Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Külföldi karrier helyett vidéki gyógyítás

Új háziorvosa van Mihályinak és néhány környező településnek.

Hollósi Katalin a soproni kórházat cserélte „náthás gyerekekre". Miként lapunknak nyilatkozta, szerinte az elhivatottság a fő mozgatórugó napjainkban a vidéki egészségügyben. A községek természetesen örülnek a fiatal háziorvosnak.

– Új, fiatal, szakképzett és szakmájában is megbecsült orvost köszönthet három település – Mihályi, Vadosfa és Kisfalud – december elejétől – büszkélkedett legújabb „szerzeményével" Csitei Gábor, Mihályi polgármestere. Az öröm nem általános, már ami napjaink vidéki egészségügyét illeti, hiszen a háziorvosi praxisok jó részében idős, de tapasztalt orvosok dolgoznak, és sok üres is akad. Ezért nagy az öröm a mihályi községháza táján, dr. Hollósi Katalin személyében ugyanis szakorvosi képesítéssel, kórházi gyakorlattal rendelkező orvost sikerült a Rábaközbe csábítani.

Hollósi Katalin: Nem akarok nyugati karriert, a hazai egészségügyben szeretnék minél többet elérni.
Hollósi Katalin: Nem akarok nyugati karriert, a hazai egészségügyben szeretnék minél többet elérni.


– Elődöm, dr. Győrffy Előd negyvenöt évig volt megbecsült tagja e kis közösségnek, minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy ezt a megbecsülést én is elnyerjem – fogalmazott az új mihályi orvos. Dr. Hollósi Katalin kiemelte: a praxis megvétele előtt más jelentkező is volt a mihályi helyre, ám dr. Győrffy Előd a rábaközi jelölt mellett tette le a voksát.

– Az előző évek kórházi munkájára, a kollégáimra, az intézményre jó szívvel gondolok vissza, ám már az egyetemen is az orvosi hivatás legszerteágazóbb szeletét, a háziorvosi szakot választottam, ebből szakvizsgáztam – mondta dr. Hollósi Katalin. Az orvos néhány hónapig a peresztegi emberek bajait kezelte, mint hallani, jó emlékét hagyta Sopron környékén is.

A családos, két gyermeket nevelő fiatal orvos lapunknak elmondta: nem dédelgetett nyugat-európai álmokat, Kapuváron él és szülőföldjének egészségügyi helyzetén szeretne minél többet javítani. – Nem szeretnék külföldi karriert, nekem nagy örömet jelent a náthás gyermekek gyógyítása, a vidéki emberek közvetlensége – mondta.

– Sok híradás szól arról, milyen nehéz helyzetben vannak a vidéki települések az egészségügyi ellátás terén. Nagyon szerencsésnek érzem a doktornő döntését, sok környékbeli faluval ellentétben mi nem maradunk orvosi ellátás nélkül egy percre sem – mondta Csitei Gábor mihályi polgármester.

Himodra az ÁNTSZ jelölt ki orvost
A nehézségekkel küzdő települések egyike a Mihályival majdnem szomszédos Himod. Módos Ferenc polgármester elmondta: a praxis tulajdonosa haláláig hirdette a jogot eladásra, sikertelenül. A praxis három, kis lakosságszámmal bíró településre szólt. – Egy évig helyettesítéssel oldottuk meg az ellátást, most a jogot az önkormányzat kapta meg, ám jelentkező orvos híján az ÁNTSZ jelölt ki egy megfelelő, képzett kapuvári orvost a feladatok ellátására – mondta Himod polgármestere.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntötték a falu idős lakóit

A helybeli időseket köszöntötte az önkormányzat a minap Kónyban. Tovább olvasom