Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Közel egymilliós nyári felújítás

Civil támogatók és önkormányzati képviselők felajánlásából kapott új játszótéri eszközt a babóti óvoda.
Nemrég új, az unió szabványainak is megfelelő játékkal bővült a babóti óvoda udvara. A gyermekek által nagy örömmel birtokba vett játékot Szajkovics Pál és Mészáros Gyula helyi képviselők adományozták, Németh Zoltán és Fodor Csaba segítségével. A tagintézmény vezetője, Mátics Zoltánné elmondta: a régi, fémből készült játékok már balesetveszélyesek voltak, ezért időszerű volt a cseréjük. Ezzel azonban nem fejeződött be a játszótér bővítése. Szintén a támogatók adományaiból készül egy újabb mászóka a gyermekeknek. A helyi, Babót Jövőjéért Alapítvány idén beltéri fejlesztőjátékokat adományozott az óvodának.

Az intézményvezető tájékoztatása szerint a jövő hónap elejétől két hétre bezár az intézmény. Ekkor elvégzik a legsürgetőbb felújításokat. A képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg a rekonstrukció anyagi hátterét. Molnár János polgármestertől a Kisalföld megtudta: a testület 850 ezer forintot különített el az óvoda belső munkálataira. Teljesen kicserélik a gyermekek vizesblokkjának felszereléseit, valamint felújítják a tornaszoba parkettáját is.

Az intézményvezető úgy tervezi, a jelenlegi – huszonhárom fős – létszám a következő tanévben változatlan lesz, de két éven belül növekvő gyermekszámra számítanak. Máticsné ezt örömmel újságolta, s hangsúlyozta, Babót jövője szempontjából nagyon fontos, hogy az óvoda megmaradjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs igény a diákmunkára

Nehéz dolguk van azoknak a rábaközi diákoknak, akik lakó- helyükön szeretnének nyári munkát… Tovább olvasom