Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Közel száz új, kedvező árú lakás

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat telkére kedvezményes konstrukciójú társasházi lakásokat épít egy soproni építőipari kft. A lakásokra elsősorban a városban dolgozó közalkalmazottakat, köztisztviselőket várja a városháza és az építő cég.
Hétfő délután írta alá a kapuvári önkormányzat képviselője és a soproni építőipari kft. ügyvezetője azt a szerződést, melynek értelmében a városháza egy forintért az építő cég, de végső soron a lakásvásárlók részére ad át egy régóta parlagon heverő belterületi ingatlant.

A Margit híd utcai, egyhektáros telken a jövő év végéig hetven-száz lakást adnak át a soproniak, melyek megvételére a városban és környékén élő, és Kapuváron dolgozókra számít a városháza.

A szerződés aláírása után sajtótájékoztatón ismertették a program részleteit. Pusker Zsolt, az építő cég ügyvezetője elmondta: a városháza szándékaival összhangban először közalkalmazottakat és köztisztviselőket várnak a negyven-hatvan négyzetméteres, jó minőségű lakásokba, de jelentkezhetnek első lakáshoz jutók és fiatal házasok is.

– Az átadott teleknek és a cég üzletpolitikájának köszönhetően lakásaink négyzetméterára kulcsrakészen is csak bruttó százkilencvenötezer forint lesz – hangsúlyozta az ügyvezető. A kapuvári önkormányzat az olcsó telekárral és a kedvező árú lakásokkal segíti a városba települni szándékozó fiatalokat, határőröket és tűzoltókat is.

A lakóparkként kialakított övezet terveit a soproniak három hónapja tették le a városháza asztalára, szándékaik szerint a jövő karácsonyt már az új lakásokban ünnepelhetik az új lakók, akik a lakásokra az önkormányzatnál pályázhatnak majd.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égnek a gumik, szellőztetni sem lehet

Csorna - Csornán a kis-csornai városrészen több család foglalkozik színesfém-kereskedelemmel. Többen… Tovább olvasom