Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Közel milliárdos kórházfejlesztés Kapuváron

Kapuvár - Jövő tavasszal kezdik a kapuvári kórház új angiológiai épületének kivitelezési munkáit. A 875 milliós beruházásra 750 millió forintot kapott a város.
– Több mint egyéves munkának értünk a végére akkor, amikor a kormány hivatalossá tette a hétszázötvenmillió forintos támogatást a kapuvári kórház részére – kezdte az elmúlt egy év munkájának értékelését Hámori György kapuvári polgármester. Hangsúlyozta, napjainkra nemcsak a pályázat finomításai, de az engedélyezési és kivitelezési tervek is elkészültek. A kormány és az irányító hatóság döntése nyomán a kórház területén megépülhet az angiológia új épülete,
melynek befejezését 2010 tavaszára tervezik.

Jelenleg Koloszár Gáborné végzi a méltán híres angiológiai kezeléseket.
Jelenleg Koloszár Gáborné végzi a méltán híres angiológiai kezeléseket.

– A projekt indulását egy szinte villámcsapásszerű esemény előzte meg – mondta a polgármester, utalva arra, hogy a nagy múltú intézménytől 2007 tavaszán elvették az aktív ellátást. Ezt követően kezdték a kórház és a város vezetői kutatni azokat a lehetőségeket, melyek az intézmény további működését alapoznák meg. Ekkor jött a szinte kézenfekvő ötlet, hogy az európai hírű érsebészeti rehabilitáció fejlesztésére szerezzenek forrásokat. – Maga a kezelés adott volt, ám napjainkra méltatlan körülmények közé kényszerültek a betegek és az orvosok – mondta Hámori György. Az angiológiai fejlesztésre készített projektet végül a Regionális Fejlesztési Tanácshoz nyújtották be, mely a programot kiemelt projektként kezelte, ez utóbbiról aztán 2007 nyarán döntés is született. – Innentől felgyorsultak az események, tavaly október végéig a kész dokumentációt és a terveket is benyújtottuk az illetékes hatóságokhoz – mondta a polgármester. Később a kivitelezési tervek is elkészültek, majd a napokban a kormány hivatalosan is kihirdette a 750 milliós támogatást Kapuvárnak. Maga a beruházás 875 millióba kerül, a 125 milliós önrészt a kibocsátott egymilliárdos kötvényből fedezi a város.

Az angiológia új épülete a jelenlegi belgyógyászat és a mostani konyha közti területen épül. A háromszintes épület földszintjén a kezelők lesznek, az első és második emeleten pedig egy- és kétágyas szobákban fogadják a betegeket. Az angiológia jelenlegi épülete a beruházás végéig üzemel, sorsáról később döntenek. Az új épület kivitelezése jövő tavasszal kezdődhet.

Dr. Benedek Zoltán, a kórház igazgató főorvosa hozzátette, az intézmény és talán a város történetének legnagyobb beruházása alkalmat ad arra, hogy a Lumniczer-kórház munkatársai ismét bebizonyíthatják, méltóak az érrendszeri rehabilitáció terén határokon túl ívelő hírnevükre.

