Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Közmeghallgatás szemrehányással

Duplájára emelkedett az érdeklődők száma a csornai önkormányzat képviselő-testülete által minap szervezett közmeghallgatáson. Amíg egy évvel ezelőtt ketten, most négyen vettek részt a kezdeti békesség után feszült hangulatúvá vált rendezvényen.
Elsőként Papp József polgármester adott részletes tájékoztatást a város elmúlt évi költségvetéséről. Mint fogalmazott, az önkormányzat 2001. évi gazdálkodását a szűkösség jellemezte. Elmondta, hogy folyamatban van a közbeszerzési eljárás a Botond utcai szociális bérlakások építésére, és szólt arról is, hogy a csornai fűtőművet fűtőerőművé alakítják.

Levél válasz nélkül

A közmeghallgatáson részt vevő csornaiak közül Nagy Domokos kért elsőként szót és a polgármesternek, valamint néhány képviselőnek a szemére vetette, hogy nem kapott választ a korábban nekik küldött levelére. Papp Józseftől egyebek mellett azt kérte az említett levélben, hogy mutassa be a város elmúlt nyolcéves fejlődését. Kapui Ferenctől és Takács Miklóstól azt tudakolta, hogyan tudják összeegyeztetni a kereszténydemokrata választóknak tett ígéreteiket azután, hogy megszakították kapcsolatukat a párttal. Lakókörzete képviselőjétől, Király Jánosnétól arra a kérdésre várt választ, hogy mit sikerült megvalósítania választási ígéreteiből.

Egyre több ügyirat

A képviselő asszony bejelentette, hogy írásban is eleget tett a kérésnek, de a közmeghallgatáson is felsorolta, hogy mi valósult meg választókörzetében az elmúlt években. Papp József polgármester közölte, hogy a választási kampány során már válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. Kapui Ferenc pedig ezen összejövetelen adott szóbeli választ, többek között hangsúlyozva, hogy a döntések meghozatalakor mindig a város érdekeit tartja szem előtt. Takács Miklós szintén szóban és személyeskedéstől sem mentesen reagált Nagy Domokos kérdésére.
A következő hozzászóló, Horváth Ernő a vele történt eset kapcsán a polgármesteri hivatal munkáját kritizálta. Dr. Harsányi Ernő jegyző a panaszra megjegyezte: miközben csökkent a hivatali dolgozók létszáma, az ügyiratok száma háromszorosára növekedett az elmúlt években.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítanak az önkéntesekre

Körzeti tűzoltóverseny volt szombaton Csornán. Az esemény jelentőségét emelte, hogy a Csornai… Tovább olvasom