Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Közösségi programok egész évben Kapuváron

A kapuvári civil szervezetek összefogásával egész éves programsorozattal várják a város és a környék lakosságát. A rendezvénynaptárt tízezer példányban nyomtatja ki a Civil Fórum.


Kapuvár amatőrcsoportjainak és civil szervezeteinek összefogásával egész éves programsorozattal várják a város és tágabb környékének lakosságát. A néhány éve működő Civil Fórum vezetője, Mészárosné Pölöskei Rita elmondta: egy rendezvénynaptár létrehozását határozták el.

A nyomtatott alakban is megjelenő kiadvány utómunkálatai folynak a napokban, tízezer példányban nyomtatják ki a programlistát, melyet minden helyi postaládába eljuttatnak a szervezők.

– Szeretnénk kiadványunkat Kapuváron kívülre is eljuttatni, így a megye településeire és a turisztikailag fontos helyszínekre is – mondta a civil fórum vezetője.

Haydn kórus: A karácsonyi koncerten kívül más utakon, bemutatkozási lehetőségeken is gondolkodnak.
Haydn kórus: A karácsonyi koncerten kívül más utakon, bemutatkozási lehetőségeken is gondolkodnak.

A rendezvénynaptárban számos új programmal és programhelyszínnel találkozhatnak az olvasók. A nagyobb városi rendezvényeken felül több kisebb, családias programmal készülnek a szervezők, melyeket többek közt a várárkokba, a régi járásbíróság épületének felújítandó udvarára és a Flóra termál melletti területre szerveznek. A kisebb csoportok családi rendezvényeit a helyi és környékbeli tehetségekre, a helyi kötődésekre alapozzák. Ilyen újdonság lesz az áprilisban induló Vox Pannónia zenei tehetségkutató sorozat, a Föld Napja Íjászverseny vagy a Mediawave-fesztivál is. Az idei rendezvénynaptárban újdonságként szerepel többek között a februári böllérmájfesztivál, vagy a májusra tervezett gasztronómiai fesztivál is.

Több kisebb, családias programmal is készülnek a szervezők, többek közt a várárkokban, a régi járásbíróság épületének felújítandó udvarán és a Flóra termál melletti területen.
A civilek közül is számos rendezvény szervezőjeként feltűnik a Gartáért Alapítvány (januári irodalmi est, márciusi koszorúzás, gartai újkenyér-ünnep), Tóth István és egyesülete (böllérmájfesztivál, Rábaköz-rali, Szent Iván éji mulatságok, Sás utcai fesztivál) és az Alapfokú Néptánciskola is (bohócjárás Mihályiban, farsangi előadás, legényavatás, Rábaköz Öröksége Néptánctábor). A programokból több esetben kiveszik részüket a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület tagjai, programjaik közt a pünkösdi lovaskirály-választás, a hagyományos Szent Anna-napi Lovasnapok vagy a Házhelyi Vágta szerepel. A Junior Mozgásstúdió júliusi gálaműsorával és immár hagyományos adventi programjával írta be magát az idei rendezvénynaptárba. A Hang-Tér-Kép Kulturális és Népfőiskolai Egyesület számos rendezvény szervezéséből veszi ki részét, a már említett újdonságok mellett a Malom-fesztivált és a Hany Istók-fesztivált jegyzik.

Újdonság lesz az idén a Föld Napja Íjászverseny. Fotó: Kisalföld-archívum
Újdonság lesz az idén a Föld Napja Íjászverseny. Fotó: Kisalföld-archívum

Az idei évben látványosan aktivizálja magát az Öntés Jövőjéért Alapítvány, akik a februári jótékonysági bált, az öntésmajori anyák napját és többek közt az októberi Kukorica Műhelyt szervezik.

Az idei év egyik újdonsága lehet, hogy a több mint tízéves múltra visszatekintő karácsonyi énekkari koncert mellett a Haydn kórus egyéb módon is megmutatkozna a nagyközönségnek. A kapuvári rendezvénysorozat forrásait a civil szervezetek és amatőrcsoportok számára elkülönített 3,5 millió forintból fedezik az egyesületek, ám számos esetben pályázati forrásokat is igénybe vesznek, többek között a LEADER-programból is.

Olvasóink írták

 • 6. black_cat 2011. január 11. 12:42
  „Tudom, hogy igazad van, a Gesztenye sor a lehető legrosszabb megoldás erre a célra. A második legrosszabb pedig a lakótelep. Hidd el, én is tapasztalatból mondom. ;) Ezért kellene idő- és hangerőkorlát, mondom ezt úgy, hogy magam is fiatal vagyok, és szeretek szórakozni. Viszont pihenni is szeretek, főként vasárnap.”
 • 5. Laza 2011. január 10. 20:35
  „Valóban igazad van, talán nincs ideális hely, de a KRESZ parktól legalább 100 méterre vannak a házak, és van egy csomó parkoló. Arról nem is beszélve, hogy úgy forgatod a színpadot ahogy akarod. Vendég voltam a búcsúkor a Gesztenye soron és tanusíthatom, nem lehetett megmaradni a hangzavartól.”
 • 4. black_cat 2011. január 10. 18:45
  „Kedves Laza. A Kresz park környékén is számos társasház van. :)
  Nem nagyon találsz a városban olyan helyet, ahol nem akad olyan, akit zavar a hangzavar. (kisgyermekes, vagy idős, beteg emberek). Amúgy igazad van abban, hogy a hangerőt és a programok hosszát kellene korlátozni.”
 • 3. Laza 2011. január 10. 13:58
  „Na ja, én se bírnám, hogy 3 napig húzznák egyfojtába az ágyam mellett. Nem tudom kinek a beteg agyában született meg, hogy a házak közvetlen szomszédságában legyen ilyen zenebona. Máshol még attól is ki vannak bukva ha 50 méterre van a kocsma. A legnagyobb baj az, hogy valakit mindíg zavar az ijen rendezvény, legyen az bárhol. Korlátozni kell az esti programok hosszát, és legfőképpen a hangerőt, meg a stílust. Ha tökös búcsut hirdetnek, akkor nem a punkoknak kellene ugrálni a színpadon, pláne nem este tíz után. Amúgy a programokkal nincs gond, csak szerintem a kresz park a legjobb hely.”
 • 2. lakó1 2011. január 10. 11:10
  „Ez mind szép és jó,kell a program KApuvárra,csak a búcsú nehogy a Gesztenye soron legyen,mert alig lehetett két éven keresztül kibírni.Legyen ott,ahol volt a Kapuvár 40 éves jubileumi műsora a fő tér kereszteződésében.Ott legalább sokan voltak,és nincs 10 méteren belül lakóház!Mert az nem emberi,ami itt volt!”
 • 1. janika 2011. január 10. 09:55
  „Hát ez nem a Fidesz féle egy millió munkahely teremtése az biztos! Lényeg a bohóckodás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maguknak teremtik a jövőt a gazdák

Az iparból, pontosabban a gépgyártásból váltott a mezőgazdaságra, hogy folytassa a családi örökséget… Tovább olvasom