Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Közel egymillió forintot fizet Csorna a Molnár TV-nek

A megállapodás szerint a város havonta 941 ezer forintot fizet ki a cégnek a testületi ülések közvetítéséért, írott sajtóban történő megjelenésért és képújságoldalakért.

Nem sokkal csütörtök este 7 óra előtt ért véget a csornai képviselő-testület rendkívüli ülése. Napirenden volt a médiaszerződés: titkos szavazással úgy határoztak (igaz, csak heten szavaztak), hogy az önkormányzat kössön szerződést a Molnár TV kft.-vel. A megállapodás szerint a város havonta 941 ezer forintot fizet ki a cégnek a testületi ülések közvetítéséért, írott sajtóban történő megjelenésért és képújságoldalakért.

A rendkívüli ülés elején Turi György azt javasolta ismét, írjanak ki új pályázatot, külön az írott és külön az elektronikus szolgáltatásra és keressenek olcsóbb megoldást. Az önkormányzat érdekeit sértőnek tartja ugyanis a szolgáltatás megállapított díját.

Kenesei Gáborné alpolgármester elmondta: egy céggel telefonos közvéleménykutatást tartattak. 500 csornait kérdeztek meg arról, követte-e a testület munkáját a helyi televízióban. 416-an nemmel válaszoltak. A másik kérdésre, miszerint egyetért-e a szerződéssel, 399-en azt mondták: nem.

A szavazás három Fidesz-KDNP-s képviselő kérésére ismét titkos volt. Elsőként arról döntöttek, az önkormányzat írjon-e ki új választást. Heten úgy vélték, nem szükséges, öten egyetértettek az ötlettel.

A második titkos fordulóban arról határoztak, megkösse-e az önkormányzat a 941 ezer forintos médiaszerződést. A Korona Egyesület képviselői és a polgármester bejelentették, nem vesznek részt a voksolásban. Így a Fidesz-KDNP frakciójának hat képviselője, illetve Balogh Csaba az MSZP képviselője járult urnához. Mint kiderült, ők egyetértenek a megállapodással, hiszen hét igen szavazat volt az urnában. Döntésük értelmében így az önkormányzat szerződést köt.

Korábban - Rendkívüli ülés a médiapályázatról Csornán

Rendkívüli ülést tart csütörtök délután négy órától a város képviselő-testülete a városházán.

Napirenden szerepel a televíziós műsorszolgáltatásra és írott sajtóban történő megjelenésre kiírt pályázat elbírálása. Tárgyalnak a képviselők a Széchenyi-iskola további felújítását célzó pályázat benyújtásáról is.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Hyde44 2011. április 04. 13:30
  „A napokban olvastam a Kisalföldben, hogy a csornai önkormányzat több mint 300 milliót fizet az iskolák fenntartására. A Molnárnak meg 50-et. Csak gratulálni tudok. A nyilvánosságotokat süssétek meg agyatlanok!”
 • 49. Nózi 2011. április 04. 09:52
  „Miért nem elég a nyomtatott sajtó? Esetleg még a városi honlap, akkor talán lenne munkája a szerkesztőnek is. Ennyi pénzt...”
 • 48. kiseto 2011. április 03. 21:51
  „Van itt pénz !!!!!!!!!
  (ökörségre!!!!!)”
 • 47. sorok_közt 2011. április 03. 15:02
  „1.A Te kérdésedre a válaszom: egyik kutya, másik eb
  2.akinek nincs félnivalója, nem bújik a titkos szavazás mögé
  3. a fideszesek állítólag azért győztek, mert különbek az előző vezetésnél. ezek szerint mégsem?”
 • 46. kukszi 2011. április 03. 08:34
  „Akkor, konkrétan írom "semmi".
  Akár az országgyűlési választás is lehetne nyilvános.
  Az alkotmány viszont szabályozza, ezeket a kérdéseket,ad a titkos szavazásra is lehetőséget.

