Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Közbeszerzési eljárás és pályázat a felújításokra

Kapuvárnak egyelőre még nincs elfogadott útkoncepciója erre az évre. Arról azonban már döntöttek, hogy idén több mint hatvanmillió forintot fordítanak építésre és felújításokra.
A kapuvári városháza már februárra elkészítette javaslatát a város ez évi útépítéseiről, útfelújításairól. A képviselők azonban úgy döntöttek, hogy még egy hónapot várnak a végleges döntéssel. Az útkoncepció részleteiről Vertetics Istvántól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől érdeklődtünk.

– Február elején helyszíni bejáráson vettünk részt a képviselőkkel közösen, ahol megállapítottuk, hogy mely utak szorulnak felújításra – mondta Vertetics István. – A szemlén abban állapodtunk meg, hogy a gyűjtőutak mindenképpen elsőbbséget élveznek. Ugyanakkor a képviselők azt kérték, hogy a város minden körzetében legyen útépítés. Az idei költségvetésben ezekre a feladatokra több mint hatvanmillió forintot különítettek el. Szó volt arról is, hogy a Pacsirta utca építésére pályázati úton próbálunk pénzt szerezni a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Belügyminisztérium, illetve a Miniszterelnöki Hivatal által közösen kiírt pályázaton. Ezt novemberben nyújtottuk be, az eredményhirdetést idén márciusra ígérték.

A Pacsirta utca kiépítése mintegy negyvenmillió forintba kerülne, amihez az állam húszmilliót biztosít. Amennyiben a pályázat sikeres lesz, akkor a házhelyi településrész gyűjtőútját, a Cseresznye sort is kiszélesítik. A másik fontos, megoldásra váró ügy az ipari parki Wesselényi utca kérdése, hiszen az önkormányzat annak idején ígéretet tett a beruházó cégnek, hogy a termelés megkezdéséig megfelelő utat épít.

Az utak további felújítására a városfejlesztési iroda tett javaslatot, ezt napolta el februári ülésén a testület.
– Próbáltuk azt az elvet követni, hogy a kavicsos utakat felszámoljuk, mert megengedhetetlen, hogy a huszonegyedik században még mindig így közlekedjünk. Ha szükséges, akkor ezekre a munkákra a hitelfelvételtől sem szabad visszariadni – jelentette ki Vertetics István.

– Az irodavezetőtől megtudtuk: a Bem utca az elmúlt években elkészült, az elkerülő szakasz így a Bem, a Hunyadi és a Széchenyi utcákon keresztül valósulhat meg. Ezért is szerepel előkelő helyen a koncepcióban a Hunyadi utca egy részének burkolatcseréje. Mivel ötvenmillió forintos beruházásról van szó, közbeszerzési eljárást kell meghirdetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs egyezség a megyével

Az anyagiak terén nincs egyetértés a csornai és a megyei önkormányzat között az Arany-iskola… Tovább olvasom