Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Külföldi meghívásokat kaptak a csornaiak

Négy nemzet találkozott a közelmúltban Csorna német testvérvárosában. Sinzingben a házigazdák a magyar küldöttség mellett francia és spanyol vendégeket fogadtak.
A csoportok bemutatták egymásnak hagyományaikat és ételeiket is, illetve megismerhették a bajor várost és környékét. A sinzingi testvérvárosi találkozón közel százan vettek részt. A Rábaközből huszonnyolcan, felnőttek és középiskolások utaztak a Duna menti kisvárosba.

A kötetlen programok között népszerű volt a sétahajózás a Naab folyón és a Dunán, a helyi kalandpark, valamint a bajor táncok és énekek.
A kötetlen programok között népszerű volt a sétahajózás a Naab folyón és a Dunán, a helyi kalandpark, valamint a bajor táncok és énekek.

Szállást német családoknál kaptak. A szervezők színes programokkal várták a vendégeket, akik maguk is készültek bemutatkozó műsorral. A Hunyadi-gimnázium, a Csukás-szakközépiskola, illetve a Kossuth-szakiskola tanulóinak táncos, dalos, hangszeres, zenés összeállítása nagy sikert aratott. A kötetlen programok között népszerű volt a sétahajózás a Naab folyón és a Dunán, a helyi kalandpark, valamint a bajor táncok és énekek. A világörökség részét képező regensburgi óvárost dr. Nagy Miklós acsalagi származású, Sinzingben élő vegyészmérnök mutatta be.
A küldöttségek megfőzték saját nemzetük jellegzetes ételeit is.

A csornai diákok műsora nagy sikert aratott a találkozón.
A csornai diákok műsora nagy sikert aratott a találkozón.

A magyarok által készített túrós rétes és gulyásleves valamennyi nemzetnek ízlett. Augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Passauba is ellátogattak, ahol lerótták kegyeletüket államalapító királyunk özvegye, Boldog Gizella királyné síremléke előtt.

A testvérvárosi kapcsolatok ápolásáért felelős egyesületek munkamegbeszélést is tartottak a jövő évi programokról, ahol a spanyol San Mateo és a francia Saint Georges de Mons, illetve Les Ancizes-Comps városának képviselői meghívták a magyar fiatalokat. A magyar csoport programjának megszervezésében a befogadó családok mellett kiemelkedő szerepet játszott a sinzingi Európai Kapcsolatok Egyesületének elnöke, Regina Fischer és az egyesület magyar csoportjának vezetője, dr. Nagy Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plébániáról loptak: két és fél millió a zsákmány

Az elmúlt hosszú hétvégén ismeretlen behatoló 2,8 millió forint készpénzt lopott el a rábatamási… Tovább olvasom