  Viszont az én kérdésemre várom a válaszodat!!!”
 • 45. sorok_közt 2011. április 03. 08:25
  „Nem válaszoltál a kérdésemre.”
 • 44. kukszi 2011. április 03. 08:04
  „A titkos szavazás egy lehetőség,a véleménynyilvánításra/szavazásra/.
  Ebben a szituációban gyakorlatilag értelmetlen volt,de a lényegen semmit nem változtatott .
  Pontosan tudja mindenki,ki hova szavazott.
  De, szerinted,milyen dolog az ,hogy a Polgármester rendkívüli testületi ülést hívat össze majd nem szavaz???
  Ilyent még életemben ,még nem hallottam.Ha a Polgármester jó döntéseket akar hozatni, annak feltétele a magas szintű döntés elő készítés.
  Jó döntés elő készítés feltétele a jó kompromisszum készség.!!!!!

  Ez a dolog csak így tud jól működni, nézzél körül más településeken.”
 • 43. sorok_közt 2011. április 02. 22:46
  „kukszi, oltob, hajracsorna stb!

  Áruljátok már el, mi szükség van a titkos szavazásra!”
 • 42. szemi70 2011. április 02. 22:33
  „Frissítve: 2011.04. 1. 21:44
  Inkább lássanak el kevesebb feladatot, de azt lássák is el, az állam pedig vegyen vissza néhányat - jelentette ki a miniszterelnök.
  (C) MTI

  Szigorítani kell az önkormányzati gazdálkodás rendszerét a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a HírTV Péntek8 című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi év költségvetési hiánya mégsem maradt 3,8 százalékon, hanem 4,2 százalék körül alakul, elmondta: az önkormányzatok hiánya lett nagyobb a vártnál, "de ne kárhoztassuk az önkormányzatokat ezért, mert nem jószántukból futott el a hiány, nem nemtörődömség vagy trehányság az oka ennek, hanem az, hogy az előző nyolc évben kivéreztették az önkormányzatokat".

  Új korszaknak kell kezdődnie a helyhatóságok gazdálkodásában: inkább lássanak el kevesebb feladatot, de azt lássák is el, az állam pedig vegyen vissza néhány feladatot - fejtette ki a kormányfő, aki a hiányszámokra utalva hangsúlyozta: "szigorítsuk meg az önkormányzati gazdálkodás rendszerét, hogy ilyen meglepetések (...) ne érhessenek bennünket".

