Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Krimi! Autóval, gyalog üldözték a tolvajokat

Autós és gyalogos üldözés után kaptak el a rendőrök három trükkös besurranó tolvajt, akik a gyanú szerint 170 ezer forintot loptak el idősektől. Nem mindennapi kalandjuk a csornai kapitányságon ért véget.

Krimibe illő jelenetek tanúi lehettek csütörtökön kora este néhány rábaközi falu lakói. A csornai rendőrök autós és gyalogos üldözés után kaptak el három besurranó tolvajt. A történet Szanyban kezdődött, ahol egy idős házaspártól az E.ON munkatársainak adva ki magukat, 170 ezer forintot loptak el az elkövetők.

A tolvajok autója a bágyogszováti határban, egy fának ütközve állt meg. Fotók: Cs. K. A.
A tolvajok autója a bágyogszováti határban, egy fának ütközve állt meg. Fotók: Cs. K. A.

Völcsey András százados, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálynak vezetője portálunknak elmondta: a három Baranya megyei férfit villanyóra-leolvasás ürügyével engedték be az idős emberek otthonukba. Ők pénzváltásra kérték a háziakat, sikertelenül. Ekkor távoztak, de tíz perc múlva visszatértek a helyszínre, amikor már csak a férj volt otthon. A hátsó melléképületbe csalták, miközben egyikük az üresen maradt lakásból elemelt 170 ezer forintot. A nyolcvan év feletti gazda, miután percekkel később rájött a lopásra, azonnal értesítette a csornai kapitányságot. A helyszínre igyekvő járőröknek Szany közelében feltűnt az Opel Omega lopott rendszámmal. Ekkor kezdődött a hajsza. A rendőrök üldözőbe vették a tolvajokat és minden hadra fogható erőt mozgósítottak. A bűnözők mellékutakon Szil felé menekültek. A rendőrök közben valamennyi lehetséges ˝egérutat˝ lezártak, így a menekülőknek kevés esélyük volt. Rábapordánynál mégis ˝kitörtek˝ a gyűrűből, az út menti árkon hajtva keresztül. Szabó István és Patyi Szabolcs zászlósok eredtek a nyomukba. Bodonhelyen hirtelen megfordultak a tolvajok és így a körzeti megbízottak rövid ideig szem elől tévesztették őket.

Szabó István (balra) és Patyi Szabolcs zászlósok, körzeti megbízottak a szováti határban mutatják, hogy árkon-bokron keresztül üldözték a besurranókat.
Szabó István (balra) és Patyi Szabolcs zászlósok, körzeti megbízottak a szováti határban mutatják, hogy árkon-bokron keresztül üldözték a besurranókat.

Segítettek azonban a szovátiak. A nagy szirénázásra az utcára siető falubeliek ugyanis megmutatták, merre oldottak kereket. A falu határába, az úgynevezett ˝Mosó˝ felé, ahol viszont nem számoltak azzal, hogy a sártengerben járművük megcsúszik és egy fának ütközve akad meg. Ekkor kiugrottak az Opelből és hárman háromfelé szaladtak. A zászlósok utánuk, egyiküket körülbelül egy kilométeres futás után csípték el, társát a közben a helyszínre érkező kollégáik fogták el. A harmadiknak nyoma veszett. Ismerve azonban a terepet, a járőrök elállták a környékbeli tagutakat. Jó helyen várakoztak, Rábacsécsényben, az almáskert közelében közel hat kilométeres túra után a karjaikba szaladt a férfi.

– Igazi terepkörülmények között üldöztük az elkövetőket – mondták el portálunknak Szabó István és Patyi Szabolcs zászlósok. – Estünk-keltünk a sárban, az igaz, de végül sikerült nyakon csípni őket. Ellenállást ezután nem tanúsítottak, egyikük csak annyit mondott, hogy egy kicsit elfáradt.

˝Estünk-keltünk a sárban, az igaz, de végül sikerült nyakon csípni a menekülő tolvajokat.˝
A trükkös tolvajokat előállították a kapitányságon, és előkerült ruhájukból 250 ezer forint is. Kiderült, az egyik, 54 éves pécsi férfit a Pécsi Rendőrkapitányság csalás, magánokirat-hamisítás miatt körözte. Vagyon elleni bűncselekmények miatt letöltendő öt év, egy hónap börtönbüntetését sem kezdte meg, így őt a rendőrök elfogását és gyanúsítotti kihallgatását követően a győri büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Két társát – egyikük többszörösen büntetett, másikuk büntetlen előéletű – lopás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe. Előzetes letartóztatásukat kezdeményezték. Az idős szanyi házaspár felismerte a náluk járt álvillanyórásokat. A lefoglalt pénzből természetesen a 170 ezer forintot visszakapják a sértettek.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. nüs 2010. február 23. 19:02
  „ekkora halat fogtam, ni :)”
 • 32. oziris 2010. február 12. 09:55
  „azért a Patyit megnéztem volna, ahogy szalad a kátyúban...”
 • 31. tibzon 2010. február 08. 08:44
  „Gratulálok, szép munka volt!”
 • 30. szocdem 2010. február 07. 19:26
  „elfogták, megbilincselték, gratula. ez a dolguk.

