Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Közútkezelő: felújítaná a bekötőutat

Markotabödöge - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei, nagy felületű burkolatjavítások jegyzékébe belevette a markotabödögei bekötőutat. Döntés egyelőre nincs.

Portálunkon kedden olvashatták a markotabödögeiek panaszát bekötőútjukra. A helyiek azt kifogásolják, hogy a nyári felújítás után a burkolaton ismét megjelentek a gödrök, veszélyeztetve a közlekedést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. válaszolt a felvetésekre.

Eszerint a markotabödögei bekötőút burkolatának lokális javításaira idén 90 tonna melegaszfalt-keveréket használtak fel. A kátyúzás során nem ˝maradt ki˝ egyetlen gödör sem, a burkolathibákat hiánytalanul kijavították.

˝Sajnos a burkolat jellemzően repedezett, kötőanyaga elöregedett, teherbírása gyenge, ezért a lokális javításokat követően folyamatosan újabb és újabb hibák keletkeznek. Az útszakasz hosszú időre szóló állapotjavítását csak átfogó, teljes felújítással lehetne megvalósítani˝ – jegyzi meg a társaság közleménye. ˝A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ kérésére a 2009-es, nagy felületű burkolatjavítások – ami nem felújítást jelent – jegyzékét elkészítettük és abban szerepeltettük a kérdéses útszakaszt is. A támogatásra kerülő útszakaszokról még nincs döntés.˝

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. szeptember 03. 16:09
    „Ház igen "nehéz" dolgok csak akkor születnek, ha az illetékesek figyelme lépten-nyomon fel van hívva! Most talán meghallották!”
  • 1. Goldman 2009. szeptember 03. 09:59
    „90 tonna? Az hatalmas mennyiség. És mind odakerült? Mert adott szakaszon teljes felújítást lehetett volna csinálni belőle vagy rossz a mérleg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leltár a csornai termálfürdőben

A Kerti Park kft. volt dolgozói megkapják járandóságukat – ígérte a cég ügyvédje szerdán a csornai strandon. Ám, hogy kitől, egyelőre nem tudta megmondani. A fürdőben az önkormányzat leltározott.
Tovább olvasom