  Én nem vagyok politikus,csak egy csornai polgár,a sok közül.
  Az is lehet,hogy naiv vagyok,és azt gondolom pár mondattal meg lehet változtatni a dolgok menetét.
  A fenti szövegből sok mindent ki lehet olvasni,értelmezni. Számomra ami a legfontosabb,hogy takarékosságra intik az önkormányzatokat,és szigorításokat vezetnek be.
  Ezzel szemben Csornán,tökéletesen ellenkező (pazarló) szerződést kötnek ugyanennek a párnak,az Ö.k.-ba megválasztott képviselői.
  Ezúton pedig kikérem magamnak,hogy bármiféle agitálásra mentem volna az ominózus ülésre.
  Mivel megírták,hogy nyilvános,és érdekelt a téma,vettem a fáradságot és elmentem.
  Nem úgy mint mások.”
 • 41. nagytibi 2011. április 02. 21:40
  „pfff
  taryt azért ne te akard már megmondani,hogy mikor legyenek a választások okés?Különben meg jó lesz látni ,hogy mit csinál a polgármester és a testület!!Legalább szem előtt lesznek!!”
 • 40. taryt 2011. április 02. 21:14
  „Kedves csornaiak! Ti azt gondoljátok, az a hét ember a ti érdekeiteket tartják a legfontosabbnak? Szerintem első a pártérdek, ezzel egyenlő a saját érdek, aztán a Csorna érdeke nem is igazán létezik. Lehet vitatkozni azon, hogy ki hogyan beszél, hogyan kommunikál. De arra adjatok választ: miért kell annyira ragaszkodni ehhez a Molnár TV féle szerződéshez?? Mi áll a háttérben? A Fideszes képviselők jól lenullázták magukat. Balogh Csabi meg a mostani szavazással elismert mindent. Szerencsétlen Csorna. Csak rágjuk a gumicsontokat, aztán nem megyünk semmire. Legyen új választás és kiderül, mit akarnak a városban lakók.”
 • 39. merzsebet 2011. április 02. 15:19
  „oltob ,hajracsorna és nagytibi.Az eső polgári kör 2002 május 26/a vesztes választás után/
  Orbán Viktor honlapja..Polgári körök százaira van szükség
  Orbán Viktor beszéde a Disztéren 2002 május 07
  beütni:Orbán Viktor és a polgári körök ..kiad egy csomó adatot3.oldal
  2010 szept.03.Interjú Hende Csabával...Nem volt könnyű időszak,de mikor Orbán Viktor tavaly azt mondta hogy a polgári körök nélkül a Fidesz jelentéktelen középpárt lenne.
  Tetszik hogy ..azt hallottam ,azt mondták.Érdekes mikor ezek a nyugdíjasok az MSZP vel " hőbörögtek" akkor rendben volt?Mondja három olyan aki ott sem volt.Kár hogy nem Csornáért fogunk össze.
  A bába meg nagy valószínűséggel nem látogatja ezen oldalakat,mert ha igen már tett volna lépéseket.
  És én is kilépek ,felébredtek a gyermekeim irány a szabadba hisz hétvége van.A pártkatonák meg vitatkozzanak arról amit nem láttak nem is érdekli őket de hallottak valamit,és azt hiszik valakit bántani kell,ha már a képviselőitek megszavazták a város pénzén a majd egy millás média szolgáltatást a hitek keret terhére.Vagy csak támadjuk azt akinek más a véleménye..És ezt most rágni kell,bántani az alpolgármester asszonyt .Remélem ez a legnagyobb örömötök,ebben a szép tavaszi hétvégében.Örülők hogy nem sokáig leszek csornai lakos.Sajnálom az itt maradtakat..Ja és mivel egyik pártnak sem vagyok a tagja,sose voltam és ezután sincs szándékom nem tudnék O.V ,vagy bárki mögé bújni,nem jellemző rám.De ha ti ott vagytok nem is szeretnék .Most jöhet a helyesírás.”
 • 38. oltob 2011. április 02. 13:15
  „Persze, hogy megfutamodott a válaszadás elől! Hiszen belátta, hogy nincs igaza. Ezért nem lehet itt a fórumon vitatkozni, sőt ilyen agy mosott turistákkal végképp nem. Igen agymosáson mentek keresztül, még az ész érvek sem hatnak rájuk. Ezt hívják agymosásnak!!

  Szégyen az, hogy a korona behívott 10-15 nyugdíjast a hivatalba hőbörögni. Most már kedves alpolgármester asszony mindenhol otthon érezheti magát! A kocsmában is meg a hivatalban is láthat hőzöngő nyugdíjasokat.
  Ezt akarta a nép! De innentől fel kell kötniük a gatyájukat a turistáknak, mert ezentúl egész város láthatja, hogy mit művelnek az üléseken.

  Polgármester úr hozzáállása nem méltó rangjához. Ha már összehív egy rendkívülit akkor már tessen szavazni is! Nem elösször viselkedett már úgy, ahogyan nem illik egy polgármesternek. Mert ugyebár etikus elárulni h mire szavazott ő és társai amikor a képviselő testület titkos szavazást rendel. Mert ugyebár etikus hőbörögni most a molnáros szerződés árán, tudva azt, hogy 4 éve több mint ennyiért fogadott el egy újságot.

  Hát kérem szépen szerintem nem etikus egyik sem, és nem így kéne viselkednie egy Csorna szintű város polgármesterének!”
 • 37. hajracsorna 2011. április 02. 11:08
  „Kedves merzsebet (valószínűleg Molnár Erzsébet?)!

  Ön megfutamodott a válaszadás elől. Ön gyáva.

  Szép hétvégét!”
 • 36. nagytibi 2011. április 02. 10:35
  „Merzsebet:

  "Maga Orbán Viktor nyilatkozta hogy a kétharmad nagyban köszönhető a Koronásoknak.És ez tény."

