Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Köztársasági bronz érdemkereszt a polgármesternek

Aller Imrének, Kóny polgármesterének a Magyar Köztársaság elnöke érdemes és eredményes munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta.
Aller Imre az önkormányzatok megalakulása, 1990 óta Kóny polgármestere. Az, hogy a helyi választók többsége négyszer is neki szavazott bizalmat, egyfajta elismerésnek számít. A napokban a Belügyminisztériumban egy másfajta elismerést is átvehetett.

– Számított a kitüntetésre, vagy meglepetésként érte a hír? – kérdeztük elsőként Aller Imrétől.

– Meglepődtem, ugyanakkor rendkívül jólesett az elismerés. Az elmúlt tizennégy évben ugyanis a polgármesterek mint választott tisztségviselők ritkán részesültek kitüntetésben. A negyedik ciklusban látom el ezt a feladatot, és az, hogy elismerték az eddigi munkámat, talán üzenet a kollégáknak is, hogy érdemes szívvel-lélekkel dolgozni.

– Mit tart a közel másfél évtized sikerének és mi az, amit kudarcként élt meg?

– Mindenki előtt ismert, hogy 1990-ben honnan indultunk és 2004-re hova jutottunk. Nem volt telefon a térségben, hiányzott a gáz és a csatorna. Ezeket a közműveket a lakosok segítségével meg kellett építeni, hogy a településeink versenyképesek legyenek. Gondoskodni kellett az intézmények felújításáról, fejlesztéséről is. Ne tűnjön szerénytelenségnek, de úgy érzem, mindezek megvalósítása érdekében tettem valamit. Például a csatornaberuházás idején a gesztori feladatokat is elláttuk, ami ugyancsak tetemes munkával járt.

Természetesen elsősorban Kóny érdekében tevékenykedek, de vannak olyan több települést érintő feladatok, amelyeket vállalni kell, s én sok esetben vállaltam is ezeket. Szerencsére nagyobb kudarcot nem kellett átélnem, hisz amit a képviselő-testülettel közösen elhatároztunk, azt nagyobbrészt sikerült is megvalósítanunk.

Persze van, aminek a megvalósítása még várat magára. Kóny ma már ismertebb, vonzóbb település a megyében, mint tizennégy évvel ezelőtt volt, és ehhez én is hozzájárultam.

– Ez a kitüntetés újabb lendületet ad a munkájához?

– A ciklus felénél tartunk, tennivaló van bőven. Nyilván egy kitüntetés többlet-, pluszerőt ad a munkavégzéshez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta csaknem hétezer jármű

Tavalyi adatok alapján naponta csaknem hétezer jármű közlekedik a 86-os főút bősárkányi szakaszán.… Tovább olvasom