Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Közhasznú társaság osztja szét az adományokat

Megteltek a raktárak a németországi kórházfelszereléssel Kapuváron. Az adományok elosztására egy közhasznú társaság alakul.
A pforzheimi (Németország) német–magyar baráti társaság és egy kinti magánszemély kezdeményezésére indult meg az a folyamat, melynek eredményeképpen megtelt orvosi felszereléssel egy kapuvári raktár.
Az egyik szervező, Szalay Antal elmondta: a kinti kórházak felújításakor a felszereléseket teljesen lecserélik, ezek jó része azonban továbbra is hasznosítható lenne és a német intézmények térítésmentesen átadják őket. Egyetlen kitétel van, azonnal el kell szállítani a bútorokat és műszereket. A szállításban tevékeny részt vállal a Kapuváron is jelen lévő Provertha, melynek autói szakadatlanul hordják a német adományokat a Rábaközbe és a szomszédos megyék településeire. Legutóbb egy negyvenmillió forintot érő szállítmányt raktak le Kapuváron (Kisalföld, 2006. július 6.).

A Magyarországra kerülő felszerelés elosztására és karbantartására a kapuvári önkormányzat és Szalay Antal egy közhasznú társaság alapítását határozta el, melyről képviselő-testületi döntés is született a minap. Eszerint a Provertha tulajdonosa negyvenkilenc százalékot birtokolna a megalakítandó társaságban, a maradékon a kapuvári önkormányzat és az esetleg belépő egyéb települések osztoznának.
Szalay Antal hozzátette: a szállítmányok egy részét már átadták a csornai és a kapuvári kórháznak, de kapott Balf és Sopron egy-egy intézménye is. Kapuváron a gyermekosztály és a sebészet munkatársai, betegei örülhetnek az elektromos ágyaknak, az inkubátoroknak és egyéb kórházi felszereléseknek. A mátrix sebészet főorvosa, dr. Nagy Attila kijelentette: mind az osztály, mind az intenzív részleg munkáját nagyban megkönnyítik a Németországból kapott felszerelések, ezek minősége az osztályok esztétikai megítélését is javítja.

Szalay Antal hangsúlyozta: a beérkezett adományok elosztásán túl a megalakítandó társaságban önkéntesek is részt vesznek, feladataik közt a felszerelések karbantartása is szerepel.

– A közhasznú társaságban dolgozók közül senki nem kap térítést, célunk kizárólag a helyi kórház színvonalának javítása, ezáltal az intézmény fennmaradásának elősegítése – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari út: a Provertha teljesítette a szerződést

Több fórumon elhangzott Kapuváron: az új ipari út építése az önkormányzat szerződésben vállalt… Tovább olvasom