  Na nekem meg ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebembe amikor még mindig bepróbálnak bújni Orbán Viktor mögé!Önöknek semmi köze Fideszhez, a 2/3 hoz és végképp nincs Orbán Viktorhoz! Ébresztő!!!!”
 • 35. nagytibi 2011. április 02. 10:28
  „Merzsebet:

  ,,Mint említettem ott ültem a kb 10-15 kíváncsi Csornaival az ülésen./szégyen hogy csak ennyit érdekelt" Már elnézést kérek, de én ezt úgy hallottam vissza a városban, hogy a Korona által odarendelt hőbörgő nyugdíjasok voltak jelen,akiket azért hívtak oda ,hogy csinálják a botrányt és úgy viselkedtek, mint az utolsó kocsmatöltelékek. Gondoljon csak bele mi lett volna akkor, ha másik két párt is odarendeli az embereit?Talán tömegverekedés?

  Aztán a következőt állítja ön: ,,Ott ülve hátul kinyílt a bicska a zsebünkbe, mert nem szólhattunk megtiltották".Ez érdekes, sőt vicces! Az ülést ha jól tudom az önök által agyon dicsért Turi György vezeti, tehát a saját embereinek tiltotta meg ,hogy szóljanak?Mert ha igen, akkor jól döntött! Hőbörgőkre nincs szükség a hivatalban ,arra ott van szemben a kocsma”
 • 34. merzsebet 2011. április 02. 10:20
  „GabeszI.olvasd el a 29-est.Csak 7-en szavazták meg.
  hajracsorna :Szép hétvégét nézzen utána.Ezek után nem is fogok.Mellébeszélünk a lényeg a testület 7 tagja titkos szavazással közel 1 milláért megszavazta a közvetítést!
  kukszi.terjesztett,olcsóbbért arról szó sem volt sajnos hogy ne legyen nyilvánosság.Első körben elutasították titkosan 7-en.”
 • 33. kukszi 2011. április 02. 08:41
  „A demokráciának vannak írott és íratlan szabályai, amelyeket illik betartani. Ha így döntött a képviselő testület, hogy a Molnár Kft-vel kötnek média szolgáltatási szerződést, akkor azt végre kell hajtani és nem kritizálni.

  Mert ami itt történik, az cirkusz, a polgármester ebben a témában rendkívüli testületi ülést hív össze, majd nem szavaz. Mi ez, ha nem bohózat?

  Azt vitatni, hogy ki nézi a tévét, ki olvassa az újságot, teljesen felesleges, mert ezt mindenki maga dönti el.
  A nyilvánosságot viszont biztosítani kell.

  A polgármesternek a döntés előkészítés során olyan javaslatokat kell előterjeszteni, amelyek konszenzusos alapon nagy valószínűséggel a többség számára elfogadhatóak lesznek.

  Ezt a kialakult helyzetet csak jó döntés előkészítéssel és megfelelő kompromisszum készséggel lehet feloldani.”
 • 32. hajracsorna 2011. április 02. 08:12
  „Kedves merzsebet!

  Nem kaptam Öntől kielégítő válaszokat, ezért újra felteszem a kérdéseimet, és elmondom a kéréseimet:

  1. Kérem, linkelje be a megfelelő kapuvári oldalt, ahol a Molnár Kft. szerződéses összege szerepel!

  2. Ön azt válaszolta, hogy csak "Megvágott anyagot nyomja a TV", ezzel szemben most nyilvános lesz az egész testületi ülés, élőben, vágatlanul nem igaz?

  3. Újra megkérdezem: mit mondott Gyopáros, ami miatt most nem ő a polgármester? Kérem ne tereljen, ne beszéljen mellé, máskülönben hiteltelenek lesznek a mondatai!

  4. "Maga Orbán Viktor nyilatkozta hogy a kétharmad nagyban köszönhető a Koronásoknak.És ez tény."
  Hol, és mikor nyilatkozta ezt Orbán Viktor? erre a kérdésre sem kaptam választ!”
 • 31. sorok_közt 2011. április 01. 23:17
  „Háncs úr!

  Mire föl ez a titkolózás?! Titkos szavazást kért több alkalommal Háncs úr. Sajnos a cikkből nem derül ki,hogy miért? Mi félni valót takargat Háncs Úr?”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilométeres kocsisor a 85-ösön - Péntekre várhatóan megszűnik a korlátozás

Az enesei elkerülőnél és a rábapatonai bekötőútnál tartó munkálatok miatti forgalomkorlátozás… Tovább olvasom