Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Közel húsz családot segítenek a vendéglősök

Az elmúlt hétvégétől közel húsz rászoruló családot segítenek a kapuvári és környékbeli vendéglősök, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ szervezésében. A kiválasztásban a nagycsaládosok egyesülete segített.
– „Fogadj be egy családot és lásd vendégül" címmel indítottunk a minap egy – eredetileg Sopronban kezdődött – akciót – ismertette Garabné Gulyás Mária, a kapuvári Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ vezetője. Mint megtudtuk, az ünnepi akció lényege, hogy hétvégente egy-egy rászoruló családot a részt vevő vendéglátóegységek, éttermek, salátabárok vendégül látnak egy ebédre vagy vacsorára. A vendéglők jelentkezését a szociális központ fogadta, a családok kiválasztásában a helyi nagycsaládosok egyesülete vett részt. Szempont volt a több gyerek vagy a gyermekét egyedül nevelő szülő is.

A kapuvári vendéglősök közül Dukai Zoltán, Horváth Antal, Vida Péter, Áderné Kocsis Éva, Tóth István, Varga Árpád, Mészáros Sándor, Soproni Barna és Szalai József vettek részt a programban, Kisfaludról pedig Halász György támogatta ily módon a rászorulókat. Ahogy a kapuvári szociális központ vezetőjétől megtudtuk, a helyi óvodák is kivették részüket a segítségből.

Olvasóink írták

 • 3. Zöldfülü 2012. december 12. 07:13
  „csak nehogy megint olyan embereket etessenek akik amúgy az otthon üldögélésért még pénzt is (segélyt) kapnak.
  Ha nem így lesz és jut tényleg minden rászorulónak is, akkor így tovább!”
 • 2. hajracsorna 2012. december 10. 18:53
  „Gratulálok a kapuváriaknak, és javaslom a kezdeményezést rábaközi méretűvé hirdetni. Aztán országossá! Hajrá Kapuvár!”
 • 1. árnyék 2012. december 10. 13:50
  „Öröm tapasztalni, hogy Kapuváron is megindult valami ! December 24.-én a Kapuvári Bográcsos Egyesület is ételosztást tart minden rászorulónak a Fő téren, önzetlen szponzori felajánlások segítségével. Mindenkinek az itt felsorolt vendéglősöknek, szervezőknek köszönet minden jó érzésü ember nevében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év a szakmában

Gerencsér Józsefné óvónő az NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánjától, dr. Katona Györgytől arany… Tovább olvasom