Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Közelebb a természethez

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ óvodájában már hagyomány, hogy október elején megemlékeznek az állatok világnapjáról.

Az ovisok állatos meséket hallhattak, verseket, dalokat tanultak. Változatos technikával sokféle állatot készítettek, amiből kiállítást rendeztek az intézményben (felvételünkön). A gyerekek megismerték Assisi Szent Ferenc életét és legendáit is. Az óvónők gyalogtúrát is szerveztek a gyerekeknek, ellátogattak családi gazdaságokba is, ahol új élményeket, ismereteket szerezhettek.

Fotó: Cs. Kovács Attila
Fotó: Cs. Kovács Attila

Olvasóink írták

 • 8. hekus 2009. november 11. 16:31
  „Kedves Miro!

  Aki katolikus iskolában tanít, vagy oda jár, vagy a gyermeke jár oda, az azonosuljon a keresztény gondolkodással! A tízparancsolatban benne van: Az Úr napját szenteld meg! Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy vasárnap kötelező a szentmise látogatás. Minden katolikus ember ezt tudja, bár sajnos azok közül is kevesen tartják be. Azzal, hogy ide irogatod, hogy mekkora terror, hogy kötelező elmenniük vasárnap szentmisére, azzal magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Legnagyobb tisztelettel mondom, mielőtt hülyeséget beszélsz, nézz utána, hogy az hogy is van. Sajnálatos, hogy az emberek többsége úgy gondolkozik mint te. De talán Isten kegyelméből változni fog a helyzet.
  Én a szentmiséken való részvételt a gyerekekknél szigorubban venném. Sajnos a mai világban az elsőáldozás és a bérmálás csak pucc, egy alkalom amikor lehet ebédelni menni és ajándékozni.
  Az ünnepek elvesztették értéküket, ezért is van az, hogy most többeket felháborít, hogy kötelező a szentmise. Régen ebből nem csináltak ügyet. Eljött a vasárnap és szó nélkül ment mindenki misére, nem kellett felszólítani külön mindenkit. Családi programokra meg ott a szombati nap, és a természetesen a vasárnap délután.
  Mert mindig mindenki csak kiritizál, rombol.”
 • 7. miro132 2009. október 13. 12:37
  „itt hangsuly a kotelezo vasarnapi istentisztelet latogatason van. szegenyek nem mehetnek el egy hetvegere sem a csaladdal mert nekik templomba kell menniuk kulonben kirugjak oket. Szerintem itt a problema nem avallasossaggal van hanem a kotelezo vasarnapi misevel. ha hetkozben munkaido alatt kell misere menni az iskola kapolnajaba azzal nincs semmi gond sem...”
 • 6. Jarod 2009. október 13. 12:28
  „miro132
  Aki nem él vallásos életet (pl.:templombajárás, stb.) az mit keres egy katolikus iskolában?”
 • 5. miro132 2009. október 13. 11:09
  „hajracsorna :)

  koszi a tanácsodat. Én inkább az iskolában neznék körül arról hogy valójában mi is folyik ott? Katolikus iskolában terrorizálni a tanárokat???? az helyes ? A vasárnapi kötelező mise latogatás valószinű hogy csak a jéghegy csúcsa nem ? Kérdés az hogy mit szól ehhez a fenntartó győri püspökség na és persze az önkorményzat?
  Bár az lenne az igazi ha a szenvedő tanárok leírnák azt hogy konkrétan mi is a baj az iskolában.. Lehetne ez egy jó téma a Kisalföldnek is :) Engem érdekelne mindenképpen”
 • 4. janika 2009. október 12. 18:52
  „A templom az ahol nem lehet a hallgatóságnak kérdezni!Eszi-nemeszi nem kap mást mint félretanítást! Sajnos lassan lepleződik le a katolikus tévtanítás!”
 • 3. Dr.Bubó 2009. október 12. 17:52
  „miro, sajnos igaz...”
 • 2. hajracsorna 2009. október 12. 16:50
  „miro!

  Neked nincs jobb dolgod? Süt belőled a rosszindulat, akármihez is szólsz hozzá! Rád is rád férne egy kis templomi magadba fordulás! Hátha valaki meghallja odafönn a lelked nagy zűrzavarát!”
 • 1. miro132 2009. október 12. 14:49
  „Szeretném megkérdezni azt hogy igaz e az a hir hogy az iskola összes alkalmazottjának kötelező a vasárnapi misén a részvétel és hogy nem tudnak családi programokat szervezni e miatt? Állitólag félnek ha nem mennek el a kötelező misére akkor kirúgja Őket az állasukból a szovjetunióban tanult hajdani orosz tanárból lett igazgatónő...
  Szóval igaz mindez vagy csak városi legenda ?

  miro”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beleden tankoltak, de nem fizettek

Két cseh állampolgár kilencezer forintért tankolt vasárnap az egyik beledi benzinkúton, ám fizetés… Tovább olvasom