Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Közbeszerzést írnak ki a fűtésre és a strandra

Kapuvár - A helyi kábelszolgáltató ígérete szerint augusztusig befejezik az átalakítást. A kapuvári képviselő-testület közbeszerzési eljárást ír ki a strand és a fűtés üzemeltetésére.


A helyi televíziós kábelszolgáltató beszámolójával kezdődött a kapuvári képviselő-testület hétfői ülése. A szolgáltató képviselője elmondta, a nemrég kezdődött átalakítás várhatóan augusztusban befejeződik a városban.

Csitei Gábor, a városháza ifjúsági és kulturális referense a helyi civil szervezetek és amatőr művészeti csoportok elmúlt évi támogatásáról beszélt a plénum előtt. Abban minden képviselő egyetértett, hogy a civilek nagy szerepet töltenek be a város turisztikai vonzerejének növelésében, ám hangsúlyozták, a tavalyinál magasabb támogatási összegre nem számíthatnak. Ennek kapcsán Hámori György polgármester hangsúlyozta, a csoportok többet pályázhatnának, így jutván többletforrásokhoz. – A város részéről az is támogatásnak minősül, hogy a civilek és az amatőrök működési helyszíneit térítésmentesen bocsátjuk a csoportok rendelkezésére – mondta a polgármester.

A testület döntött arról is, hogy a helyi intézmények közösen pályáznak a villamos energia beszerzésére. A Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) két álláshelyének megszüntetéséről is döntöttek a képviselők. Ezek egyike betöltetlen, máig üres, a másik esetben pedig nyugdíjba vonul egy pedagógus. A plénum két közbeszerzési eljárás megindításáról is határozott. A strandfürdő tízéves működtetési lejártát követően új pályázat lesz az üzemeltetésre, valamint közbeszerzési eljárással választják ki a városi távfűtés szolgáltatóját is. Az ülés egyik utolsó napirendi pontjában önkormányzati terület értékesítéséről határoztak a képviselők. A piactéri fejlesztéshez szükséges területet 15 ezer forint/négyzetméterenkénti áron értékesíti az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházigazgató nyolcadik nekifutásra?

Több mint két éve keres igazgatót kórháza élére a csornai önkormányzat. Hét eredménytelen pályázaton… Tovább olvasom