  miről is van itt szó???”
 • 29. omm 2010. február 07. 16:29
  „mint amikor a pléhpultos kocsmában osztják az észt a szellemóriások”
 • 28. vonLichthofen 2010. február 07. 00:35
  „moderálva”
 • 27. Mankapunka 2010. február 06. 23:52
  „sivatag
  Szépen visszajössz Rábaszentmiklós vagy Rábaszentmihály felé.A rabolni jársz,menekülési útvonalat is kell nézni.
  "Segítettek azonban a szovátiak. A nagy szirénázásra az utcára siető falubeliek ugyanis megmutatták, merre oldottak kereket"
  Hát erre gondolok,mert nem voltak teljesen a nyomukban.
  Én innen a Co-WAltertől simán elmegyek bicóval Rábapatonáig.Ha annyira a vesztedet érzed,a szántóföldek között lévő utak,mindig is egy országútra vezettek.
  Nem a lakott területek felé kell menni.Ahogy ők tették.”
 • 26. sivatag66 2010. február 06. 22:59
  „süketúr EZ MILYEN ÁLLAT ???????:))))))))))))))))))))))”
 • 25. vonLichthofen 2010. február 06. 22:50
  „sivatag66,
  beismerem, semmi köze. Csak ugy ideírtam abban a reményben, hogy valamelyik süketúrból kiváltok valamilyen választ.
  Kérlek ne mondd el másnak, reményem ugyanis már valóra vált.”
 • 24. sivatag66 2010. február 06. 22:38
  „vonLichthofen !!! Hozzászólásodnak mi köze a cikkhez ??????????????????”
 • 23. Megakrieger 2010. február 06. 22:05
  „20. hozzászólás Mankapunka 2010.02.06. 17:55 - szerintem meg az volt a bajuk, hogy féreg bűnözők, akik időseket fosztogattak.
  Attól elvonatkoztatva, hogy a Marcal kicsit arrébb van, nem biztos, hogy a legjobb menekülési útvonal egy egysávos, elágazás nélküli útvonal, mikor 40 kilométeres körzetben mindenki téged hajt. Akárhogy is: örülök, hogy ilyen hülyék voltak és mankapunkának csalódnia kellett...”
 • 22. lelkiismeret 2010. február 06. 21:56
  „Végre!!!! Gratulálok!!! Itt volt az ideje ,hogy az efajták lebukjanak.... fosztogatják....... vigyázzanak az értékeikre...
  Kösz! Rendőrbácsik...”
 • 21. vonLichthofen 2010. február 06. 21:52
  „15
  sivatag66
  t-a-ibi 9 alatt hivatkozik egy, a Barikád nevő Jobbikos, -és ezért feddhetetlen- online ujságban megjelent videora, ami egy őrjöngő, ..... honleányt mutat be.
  Azzal egyet kell értsek, hogy hozzászóásomnak ugyan nincs közvetlen köze a cikkhez, de annál több klöze van az általános Magyarországi és jelesül a Győri helyzethez.

  Ha továábi magyarázatra van szükséged az asszociációs gondolatformálás és az azt követő verbális, írott, mutatott információ-cseréről, csak kérdezd meg az elemért, ő NYban hallgatta a Proper Communikációs S and R névre hallgató kurzust.”
 • 20. sivatag66 2010. február 06. 18:36
  „Mankapunka !!!!
  Bágyogszovátnál hol van Marcal töltés ???????????????????”
 • 19. Mankapunka 2010. február 06. 17:55
  „elemér
  Összes rendőrautó kutyaszállító is egyben.
  Az volt a bajuk,hogy nem környékbeliek volták.
  Ha lett volna eszük,fel a Marcaltöltésre,az csak egysávos úgyis.ugye ők baranyaiak voltak.”
 • 18. Esther 2010. február 06. 17:44
  „Gratulalok a rendöröknek!!Szep munka volt! Nagyon jo egyre több rendöri sikerröl hallani!!Annak is örülök, hogy az idös hazasoar visszakapta a sporolt penzüket!
  janika25 2010.02.06. 14:37
  Egyetertek azzal hogy az idös rokonoknak,ismerösöknek mindenkeppen mondani kell hogy legyenek keszenletbe,a csalokkal szembe. hiszen az ö idejükbe nem volt ennyi bünözes...”
 • 17. janika 2010. február 06. 17:42
  „No végre megint egy jó hír! Még is csak vannak dicséretre méltó jó munkát végző rendőrök e környéken.
  Gratulálok és további jó munkát,hozzá egészséget kívánok nekik.”
 • 16. ogre 2010. február 06. 17:34
  „remélem megagyaltátok őket!”
 • 15. elemér 2010. február 06. 15:38
  „7. hozzászólás makacs
  Ez kell oda nem optikai tréning.
  http://www.youtube.com/watch?v=bwfXaVj24BA”
 • 14. sivatag66 2010. február 06. 14:42
  „vonLichthofen !!! Hozzászólásodnak mi köze a cikkhez ??????????????????”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Enesét elkerülő útszakasz az ütemterv szerint épül

A gazdaság fejlődése szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte a Győr-Sopron, illetve a… Tovább olvasom