Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Közel 530 millió a kapuvári városközpont felújítására

A városközpont felújítási munkálataihoz Kapuvár Város Önkormányzata 526.531.690 Ft-ot nyert az Új Széchenyi Terv és a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül.
A beruházás elszámolható költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Kapuvár Város biztosítja saját forrásaiból. A beruházás legfőbb célja, hogy egységesebb, és erősebb városközponti funkcióval rendelkező városközpont jöjjön létre, erősítve ezzel a város kulturális szerepkörét is. A kivitelezési munkálatok 2012. április hónapban indultak meg, a munkák befejezési határideje 2012. december 30.

A kivitelezési munkák aktualitásai, a hátralévő időszak feladatai:

Hősök Parkja: Elkészült a tér burkolása, a növénytelepítés csepegtetőhálózattal és locsolórendszerrel, megvalósult a játszótér öntött, biztonságos gumiburkolattal, elhelyezésre kerültek a padok, kerékpártárolók és szemetesek, kiépült a közvilágítás, tesztelésre került a szökőkút. A város Karácsonyfája megmaradt, új 5 állásos parkoló épült az iskola mellé. A tér műszaki átadására október 24-én kerül sor.

Várárok: A módosított tervek alapján a szabadtéri színpad és lépcsők kivitelezése elindult, rámpák és rönktámfalak épülnek, valamint elkezdődik a Városháza épülete előtti kiskockakő burkolat építése, a közműhálózat már elkészült. A hátralévő munkák az erősáramú rendszer, a közvilágítás, a növénytelepítés, a locsolóhálózat kiépítése, a várható befejezési határidő december 28.

Déli Várárok és Kerékpárút: A munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás megtörtént szeptember 26-án.

Várkert: Elkészült a terület belső térburkolása, a padok elhelyezése, a közvilágítás. Folyamatban van a locsolóhálózat kivitelezése, illetve a Városháza Keleti oldalának térkövezése, 18 db parkoló kialakítása, melyből 2 db mozgássérült parkoló. A befejező munkák a tereprendezéssel és növénytelepítéssel zárulnak, várhatóan december első felében.

Piactér: A módosított tervek alapján a kivitelezés elindult, a csapadékvíz–elvezetés és a közvilágítás földkábele elkészült. Jelenleg útépítési munkák folynak, ezután következik a közvilágítás rekonstrukciója. Várható befejezés december második fele.

Városháza: Az épület új fa nyílászárókat, a tetőszerkezet új cserépfedést kapott, ami egyúttal megerősítésre is került. A homlokzat színezése befejező szakaszba került. A belső térben megvalósult egy akadálymentesítő lift, jelenleg 2 db iroda átalakítása van folyamatban. Várható befejezés december közepe.

Rábaközi Művelődési Központ: A kivitelezés szerkezetépítés részen lezárult, a belső terekben burkolási és festési munkák folynak. Az épület külső részének hőszigetelése 95%-ban elkészült, a színezés van hátra. A tető új víz- és hőszigetelést kapott. A homlokzati műanyag nyílászárók beépítésre kerültek, új belső elektromos hálózatot kapott az épület. A színházterem felújítása nem a projekt eleme, az változatlan formában maradt. Felújították a színészöltözőket és a kiszolgáló termeket. A kivitelezés várhatóan december első felében fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 5. alekínyó 2012. október 18. 14:08
  „pacalpöri: ez jóóó vóóót...!”
 • 4. pacalpöri 2012. október 18. 12:33
  „Csornán akkor lesz szökőkút, ha a képviselők hanyatt feküdnek ott a belváros valamelyik részén, és felfelé pisálnak! :-)))”
 • 3. alekínyó 2012. október 17. 21:55
  „Kedves Előttem szólók!
  Részben egyetértek azzal amit leírtatok, de Kapuváriként igenis örülök neki,hogy 20 évvel a "rendszerváltozás" után megszépül a városunk központja!
  Már csak az árkot és a járdát kéne megcsinálni az utcánkban,akkor lenne teljes az öröm...:)”
 • 2. torabora 2012. október 17. 19:42
  „Köszönjük ,de inkább munkahely teremtésre kellene pár milla”
 • 1. embertelen 2012. október 17. 12:44
  „Kapuvár egy rendes fideszes város, ezért meggondolhatnák, hogy visszaadják a nyert pénzt a fideszes államnak, mert Orbán nagy bajba került, hiányzik a MOL-ra eltőzsdézett sok-sok milliárd, ezért most Orbán és Matolcsy újabb megszorításokat kényszerül bevezetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár - Ötvennégymillió a felszámolásra az államtól

A rendkívüli tartalékból 53,9 millió forintot csoportosít át egy keddi határozatával a kormány a… Tovább olvasom