs technológiai eszköztár bővítését jelentené. Kényelmesebbé tehetné és felgyorsíthatná a hivatali ügyintézést, amelyre komoly szükség van. A terv tartalmazza például az okmányirodai ügyfélhívó rendszer kiépítését is.

A Regionális Fejlesztési Tanács a benyújtott pályázatokról július 15-éig dönt. Az eredeti kút régóta működésképtelen. Ha sikeres lesz a pályázat, újat furat az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 7. omikron 2008. május 19. 22:02
  „Szép dolog eza kut, de már van egy a városban.Ott diszeleg a körforgalom mellett, barna kezek nyuilnak belőle az ég felé.Abban sincs viz, nem is mély, de mégis elnyelt 30 millió Ft-t.Talán akkor kellett volna zon gondolkodni, hogy abból a pénzből uj kutat lehetett volna furatni,még épületet is felállitani,és egy emléktáblát is feltenni, esetelg egy szép szobrot, és mindezt a város közepén.Ehelyett kaptunk egy vasuti sines rondaságot, amin elszürnyölködik mindenki,aki átmegy a városon.Hát már azért is elkelne itt az elkerülö út, hogy ne lássák az átutazók a város SZÉGYENKUTJÁT.szégyen ugyanis, hogy mire költötte a város vezetése a pénzt.Na és most uj kutra, meg a kórházra kéregetnek.!”
 • 6. slave72 2008. május 19. 05:58
  „Putyilov........te sosem jartal a kutnal,mert mar elotte kivegzett a 7/3......meg az Amaretto!!!!! :):):):) Esetleg a gatyoba ment a sarga???:):)”
 • 5. Putyilov 2008. május 16. 22:23
  „Miután én beleírtam a nevem a hóba,vagy még előtte? :):):):):)”
 • 4. slave72 2008. május 16. 20:27
  „Istenem,anno hany mamoros ejszaka utan jozanodtam-e kutnal!!!:) Kedves Emlek!!!:)”
 • 3. Putyilov 2008. május 16. 12:17
  „Tök jó,hogy vannak ezek a pályázatok,csak én nem betonra és építményekre osztanám szét,hanem munkahelyteremtésre,majd az ott dolgozók adójából felépíteném ,amit akarok.
  El lesz tékozolva az összes EU-s pénz ilyen marhaságokra,ha meg elfogyott,akkor meg majd lesz egy csomó építményünk,aminek a fenntartását bevétel hiányában nem tudjuk finanszírozni.
  Pedig ehhez nem kell nagy ész,hogy kimatekozza vki.”
 • 2. Lizsu 2008. május 16. 09:43
  „Ne kutat fúrassanak a Csornaiak, hanem végre álljanak a sarkukra és egy éjjel csákányozzák fel a 85-öst keresztbe 2 méter mélyen, mert a büdös életbe nem lesz másként elkerülője a városnak! Persze bevisznek majd mindenkit a rendőrségre, de ez már másképp már nem fog menni!”
 • 1. Putyilov 2008. május 16. 06:43
  „Ennyi lesz az épület.
  És mennyi lesz az új kút??
  Ki nem tud kimenni a vasútállomáshoz??
  Szomorú,hogy ez az egyik legfontosabb dolog Csornán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az álma egy saját húsüzem

Vadosfa - Feldolgoztatja és kolbászként, szalonnaként, sonkaként értékesíti mangalicáit a vadosfai… Tovább olvasom