Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Közel félezren szavalták a „Kedves Jocó

A költészet napjára közös versmondással készült a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda: közel félezer diák szavalta József Attila versét.
Szerdán délelőtt több mint 450 diák egyszerre szavalta el József Attila Kedves Jocó című versét a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán.

A költészet napjára időzített közös versmondás ötlete az intézmény egyik pedagógusától, Bognárné Hegymegi Ildikótól származik, aki lapunknak elmondta, tudomása szerint nem sok alkalommal mondott egyszerre verset ennyi diák, mint most a katolikus iskolában.

Katolikus iskola: Több mint 450 gyermek és pedagógus közösen mondott verset.
Katolikus iskola: Több mint 450 gyermek és pedagógus közösen mondott verset.

– József Attila születésnapjára, a költészet napjára egy apró kis műsorral is készültünk a gyerekekkel. Ezt követte a közös versmondás, melyben az intézmény összes tanulója, pedagógusa, valamint a katolikus óvoda gyermekei is részt vettek iskolánk udvarán – mondta Bognárné Hegymegi Ildikó. A pedagógus úgy véli, a közös verselés élmény volt a diákoknak, hiszen ahogy a tegnapi nap mottója is mondja: „a dolgok változnak, a vers örök". A katolikus iskola pedagógusa szerint jövőre megismétlik tegnapi akciójukat.

A diákoknak tetszett az új ötlet, a 2. b osztályba járó Horváth Dorinának például éppen a közösen elmondott vers a kedvence, melyet két délután gyakorolva gyorsan meg is tanult. Ugyancsak gyorsan megtanulta a közös verset a 2. a osztályos Hoffer Dániel, aki azonban Petőfi Sándor verseit szereti, kedvence az Anyám tyúkja című költemény. Mindkét nyilatkozó kisdiák készült a tegnapi napra, pontosan tisztában voltak vele, hogy a költészet napján mondják el közösen Jószef Attila versét a költő születésnapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Kapuvár-Beled-Celldömölk útszakaszt

Három alsórendű útszakaszt újítanak fel a Nyugat-dunántúli Régióban, összesen 1,3 milliárd forintos… Tovább olvasom