Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Külterületi utak: javítás összefogással

Az önkormányzatok szűkös anyagi lehetőségei miatt összefogással rendezik a külterületi utak sorsát a Rábaközben.

A Rábaköz kis (és nagy) településein kevés a pénz a külterületi utak javítására. Az önkormányzatok más-más módon igyekeznek a helyzeten javítani, újabban „divat" lett az összefogással történő útjavítás: ebbe a vadásztársaságok, egyéni gazdák is beszállnak. Cirákon a helyi (Tanulmányi Erdőgazdaság) erdészet és a környékbeli mezőgazdasági vállalkozás segítségét vették igénybe. – Legutóbbi, 1,2 kilométeres útszakaszunkat épp a napokban javítottuk, kavicsozással, gréderezéssel – mondta Tóth Sándor polgármester. A költségek valamivel több mint egymillió forintra rúgtak. Egy mezőgazdasági vállalkozás és a lakosok segítségét is igénybe véve folytatják a munkát, idén még az úgynevezett kertaljai utakat is szeretnék feljavítani.

A helyi gazdákkal kezdték a hasonló munkákat Osliban. Ahogy Fodor József polgármester elmondta: az önkormányzat a nyersanyaggal, a gazdák gépeikkel segítették a munkát, melybe be tudták vonni a környék osztrák gazdáit is. A községháza egymillió forintnyi anyaggal, a gazdák ugyanilyen mértékű gépi munkával járultak hozzá a település 5–6 kilométernyi külterületi úthálózatának javításához. – A munkákra jellemző, hogy egy évvel ezelőtt ezek az utak járhatatlanok voltak – tette hozzá a polgármester.

Tóth Sándor polgármester: A községháza erőfeszítéseit
Tóth Sándor polgármester: A községháza erőfeszítéseit a helyi erdészet és a mezőgazdasági vállalkozás is segíti.


A helyi vadásztársasággal javítják külterületi útjaikat a farádiak. – Az úgynevezett „Generális út" három-négy kilométerét javítottuk legutóbb a munkákba egy csornai vállalkozót is bevonva – beszélt a helyi módszerekről Szalai Zoltán polgármester. A község külterületeire még ráférne némi javítás, ahogy a település vezetője elmondta, a költségvetés függvényében folytatják a munkát. Szalai Zoltán érdekességképpen hozzátette: számos külterületi útjuk állapotát a tavaszi tereprali versenyautói is javították, hiszen a nagy sebességgel közlekedő autók eltüntették az utak egyenetlenségeit.

A tavaszi terepraliversenyen a nagy sebességgel közlekedő autók eltüntették az utak egyenetlenségeit.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2011. augusztus 04. 11:35
    „Országos tereprally-t kérek minden aszfaltos útra! Javaslom kezdjék a Rábaközben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva lesz a könyvtár Csornán

A Martincsevics Károly Városi Könyvtár nyitva tartása augusztus 8. és 19. között szünetel. Ekkor… Tovább olvasom