Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Közös, új hivatalok

Az önkormányzatoknak május 31-ig hatályon kívül kell helyezniük szabálysértési rendeleteiket és új szabályozást kell alkotniuk a kirívóan közösségellenes magatartások ellen.
Ehhez a Belügyminisztérium módszertani útmutatót ad ki a közeljövőben – hangzott el a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) múlt csütörtöki megyei fórumán Beledben. Erről Hokstok Imre, a szervezet Győr-Moson-Sopron megyei tagozatvezetője, győrsövényházi polgármester beszélt lapunknak.

A településvezető hozzátette: az eseményen arról is szó volt, hogy az új önkormányzati törvény értelmében 2013. január 1-jétől március 1-jéig létre kell hozni az új szabályozásnak megfelelő közös önkormányzati hivatalokat. Ehhez a Belügyminisztérium létszámmodell-ajánlást dolgoz ki, remélhetőleg úgy, hogy a helyi specialitásokat figyelembe véve korrekt finanszírozási rendszer szülessen.

A szükséges ágazati törvények az idei második félév elejére készülnek el, a jogalkotási munkához a TÖOSZ minden segítséget meg kíván adni a kormányzatnak.

Kiderült az is, hogy politikai döntés fog születni arról, az építéshatósági feladatokat milyen szinten – helyben vagy az újonnan felálló járásokban – látják majd el jövőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacskaringós táncuk aratott sikert

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület minden évben megrendezi Gyermektánc Antológiáját. Ide a… Tovább olvasom