Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Közösségépítő fesztiválok

Enese - Egyre bővülő rendezvénynaptárral szervezné a helyi közösséget az enesei polgármester. Mesterházy József várja a helybéliek ötleteit. Idén hárommilliót szánnak a programok költségvetésére.
– Gondolván a helyi és környékbeli fiatalokra, az elmúlt évben indítottuk el „Rockpéntek" nevű rendezvényünket – mondta Mesterházy József enesei polgármester. Tavaly – hála a megnyert pályázati pénznek – kétnaposra sikerült megszervezni a rendezvényt. A polgármester szerint idén nem kaptak támogatást, így a tavalyi félmillió forint helyett idén háromszázezerből kénytelenek gazdálkodni. – Hangsúlyoznom kell, hogy például az idei Hooligans-koncertet nem tudtuk volna a vállalkozók támogatása nélkül megrendezni – tette hozzá.

Az augusztus 22-én, pénteken megtartandó fesztiválon – hasonlóan a tavalyihoz – nemcsak „nagy nevek" lépnek fel, hanem lehetőséget kapnak helyi amatőregyüttesek is.

– Úgy vélem, megvalósulni látszik eredeti szándékunk, miszerint rockzenei hagyományt indítanánk útjára itt Enesén – mondta Mesterházy József.

– Elképzeléseink szerint többféle programmal egyre szélesebb réteget szeretnénk megszólítani, így lehet az, hogy a környék kistelepülései közül talán nálunk van a legtöbb rendezvény – jelentette ki a polgármester. Az enesei programok közül kiemelte az óvoda fél évszázados jubileumát, a Derőce néptánccsoport tízéves ünnepét vagy a másodszor megtartott virágmajálist, illetve a már komoly múlttal rendelkező népfőiskolai előadásokat. A rendezvények kapcsán Mesterházy József kiemelte a helyi civil szervezetek segítőkészségét. Az év második felében folytatják a népfőiskolai rendezvényeket, terveznek színjátszó köri előadást, babakiállítást vagy éppen egy Wass Albert-emlékműsort.

A virágmajálist már másodjára rendezték meg a településen.
A virágmajálist már másodjára rendezték meg a településen.

– Éves szinten általában kétmillió forint körüli összeget szán a községháza a rendezvények lebonyolítására, ám az idei év kibővült rendezvénynaptára miatt a programok költségvetése megközelíti a hárommillió forintot – jelentette ki Mesterházy József. Hozzátette, fontosnak tartja a sokszínű programok szervezését, hiszen véleménye szerint a helyi közösség összekovácsolásának egyik legfontosabb eszközei lehetnek az enesei fesztiválok. – A következő években is folytatnánk az eddigieket, nem szeretnék titkot elárulni, de terveink szerint jövőre meglepetéssel szolgálhatunk a helybélieknek, az idei rendezvénynaptárat a következő évben is bővítenénk – mondta a polgármester. A rendezvények szervezése során nagyban támaszkodnak a civil egyesületek és a helybéliek véleményére, ötleteire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főhajtás Szent István előtt

Kapuvár - Az országzászló felvonásával kezdődött és ökumenikus misével fejeződött be szerdán Szent… Tovább olvasom