Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Közkincset gyűjtenek az egyetemisták

Kapuvár - Kiváló minősítése után több pályázatot is benyújtott a kapuvári alapfokú művészeti intézmény programjai költségeinek fedezésére. A hagyományok gyűjtése mellett idén is rendeznek nemzetközi néptánctábort.
A kapuvári alapfokú művészeti iskola a minap kiváló minősítést kapott. Az intézmény vezetője lapunknak elmondta, több helyre és több célra is pályáznak az idei évben, valamint folytatják hagyományos, nemzetközi rendezvényeiket.

– Az akkreditáció során a háromtagú bizottság az oktatók végzettségét, az iskola dokumentációját, a tárgyi és személyi feltételeket vizsgálta, emellett néhány órát is meglátogattak – mondta a kapuvári Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. Csitei Gábor hangsúlyozta, a jelenlegi 242 tanulóból 227-en államilag támogatott oktatásban részesülnek, akik után negyvenezer forintot kap évente az iskola.

Csitei Gábor

A többiek évi harminchatezer forintos tandíjat fizetnek. Annyit azonban az igazgató hozzátett, a támogatás így sem elég, a normatíván felül évente tizenkétezer forintot fizetnek a támogatott tanulók. Az intézményt egy alapítvány is támogatja, ezenkívül szponzori és pályázati pénzre is szükség van a működéshez. – A minapi akkreditálás után kiváló minősítést kaptunk – jegyezte meg Csitei Gábor. Hozzátette, év eleje óta csak azok az iskolák kapnak állami támogatást, akik a minősítésen megfeleltek.

A szakminiszter márciusban a minősített iskolák részére eszközfejlesztési pályázatot is kiír, melyről Csitei Gábor hangsúlyozta, megnyerése esetén a normatívát egészítenék ki a szülők anyagi terheinek csökkentésére.
– A pályázatok kapcsán szólnom kell még az úgynevezett Közkincs-programról, melyben egyetemi oktatók és diákok gyűjtik a kistérség hagyományait, valamint a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséghez benyújtott pályázatunkról országos hagyományőrző fesztivál rendezésére – mondta Csitei Gábor.

Ennek kapuvári fordulóját április végén rendezik, a programra hatszázezer forintot nyertek. – Júliusban harmadik alkalommal tartjuk meg a nemzetközi néptánctábort, melyre már napjainkban is nagy az érdeklődés – tette hozzá a néptánciskola vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénzért több járőr jár

Páli - A jövőben többször járőröznek a rendőrök Páliban. A helyi önkormányzat a csornai… Tovább olvasom