Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kutak, utak, padok a sírkertben

Csornán megkezdődött az életveszélyessé vált kápolna felújítása a Szent Antal-temetőben. A költségeket az önkormányzat fedezi, a kivitelezés még idén befejeződik, sőt, további fejlesztések is lesznek.
A munka látható nyoma: Hamarosan új vakolatot kapnak a falak.
A temetőket fenntartó Jószív Temetkezési Kft. frissen kinevezett helyi kirendeltségvezetőjének Abdai Imrének a nyilatkozta alapján írtunk arról, hogy életveszélyessé vált a csornai Szent Antal-temető kápolnája, amely ravatalozóként is szolgál. (Kisalföld, 2003. május. 24.) Ezúttal arról számolhatunk be, hogy a szakemberek hozzáláttak a Szent Antal-kápolna felújításához.

– Nagy örömünkre a csornai önkormányzat 2,4 millió forintot és ennek forgalmi adóját biztosítja a kápolna felújítására – mondta Abdai Imre. – A kivitelezésre pályázatot írtunk ki, melynek győztese a Danép Kft. lett.

A rekonstrukció során, megakadályozandó a további falrepedéseket, megerősítik az épület alapját, rögzítik a falakat és a tornyot. A csapadékvizet elvezetik az épület mellől, új vakolatot kapnak a falak és kicserélik a járólapokat. A Jézus Szíve-plébánia vállalta a kápolna oltárképének restaurálását.

Abdai Imre arról is beszámolt, hogy előrelépés történt a májusi írásunkban említett további hiányosságok megszüntetése érdekében is. Például három új kutat szereltek fel a temetőben, így megszűnt a sorban állás az öntözővízért. A sírkertben dolgozó kőfaragók vállalták a kutak környékének lebetonozását és megoldják a vízelvezetést is.A kirendeltség vezetője azt is közölte, hogy a kápolna felújításának befejezése után rendbe teszik a temetői utakat, s azok mentén új padokat helyeznek el. A bejárat mellett pedig kerékpártárolók lesznek, s várhatóan még ősszel egy vécét is felszerelnek.

– Természetesen az ugyancsak csornai Prangyal-temetőt sem hanyagoljuk el. Itt jövőre hasonló nagyságrendű munkákat szeretnénk elvégezni – nyilatkozta Abdai Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábapordányban csak négy elsős kezd

Nem mindegyik rábaközi iskolában tapasztalnak szembetűnő változásokat a diákok szeptember elején. Az… Tovább olvasom