Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Közfoglalkoztatottak szépítik a közterületeket Árpáson

A mezőgazdasági utak karbantartására, az árkok, vízelvezetők tisztán tartására „szerződött" tíz közfoglalkoztatott Árpáson. A polgármester szerint mindkét félnek előnyös a kapcsolat.
A közmunkaprogram segítségével szépülnek Árpás közterületei. A sikeres pályázatnak köszönhetően tizenegy hónapon át tíz közmunkást alkalmaz az önkormányzat. Feladatuk sokrétű. Mindkét félnek, a községnek és a foglalkoztatottaknak is előnyös a kapcsolat.

Szabó András, a falu polgármestere elmondta: valamennyi közfoglalkoztatott helybeli. Hat hölgy és négy férfi kapott munkát ily módon tizenegy hónapra. „Természetesen lehet azon vitatkozni, hogy sok vagy kevés az az összeg, melyet ők kapnak. Én azonban azt gondolom, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy családi kasszában ennyivel több van vagy kevesebb – fogalmazott a polgármester.

A közmunkások feladata elsősorban a mezőgazdasági utak karbantartása, az árkok tisztítása, a csapadékelvezetők rendben tartása. Ezenkívül részt vesznek a közterületek gondozásában is. A temető környékét például már kitakarították, illegális szemétlerakókat szüntettek meg. A sírkerttel kapcsolatos terv a továbbiakban új kerítés építése is.

– Tíz ember tizenegy hónap alatt, ha komolyan állnak hozzá, komoly munkát tud elvégezni. Bízom benne, hogy a kezdeti lelkesedés megmarad és valóban szemmel látható lesz foglalkoztatásuk eredménye a községben – jegyezte meg Szabó András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szil: a tájház teljes felújítására gyűjt az önkormányzat

A helyiek anyagi segítségére számít a szili önkormányzat a tájház felújításában. Az elmúlt években… Tovább olvasom