Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Kovács: ˝Politikai támadás áldozata lettem˝

Minden tisztségéről lemondott a Magosz megyei ifjúsági tagozatának alelnöke a napokban. A kapuvári dr. Kovács Tamás tagadja az ellene felhozott vádakat, miszerint felajánlotta volna, hogy „jelképes összegért" segít osztrák gazdáknak földet szerezni.


Burkoltan bár, de kenőpénz elfogadásával vádolta meg dr. Kovács Tamást Kránitz László országgyűlési képviselőjelölt és Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke egy minapi, kapuvári fórumon. Az MSZP-s politikusok szerint a mezőgazdasági vállalkozó, aki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) Győr-Moson-Sopron megyei ifjúsági tagozatának
alelnöke, „jelképes összegért" vállalja, hogy termőföldhöz segít osztrák gazdálkodókat.

A Kisalföld érdeklődésére dr. Kovács Tamás merő kitalációnak, megalapozatlan vádaskodásnak nevezte az MSZP politikusainak mondatait. Ugyanakkor megerősítette a sajtóhírt, miszerint február 8-án minden tisztségéről lemondott a Magosz Győr-Moson-Sopron megyei szervezetében.

Ahogy a legutóbbi, kapuvári lakossági fórumon Gőgös Zoltán állította, dr. Kovács Tamás még 2012-ben keveredett gyanúba, amikor a Hír TV egyik műsorában a riporter felhívott „egy kapuvári szaktanácsadót", akinél arról érdeklődött, tud-e segíteni abban, hogy magyar földek osztrák gazdák kezébe kerüljenek. Az akkori „interjúban" meg nem nevezett ember azt mondta, hogy egy „jelképes összegért" segíthet. A műsorban eközben Kovács kapuvári cégének, az Agro Profi Mezőgazdasági és Szaktanácsadó és Könyvelőirodának a honlapját vágták be. Gőgös Zoltán azt állította, hogy a telefoninterjút Kovács adta, utóbbi viszont másként nyilatkozott lapunknak az őt ért támadásokról.

– Elöljáróban leszögezem, a Magosz ifjúsági tagozatának alelnöki tisztéről azért mondtam le, mert nem szeretnék egy amúgy szakmai alapokon nyugvó érdekvédelmi szervezetbe politikát csempészni. Főleg úgy, hogy személyemet nemtelen vádaskodások érik egy politikai párt részéről – kezdte dr. Kovács Tamás. Hangoztatta: az MSZP politikusainak állításai alaptalanok, légből kapottak.

– Több éve végzem munkám a mezőgazdaságban, több száz gazdálkodó legnagyobb megelégedésére. Ezek az emberek ismernek engem és a munkámat. Ők bizonyíthatják a szocialista párt rágalmainak alaptalanságát – fűzte hozzá a kapuvári mezőgazdász. Úgy véli, politikai támadás áldozata lett, amit nem szeretne összekeverni munkájával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymástól is tanulnak a néptáncosok

Tovább olvasom