Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Közösségi pénz és kistérségi taxi

A Kapuvár–beledi és a Sopron–fertődi kistérség vállalkozói és döntéshozói ausztriai tanulmányúton jártak.

A határon átnyúló együttműködési lehetőségekről tárgyaltak az osztrák vendéglátókkal.

A Kapuvár–beledi és a Sopron–fertődi kistérség vállalkozói, gazdasági és kistérségi szakemberei jártak kedden az ausztriai Triestingtal kistérségben. A Régionet Aktív program keretében megvalósuló, határon átnyúló együttműködés lehetőségeivel ismerkedtek.

Vissi András projektmenedzser elmondta: az ausztriai látogatáshoz hasonló tanulmányutat már szerveztek a kistérségek szakembereinek. Most a magyar vállalkozók ismerkedhettek meg osztrák középvállalkozókkal és a helyi kistérség működésével. Utóbbi esetben olyan érdekességek is elhangzottak, mint a kistérségi fizetőeszköz vagy a taxiszolgálat. Utóbbi ott használatos, ahol a tömegközlekedés feltételei kevésbé adottak. A térségi taxiszolgálat tömegközlekedési árakon segíti a helyieket.

Közösségi pénz használatára már Magyarországon is van példa, elég csak az idén májusban bevezetett soproni kékfrankra gondolni. Ennek egyik szervezője, Perkovátz Tamás elmondta: a megye kistérségei egyelőre több különálló egységet képeznek. Ám hangsúlyozta, a Rábaközt több dolog köti Sopronhoz és a Fertő-parthoz, mint amennyi elválasztja.

Perkovátz Tamás hangsúlyozta, a soproni helyi pénz bevezetését javasolja a rábaközi településeknek is, támogatván a helyi vállalkozásokat. Úgy véli, az egykori Sopron vármegye települései már csak történelmük folytán is állandó és kihagyhatatlan partnerei a szomszédos osztrák vállalkozásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökölt Csorna és akár termálkutat is vehetne

Családi házat örökölt a csornai önkormányzat azzal a feltétellel, hogy fiatal alkotók számára hozzon… Tovább olvasom