Olvasóink írták

 • 13. középosztály 2008. október 14. 19:35
  „Ez az ország ezért nem fog fejlődni, mert néhány ezer jobb és néhány ezer bal oldali érzelmű állandóan szítja a kedélyeket, összefogás nuku. Azt meg egyik oldal sem ismeri el, hogy mindig az merít a leveses fazékból először, aki közel van hozzá. Ez így van a bal, de így van a jobb oldali kormány, önkormányzat stb. esetében is. Sajnálom azokat a naív embereket, akik azt hiszik, hogy az ő oldaluk a talpig becsületesség, bezzeg a másik oldal.”
 • 12. Szélsőbalos uszító csőcselék! 2008. október 14. 18:38
  „Az utcakövet vissza lehet rakni, a lerúgott kukát vissza lehet tenni, a betört ablakot újra lehet üvegezni, de amit ti csináltok, az visszavonhatatlan,megbocsáthatatlan és végzetes az országnak!Egy nyakkendős bűnöző több kárt csinál,mint 1000 utcai rendbontó!Majd meglátjuk kik lesznek többen, ti vagy mi!”
 • 11. joco1azigazi 2008. október 14. 17:08
  „Szélsőbalos csőcselék! 2008.10.14. 09:00 a nick-neveddel és a leirtakkal csak saját magadat minösitetted.Tudod haver szélsöbalos csöcseléket az utobbi évtizedekben nálunk nem igen láthattál, de annál több Hozzád hasonlot-tudod szélsöjobbost-”
 • 10. Kapuvári adófizető 2008. október 14. 16:49
  „Ez a városlakóknak, ha jól értem 125 milliójába kerül. Milyen arányban gyógyítanak helyieket? Kapnak-e a Kapuváriak előnyt azért, mert az ő költségvetésükből finanszírozzák az önrészt? Mert szép, hogy betegeket gyógyítanak az országból és országhatárainkon túlról, de a helyiek máshol is élvezhetnek előnyöket.
  Ezekre a kérdésekre valaki tud válaszolni?”
 • 9. Én is látom és felismertem 2008. október 14. 15:21
  „Az egészségügy is csak egy mocskos üzlet mint a többi amit a kormány szponzorál. Veszteséges és roszz az egész működése úgy ahogy van. Nem állami pénzt kell beleőlni, hanem szabályozottabb hozzáértőbb vezetés kell. Akkor majd elég lesz a lóvé. Pénzt teszünk bele, hogy lássuk azt még ez sem elég, aztán majd faragunk belőle egy kicsit lehet itt még mit bezárni. Lényeg pénz kell ahhoz is hogy lássuk hol folyik el. Akár a lyukas lefolyó vizet kell önteni bele, hogy lássuk rossz!”
 • 8. Szélsőbalos csőcselék! 2008. október 14. 09:00
  „A tolvaj banda most talán nem lopja el az EUs pénzeket!Az nem dicsőség,ha a tolvaj az ellopott pénz mondjuk felét visszaadja, attól még tolvaj marad!”
 • 7. Kv 2008. október 13. 10:42
  „2-3-as hozzászólónak.
  Az egészségügy nem feneketlen kút, hanem a magyar társadalom munkaerejének újratermeléséhez és ezzel a társadalom fennmaradásához szükséges beruházás. A világ normálisabbik felén ezt ennek szokás aposztrofálni. A világ nem normális fele, úgymint szdsz és hasonszőrű társai természetesen csak üzletet látnak az egészségügyben és nem magát az embert.
  Az átkos Kádár rendszer egyetlen jó dolga volt az ingyenes egészségügy (ami azért nem volt az teljesen) ám a modellt nálunk fejlettebb demokráciákban (pl. Svédo.) alkalmazzák is. Nem értem miért baj, ha egy kisváros egészségügyét fejlesztik?! Az még hozhat vendéget is Kapuvárra, aztán az majd hajt némi hasznot is az állandó elégedetleneknek.”
 • 6. andy 2008. október 13. 08:02
  „2-3hsz-hoz.
  Az érbetegek jelentős részének mentsvár az angiológia Kapuváron.
  Nem lehet gazdasági szempontok alapján ítélkezni egy szinte egyedülálló gyógyulási lehetőségről!
  Ha megmarad pl a kezelési lehetőség után egy érszükületes láb s nincs szükség amputálásra,akkor ezt is nézhetjük haszonnak!Egyrészt a beteg számára érték,de érték a gyógyításban résztvevők számára is,akár az állam számára is.
  Miért nem lehet örülni annak,ha egy intézmény a szükségszerű korszerűsítéshez segítséget és lehetőséget kap???”
 • 5. 5-ös 2008. október 13. 06:07
  „Egy magyar 2008.10.12. 20:33 és Én látom mi folyik itt! 2008.10.12. 14:33:Remélem Nektek nincs szükségetek a fenti "hasznot nem hozo és veszteséges" "vállalkozásra", de talán másnak igen.”
 • 4. !!! 2008. október 12. 22:39
  „az angiológiai rehabilitáció nem veszteséges”
 • 3. Egy magyar 2008. október 12. 20:33
  „Hihetetlen, hogy már megint azt szponzorálják aki csak költi a pénzt és nem a hasznot hozza. Annak kell pénzt adni aki nyereséges és fizeti az adót mert az majd fejlesztésre költi és még nagyobb nyerséget produkál és több adót tud majd fizetni, mert akkor nekünk is jobb lesz. Pl: Fiataloknak ingyen lakás olyan munkahelyek támogatása létrehozása aminek nem az a célja, hogy adócsalásból éljen és akkor majd vállal gyereket ingyen tanítatás és a vállalt gyerek majd a szellemi tőkéjével pénzt keres és akkor ő is tud adót fizetni.”
 • 2. Én látom mi folyik itt! 2008. október 12. 14:33
  „Már megint egy feneketlen kútba szórják a pénzt. Soha nem készül el vagy nem lesz korszerű, csak makterolás az egész!
  Minek pénzt ölni egy veszteséges vállalkozásba?”
 • 1. joco1azigazi 2008. október 12. 09:05
  „Most miért nem ocsároljátok a szoc. kormányt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek jár a temetési segély?

Rábaköz - A temetési segélyekről a települési önkormányzatok rendelkeznek. Az összeg is… Tovább olvasom