Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Közösen épülő útnak közösek a költségei

Csorna - Az önkormányzat és a vállalkozó megegyezett, vagyis lesz megfelelő útburkolat az Andrássy utcai sorházak előtt. Szerződésmódosításban rögzítették vállalásaikat.
Egyezség született az önkormányzat és a vállalkozó között, azaz lesz járható útburkolat a csornai Andrássy utcában. A Kisalföld 2008. február 13-án számolt be arról, hogy a 2006-ban megépített sorházakat nem lehet száraz lábbal megközelíteni. Az áldatlan állapotok oka az volt, hogy a kivitelező és az önkormányzat nem tudott megegyezni az – egyébként közös tulajdonban lévő – út építésének részleteit illetően.
Februárban ismét tárgyalóasztalhoz ültek a polgármesteri hivatal munkatársai és a Kheopsz Kft. ügyvezetője, Major Nándor.

Várhatóan még idén lesz járható út.

Megbeszélésüknek eredménye lett, és módosították a 2001-ben kötött szerződésüket. Ebben leírják: közösen, fele-fele arányban viselik a tervek elkészítésének költségeit. A tervezőirodáról is közösen döntenek. Szintén együtt választják ki a beruházás kivitelezőjét és műszaki ellenőrét.
Az útépítés részleteivel kapcsolatban abban állapodtak meg, hogy az útalapot és az út keleti oldalán lévő vízelvezető szegélyt a Kheopsz építteti. A nyugati oldalon a szegély, illetve az aszfaltburkolat és felületzárás elkészítése az önkormányzat feladata lesz. A kivitelezési költségeket is a vállalt kötelezettségek arányában viselik. A tervezési munkára az árajánlatkérést a kft. ügyvezetőjével egyeztetett tervezői körbe megküldték. A napokban várható az árajánlatok beérkezése. A tervezési munka és az útépítési engedély időigényétől függően indul el a kivitelezés még ebben az évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven- helyett tizenötmillióból

Rábakecöl - Rábakecöl tagiskolaként megtarthatta alsó tagozatos tanodáját. Az oktatás… Tovább olvasom