Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Közmunkások a közterületeken

A közterületek rendben tartása a közmunkaprogramban részt vevők elsődleges feladata Csornán. Az elmúlt napokban a Vilmos parkot, a tó környékét takarították ki.

A csornai önkormányzat április végéig vesz részt az állami közmunkaprogramban. Az elmúlt időszakban voltak napok, amikor huszonöt közmunkás dolgozott a városban. Látványos munkát végeztek például a Vilmos parkban, az úgynevezett nagytó körül. Igaz, vannak, akik semmibe veszik mások munkáját.

A programot Csornán az önkormányzati tulajdonú Vilmos Park kft. koordinálja. Vági Sándor városgondnok, a cég munkatársa elmondta: régen volt ilyen tiszta a tó környéke.

– Az elmúlt héten több köbméternyi szemetet szedtünk össze és szállítottunk el a Vilmos parkból – fogalmazott a városgondnok. – Megtisztítottuk a sétálóutakat, gréderrel tettük rendbe a KRESZ-parkot a Szeder utcával összekötő utat. Most már autóval is lehet használni. Lenyírtuk a füvet, ritkítottuk a bokrokat, igyekeztünk elfogadható környezetet teremteni. A hely ugyanis alkalmas arra, hogy rendezvényeket tartsanak, hamarosan például az íjászok veszik birtokba. Sajnos vannak olyanok a városban, akik egyáltalán nincsenek belátással és nem törődnek mások igyekezetével.

Vági Sándor városgondnok felügyeli a közmunkások tevékenységét. Legutóbb a Vilmos parkot tették rendbe. Hiába az igyekezet, ha egyesek továbbra is szemétlerakónak nézik a közterületeket.
Vági Sándor városgondnok felügyeli a közmunkások tevékenységét. Legutóbb a Vilmos parkot tették rendbe. Hiába az igyekezet, ha egyesek továbbra is szemétlerakónak nézik a közterületeket.

Vági Sándor az újra és újra megjelenő szemétkupacokra utalt. Sokan ugyanis ezt a belvárosi zöldövezetet is lerakónak nézik. Előfordult például, tudtuk meg a városgondnoktól, hogy egyik nap délután végeztek a terület tisztításával és másnap már egy utánfutóra való törmelék és kommunális hulladék csúfította el a környezetet. „Sajnos, szélmalomharcot vív, aki a város tisztaságáért dolgozik. Addig ugyanis, amíg vannak, akik nyugodt szívvel borítják le a szemetüket a közterületeken, nagyon nehéz rendet tartani" – jegyezte meg Vági Sándor.

A megoldás talán majd a Bartók Béla út mellett kialakított hulladékudvar megnyitása lehet. Egyelőre nincs konkrét információnk arról, hogy mikor vehetik igénybe a csornaiak a legális lerakót.

A közmunkaprogramról dr. Kocsis Ottó, a Vilmos Park kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: tavaly hat hónapon át átlagosan tizennégyen dolgoztak a város közterületein. Idén képzésen is részt vettek azok, akik bekerültek a rendszerbe és voltak olyan napok, amikor közel harmincan tevékenykedtek. Nem csak a Vilmos parkban persze: kitisztították a Szeder utcai csapadékvíz-elvezető árkot, és bokrásztak a pálmajori út mentén is. Az önkormányzat a közelmúltban adta át a város északi részének felújított árokrendszerét. Ahhoz azonban, hogy a vizet rendben elvezesse a hálózat, szükség van a külterületi csatornák megfelelő állapotára is.

A Vilmos parkkal, a nagytó környékével kapcsolatban dr. Kocsis Ottó kifejtette: nemrégen magánszemélyek érdeklődtek a terület iránt. Azt vállalták, hogy rendben tartják a környékét, konkrét ajánlat még nem érkezett.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszármazottak (is) gazdagítják a falut

Pályázati lehetőségek nélkül, saját erőből és az elszármazottak segítségével fejlesztenek Vágon. A… Tovább olvasom