Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Külföldi piacokra gyárt a Hantech Zrt.

Sikeres évet zár a Hantech Zrt. A csornai székhelyű vállalkozás bővítette piacait és folytatta a technológiai fejlesztéseket.

A magyar magántulajdonban lévő cég szakmunkásképző intézetében hetven diák tanul. A társaság éves árbevétele 3,5 milliárd forint. A zrt. központja Csorna, de a cégcsoporthoz tartozik a Tamásiban működő Tamgép Kft. is. Gyártócsarnokaiban főleg a holland–francia Kuhn cégcsoport számára készítenek mezőgazdasági gépekhez részegységeket, 200 munkatárs alkalmazásával. A Hantech teljes termelését exportra szállítja, Európán kívül az Egyesült Államokba is. A közelmúltban folyamatosan fejlesztette gyártóbázisát. Ennek részeként 26 millió forintos pályázati támogatással korszerűsítette gyártócsarnokait és az üzem szociális helyiségeit. A 100 millió forintos beruházással felújított telephelyet Seszták Miklós miniszter adta át idén
augusztusban.

A cég elnök-vezérigazgatója, Zelenka Pál a megyei kereskedelmi és iparkamara küldöttgyűlésén vehette át a Fertő–Rábaközi Térség Gazdaságáért Díjat, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági díját is megkapta. A Hantech Zrt. idén ünnepli alapításának 65. évfordulóját, a jubileumi ünnepségen törzsgárdájának tagjai emlékgyűrűt vehetnek át.

Nagy hangsúlyt fektetnek a képzésre is. A vállalat a legkorszerűbb eljárásokat saját oktatóbázisán tanítja a fiataloknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák a biztonságért

Tovább olvasom